Reseinspiration

Change Makers Summit Peru

Vad är Change Makers

Vi börjar från början – Carpe Adventures har funnits i drygt 15 år. Under alla dessa år (och även tidigare) har vi samarbetat med G Adventures, en arrangör av äventyrsresor i små grupper. Vi har alltid haft samma filosofi kring hänsynsfullt resande med omtanke och respekt för djur, natur och människor. Och ambitionen att hjälpa samhällen att bli självförsörjande genom olika verksamheter. Genom denna gemensamma drivkraft föddes idén till Change Makers. David Green, vice verkställande direktör för G Adventures, fick idén att samla de agenter runt om i världen som bidrar mest till att förbättra livet för människor lokalt på de resmål vi besöker. Sagt och gjort, den 2 juni 2019 samlades drygt 100 äventyrsresespecialister i Lima för att uppleva en av de destinationer där vi gör störst skillnad, Peru. Omgivna och omhändertagna av G Adventures team från hela världen, började temaveckan Change Makers –  hur vårt resande kan göra världen till en bättre plats.

Varför Peru?

Här har G Adventures haft en mycket positiv inverkan på många olika sätt. Peru var ett av de första resmålen efter att Bruce Poon Tip grundade företaget för cirka 30 år sedan. När du reser hit med oss kommer du i kontakt med människor vars liv vi påverkar dagligen. Allt från den matlagningskurs vi erbjuder i Lima till den hemlagade lunch vi serverar i Heliga dalen och den fantastiska service vi får av bärare och kockar under vandringen på Inkaleden.

Hur blir du en Change Maker?

Vi hjälper dig alltid hitta det äventyr som passar dig allra bäst, oavsett destination. Genom att boka din äventyrsresa genom oss så kommer du på ett eller flera sätt gynna den lokala ekonomin i landet du besöker samt påverka livet för de människor du möter genom de olika stödprojekten. Stödprojekt för oss är hjälp till självhjälp – ett stöd på vägen till självständighet. Dessa projekt generera också ringar på vattnet i form av att nya verksamheter startas i kölvattnet.

Vårt engagemang, genom G Adventures:

  • Planeterra Foundation – 77 stödprojekt runt om i världen. För varje bokning lämnar vi ett bidrag (a dollar a day) till Planeterra.
  • Resepolicies – Riktlinjer för hur vi skyddar och respekterar djur, barn och lokala samhällens rättigheter och välmående.
  • Ekonomiskt stöd till tidigare anställda hos G Adventures som vill starta sin egen verksamhet inom turism. Verksamheter som vi sedan stödjer och inkluderar i våra resor och som du får besöka lokalt..
  • Ripple score – en gradering hur stor andel av de lokala utgifterna under turen gynnar människorna på plats.

Läs mer om Planeterra här.