Frågor och Svar

Här har vi samlat svar på era frågor om våra äventyrsresor.

Bokning

Det går bra att maila eller ringa oss på 08-32 09 90 med en intresseanmälan. Man kan också göra en bokningsförfrågan direkt på vår hemsida. Carpe Adventures kontaktar dig sedan inom 24 timmar. Vi har möjlighet att göra en preliminärbokning och hålla platser i upp till 48 timmar. Hittar man inget färdigt äventyr på hemsidan så skräddarsyr vi gärna en resa.

Handpenning

För att bekräfta turen behöver du betala in en handpenning på 5000: - per person. Vi bifogar en faktura tillsammans med din bokningsbekräftelse. Handpenningen måste vara Carpe Adventures tillhanda senast 48 timmar efter bokningstillfället, för att förhindra att turen blir avbokad. När vi mottagit din handpenning skickas en betalningsbekräftelse till din e-mailadress.

Hänsynsfullt Resande

Vi erbjuder våra resenärer möjligheten att ge någonting tillbaka till de människor och samhällen vi besöker under våra äventyr. Tillsammans med våra två största samarbetspartners så har vi gjort det möjligt för dig att lämna ett bidrag, vilket går oavkortat till det projekt du väljer att stödja. Planeterra Foundation och The Intrepid Foundation är två icke vinstdrivande organisationer som fungerar som vår länk till stödprojekten i de länder där vi anordnar resor. Vår förhoppning är att destinationen du besöker lämnar dig med minnen för livet. Samtidigt som du lämnar dina fotspår så hoppas vi att du också är motiverad att lämna ett mer konkret avtryck. En liten slant kan göra stor skillnad. För att visa vår uppskattning och förstärka hur betydelsefullt detta är så matchar vi ditt bidrag med upp till 1000kr. Klicka gärna in på länkarna ovan, välj ditt projekt och hör av dig till oss. Det belopp du väljer att donera lägger vi till på slutfakturan. Du får därefter ett separat kvitto, inkl. det belopp vi har matchat med.

Slutbetalning

Carpe Adventures e-mailar din faktura för slutbetalning till dig i god tid före turens start. Slutbetalningen ska vara oss tillhanda senast 30 dagar före turens startdatum.

Flyg

Den internationella flygbiljetten är inte inkluderad i turkostnaden. Du väljer själv om du vill boka din flygbiljett på nätet eller om du vill att vi hjälper dig med bokningen. Vi rekommenderar att du anländer dagen före turstart för att ge dig själv lite marginal för eventuella förseningar. Det går fint att lämna destinationen valfri tid dagen då turen slutar. Det kan finnas avvikelser när det gäller våra Expeditioner. Vi bokar våra flygbiljetter genom Stricct Travel.

Trevlig Resa

Vi önskar dig en riktig trevlig resa och ser fram emot att höra från dig när du kommer tillbaka. Vi tar tacksamt emot all feedback. Det går fint att använda Facebook, Instagram eller Trustpilot, en sida för omdömen. Vi erbjuder 5% rabatt till alla återkommande kunder som har lämnat feedback i någon form.

Carpe Adventures lägger mer fokus på värde och ansvar än på lyx och bekvämlighet. Vi erbjuder ett brett utbud av unika äventyrsresor världen över i olika kategorier och fysik/kultur nivåer. Vi lovar dig ett äkta äventyr!

Turpriset Inkluderar:

 • Boende, enligt resplanen.
 • Marktransport, enligt resplanen.
 • Inrikesflyg, enligt resplanen.
 • Måltider, enligt resplanen.
 • Resrutt guidad av en eller flera engelsktalande turguider.
 • För detaljerad information hänvisar vi till resplanen.

Turpriset Inkluderar Ej:

 • Den internationella flygbiljetten
 • Visum och passavgifter
 • Avreseskatter och eventuell kostnad för bagageövervikt
 • Övriga måltider än de angivna i resplanen.
 • Försäkringar
 • Vaccinationer
 • Frivilliga aktiviteter
 • Personliga utgifter (souvenirer, drycker etc.)
 • Dricks
 • Ankomsttransfer (med undantag för våra kategorier National Geographic Journeys och Familjeresor)
 • Park & transitavgift USD 120 (Gäller endast Galapagos)

Turguider

Samtliga turer leds av engelsktalande turguider (i vissa fall kallade CEOs). Vid många av de unika sevärdheterna så använder vi oss av lokala guider med spettskompetes och stor lokalkännedom. Guiderna är inte av bemärkelsen ”reseledare”. De har en mycket bred kunskap om landets historia, kultur, religion och social aspekter. Deras huvudsyfte är att ta hand om logistiken kring boende och transport samt assistera våra äventyrare med extra aktiviter m.m.

