Soloresenär - Men Inte Ensam

Soloresenärer på våra äventyrsresor

Därför reser vi gärna solo

SOLO, det är nästan så att det står skrivet i sig själv. Och runtom i världen skriver resetidningar om trenden. Faktiskt har det blivit så populärt att det har fått ett eget namn, soloresenär eller solo traveler på engelska. Redan innan pandemin ökade efterfrågan på soloresor kraftigt.

Enligt en rapport utgörs 85% av soloresenärerna av kvinnor. I en teori menar man att det beror på feminismens intåg i Sverige på femtiotalet. Vår generations kvinnor har uppfostrats till att bli starka och självständiga och som i sin tur uppfostrar sina döttrar till det. Internet och tillgången på information har så klart sitt finger med i spelet. En annan faktor är den förändrade livsstilen som gör att vi människor blir alltmer självständiga.

Berusande känsla av frihet

Kvinnor som reser på egen hand är ofta ute efter äventyr och genuina upplevelser. De vill lära känna platsen de reser till och människorna som lever där i större utsträckning. Många soloresenärer nämner också att de inte vill känna sig begränsade av sina medresenärer.

“Att resa solo ger en känsla av frihet”

Många soloresenärer

Vi på Carpe har hjälpt många soloresenärer att komma iväg på sina drömresor. Alla våra resor sker i små grupper med omtanke och respekt för den plats vi besöker. Då anser vi att upplevelsen blir så genuin som möjligt. Oavsett vart du reser ska du alltid känna dig trygg. Att resa solo är inte att resa ensam. Resa solo säger man med stolthet i rösten.

Tre tips för dig som är nyfiken på att resa solo:

 • Säkerheten först. Ge dig inte ut på okända "stigar" utan att ha meddelat boendet vart du ska. Välj gärna en gruppresa första gången du reser solo. Gruppresor ger en bra kombination av frihet och trygghet.
 • Lär dig några fraser på lokala språket. Detta öppnar många dörrar för nya upplevelser. Att ha ett lexikon till hands leder ofta till minnesvärda samtal med lokalinvånarna.
 • Lär dig underhålla dig själv. Tänk ut några saker du skulle vilja göra mer av eller prova om du hade mer tid. Att rita, fotografera eller skriva en skildring av dina upplevelser är lätt att göra under resan.

Här har vi listat några av våra mest populära äventyrsresor bland soloresenärer:

Bra Att Veta

 • Du betalar inget extra som soloresenär.
 • Vi ordnar en rumskompis åt dig. Du delar rum med en person av samma kön.
 • Våra resor är garanterade att gå enligt schema.
 • Vi reser i små grupper, max 12-16 personer.
 • Du kan känna dig trygg - vi bokar ankomsttransfer och eventuella extra nätter på start/sluthotell (om du vill).
 • Tillgång till ett forum på sociala medier där du kan nå dina reskamrater på förhand. 
 • Fokus är på hänsynsfullt resande där vi bl.a. besöker lokala stödprojekt.
 • Vi reser tillsammans med våra lokala engelsktalande guider som vet allt om destinationen (från logistik till seder och bruk).