Vandringsresa - Trans Bhutan Trail

ÖVERSIKT

Knyt på dig vandringskängorna – Trans Bhutan Trail är redo att upptäckas. Det är inte ofta man får chansen att vandra längs en historisk led som användes av kungligheter, munkar och handelsmän i årtusenden. Faktum är att fram till 1960-talet var Trans Bhutan Trail den enda möjliga vägen att korsa det bergiga kungadömet Bhutan, innan den föll i glömska. Lyckligtvis är den tillbaka, och vår 11-dagars tur kommer att visa världen vad den har missat. Till fots utforskar vi några av de bästa sträckorna längs den 403 km långa leden. Du kommer att uppleva dess hisnande och varierande landskap samt tidlösa byar från en annan era. Med pittoreska lägerplatser och övernattningar i bekväma lokala hem kommer denna tur att ge dig en glimt av Bhutans lantliga och spirituella liv, bortom de vanliga stråken.

Passar resan mig?

Start/slutstad: Paro till Paro

Resekategori: Vandringsresor

Åldersgräns: Minimum ålder 12 år

Gruppen: Max 15, snitt 12.

Fysisk Gradering: Krävande

Guider: Engelsktalande turguide samt lokala expert guider.

Detta ingår

Boende: Hotell (5 nätter), homestays (2nätter), camping med faciliteter (3 nätter).

Transport: Privatfordon, till fots.

Måltider: 10x frukostar, 10x luncher, 10x middagar

Extra utgifter

VISUM INGÅR I TURPRISET * Den internationella flygresan till och från start- och slutstad tillkommer. ** Är du soloresenär? Välkommen! På våra resor betalar alla samma pris, del i dubbelrum. Du betalar bara tillägg om du vill ha enkelrum. I annat fall delar du rum med en medresenär av samma kön.

KARTA & DAGSPROGRAM

karta
Dag 1 - Paro/Thimphu ( L M )

Välkommen till Paro, Bhutan. Vid ankomst väntar en transfer till vårt starthotell i Thimphu, där du kommer att träffa resten av gruppen och vår turguide. Om det finns tid kan du ge dig ut på eftermiddagen till Buddha Point, hem till Thimphus mest välkända landmärke, Buddha Dordenma. Därefter kan du besöka Memorial Chorten, en stupa i tibetansk stil som byggdes 1974 och är en av Thimphus mest imponerande religiösa platser. På kvällen samlas gruppen på en lokal restaurang för en välkomstmiddag och din första chans att prova på bhutansk mat.

Frukost ( F ) Lunch ( L ) Middag ( M )

BILDER & VIDEOS

DATUM & PRISER

2024
maj

05

2024
05 maj 2024 > 15 maj 2024
11 dagar
5 kvar
33 514 kr39 428 kr

Startstad: Paro

Slutstad: Paro

Pris per person
33 514 kr
39 428 kr
2025

OMDÖME