Vandra Inkaleden - Peru

Vandra Klassiska Inkaleden till Machu Picchu

Inkaleden är en av världens mest berömda vandringsleder, men inga ord kan riktigt beskriva hur det är att vandra denna magiska led. Att vandra i Peru är en oerhört givande upplevelse för de som älskar historia, kultur och natur. Vi följer den Klassiska Inkaleden som tar oss via Solporten till Machu Picchu.

Peru_Machu_Picchu_vandrare_utsikt.jpg

Varför vandra Inkaleden med oss?

Tack vare väldigt många års erfarenhet har vår lokala arrangör och samarbetspartner lyckats bli den största operatören för vandringar på Inkaleden. Antalet är över 10 000 lyckliga resenärer på leden varje år! Vårt support-team består av lokalt anställda med den främsta erfarenheten. Våra bärare, kockar och guider kommer att imponera på dig med sin kunskap om regionen och dess historia. Nätterna spenderas under stjärnorna, i högkvalitativa tvåmannatält. Vårt support-team fixar allt från måltider till tältresning, det enda Du behöver fokusera på är vandringen. Våra grupper består endast av vandrare från Carpe Adventures och vår lokala arrangör.

Peru_inkaleden_kvinnlig_vandrare_serveras_te_i_talt_lager_dag_2.jpg

Att vandra Inkaleden är en en-gång-i-livet upplevelse utöver det vanliga!

Inkaleden - Den klassiska Inkaleden är den mest välkända och populära vandringsleden eftersom att den leder hela vägen fram till Machu Picchu. Det är en krävande led som tar dig via ”Solporten”, där man en klar morgon får se solen stiga över Machu Picchus ruiner. Vandringen tar fyra dagar och tre nätter spenderar man i tält. Leden går genom molnregnskog, subtropisk djungel, över höga berg och i trappor som testar den fysiska förmågan och beslutsamheten. När vi är max antal, 16 personer, i gruppen har vi med oss två Inca Warriors (en huvudguide och en assisterande guide), två kockar och 22 bärare.

Laresleden - Även den mycket populära Laresleden erbjuder slående vacker utsikt och spännande mikroklimat. Här får man också tillfälle att beblanda sig med den lokalbefolkningen och lära känna dem. Denna vandring på tre dagar tar dig genom Heliga dalen med utsikt över snötäckta Cordillera. Turen avslutas med en tågresa från Ollantaytambo till Aguas Calientes (Machu Picchu by), övernattning på hotell och guidad tur av Machu Picchu.

Salkantay - Salkantay sägs vara den mest spektakulära toppen i de Peruanska Anderna. Under denna tur vandrar vi i skuggan av detta imponerande berg, lär känna lokalbefolkningen och utforskar gömda ruiner. Vi når fram till Santa Teresa - bakdörren till Machu Picchu - där vi tar tåget till Aguas Calientes för att avslutningsvis utforska Machu Picchu med guide. Under vandringen så har vi support av guide, bärare och kock.

Karta_Inkaleder_Anderna_Peru.png

Regler när du vandrar Inkaleden

För att bevara och skydda Inkaleden har den Peruanska regeringen tagit ett beslut att begränsa antalet personer på Inkaleden. I mars 2004 fattade regeringen beslutet att endast acceptera max 500 personer/dag (inkl. personal) på Inkaleden. I enlighet med vår filosofi att erbjuda resenären ett fantastiskt äventyr och noggrant informera om bestämmelserna är vi mycket nöjda med beslutet för att fortsätta skydda och bevara Inkaleden. Reglerna och bestämmelserna kring Inkaleden ändras kontinuerligt, därför är det viktigt att du kontrollerar uppgifterna i vårt dokument innan du påbörjar ditt fantastiska äventyr. Bokningar för att vandra Inkaleden måste göras i god tid. Vid bokningen måste korrekta passuppgifter anges, det finns ingen möjlighet att göra ändringar i efterhand. Du förlorar tillståndet och summan du har betalt för att vandra Inkaleden om ändringar behöver göras.

Peru_inkaleden_dag_3_inkaruinen_Phuyupatamarka_landskap.jpg

Bokningsregler

På hemsidan framgår det tydligt om det finns tillstånd kvar på respektive avresedatum. Alla arrangörer som erbjuder Inkaleden plockar tillstånd från samma pott. För att göra bokningsprocessen så smidig som möjlig och för att vi omedelbart ska kunna säkra ditt tillstånd så behöver vi dina passuppgifter, se nedan. Det är också mycket vikitg att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter beräknad hemresa.

  • Fullständigt namn (exakt som det står i ditt pass)
  • Födelsedatum
  • Passnummer
  • Giltighetsdatum på passet
  • Nationalitet

**Observera: **Det passnummer och fullständiga namn som uppges när du bokar din resa hos oss är de uppgifterna som används då vi köper ditt personliga tillstånd till Inkaleden. Det är väldigt viktigt att uppgifterna är korrekta och matchar ditt passnummer. Det är ditt namn och passnummer som är din identifikation på Inkaleden. Om det mot förmodan uppdagas att uppgifterna inte matchar varandra är du inte tillåten att starta din vandring på Inkaleden.

Peru_inkaleden_dag_2_Warmiwanusca_Dead_Womens_Pass_toppen_kvinnlig_vandrare_sitter_utsikt.jpg .jpg

Tillstånd på Förfrågan - Vad innebär det?

**Då det finns färre än 150 tillstånd kvar på en avgång så markerar vi detta genom att skriva – Tillstånd på Förfrågan. Om du trots detta vill göra en bokning så går det fint. Vi tar då dina passuppgifter och en anmälningsavgift på 4 000kr samt skickar en förfrågan till det lokal kontoret i Cusco. Därefter tar det cirka 3 arbetsdagar innan vi får veta om vi har fått ett tillstånd eller ej. Om vi mot förmodan inte kan säkra tillståndet så finns det tre andra alternativ: **

  • Vandra Laresleden genom Heliga Dalen. Det är en fascinerande och utmanande tredagars vandring (två nätters camping med support). Efter avslutad vandring tar vi oss till Aguas Calientes där vi har en natt på hotell. Dagen därpå utforskar vi Machu Picchu tillsammans med vår guide.
  • Spendera två nätter i Cuzco. Därefter reser vi med van till Ollantaytambo och sedan vidare med tåg till Aguas Calientes. Här övernattar vi på hotell. Följande dag får vi en guidad rundvandring kring Machu Picchu.
  • Avboka eller ändra din tur utan avbokningskostnader.

**Observera: **När du planerar att boka en tur genom oss som inkluderar Inkaleden rekommenderar vi dig att du bokar så tidigt som möjligt för att försäkra dig om att det finns plats. Det gäller framförallt under högsäsong, maj – augusti.

Peru_Machu_Picchu_Panorama_Landskap.jpg