Måltider

Antal inkluderade måltider varierar beroende på tur. På vissa av våra turer är i stort sett alla måltider inkluderade, andra saknar inkluderade måltider. I de flesta av våra turer ingår ett flertal måltider. För detaljerad information hänvisar vi till resplanen.

Sightseeing

Alla våra turer inkluderar sightseeing av något slag. Några turer inkluderar guidad sightseeing och på de flesta turer finns möjligheten att välja ytterligare utflykter till självkostnadspris.  För detaljerad information hänvisar vi till ”Frivilliga aktiviteter” i resplanen.

Inrikesflyg och Lokalflyg

Under många av våra äventyr färdas vi långa distanser, där vi ibland använder oss av inrikes- och lokalflyg. Det framgår tydligt av resplanen då flygresan inte är inkluderad. För detaljerad information hänvisar vi till resplanen.

Pass och Visum

Ert pass ska vara giltigt minst 6 månader efter beräknad hemresa. Det är resenärens ansvar att ha ett giltigt pass och korrekta visumhandlingar för destinationerna.

Ambassader och Konsulat

Den officiella webbplatsen för Sveriges ambassader och konsulat heter Sweden Abroad

Transfer

De flesta av våra turer inkluderar inte flygplatstransfer, med undantag för våra Familjeresor och National Geographic Journeys. Enligt vår erfarenhet är det mindre kostsamt för resenären at anordna sin transport/taxi själv. Ni kan även välja att förboka er transfer på vissa av våra destinationer. Kontakta Carpe Adventures för mer information. För detaljerad information hänvisar vi till resplanen.

Extra Nätter

Kontakta Carpe Adventures om ni önskar boka boende före och efter turen. Vi erbjuder extra nätter på våra start och sluthotell.

Priser och Enkelrumstillägg

Indikerade priser gäller landarrangemanget med start på vårt mötesplatshotell. Alla priser gäller per person i dubbelrum oavsett boendeform (tält, båt, hotell m fl.).

Den som reser solo blir tilldelad en rumskamrat av samma kön. Flerbäddsrum förekommer på vissa, enstaka, turer och det framgår då tydligt i resplanen. Vi har ingen möjlighet att garantera trebäddsrum. Om du som soloäventyrare önskar eget rum så kan vi erbjuda det mot ett tillägg.

Medförda Risker

Det är viktigt att ni är medvetna om eventuella risker i samband med er äventyrsresa då boende, transport, säkerhet, hygien, sjukvård och andra faktorer kan variera kraftigt i standard. I samband med inbetalningen av anmälningsavgiften så accepterar ni bokningsvillkoren.

Hälsa och Kondition

Trots att många av våra turer inte är fysiskt krävande bör ni vara i god kondition då ni reser med oss. Ni bör läsa resplanen för er tur noggrant innan bokning då flera turer inkluderar promenader, cykling, kanot och kajakpaddling etc. som kan vara ansträngande. Samtliga resplaner indikerar turens fysik och kulturchocknivå. Kontakta gärna Carpe Adventures för närmare detaljer. Om ni har någon handikapp vilket medför att ni inte kan medverka till 100% vänligen kontakta oss. Vi kan komma att behöva ett ifyllt hälsointyg från er innan bokning kan ske.

Ålder

Vuxna i alla åldrar och barn över 12 år är välkomna på samtliga av våra turer. Vi erbjuder även familjeäventyr för barn från 5 år. För äldre resenärer vill vi påpeka att våra äventyrsresor är mer ansträngande och fysiskt påfrestande än en ”traditionell” semester. Vi rekommenderar våra National Geographic Journeys för resenärer som önskar en högre standard på boende och transport och en något lägre äventyrsnivå. Ni förväntas bära ert eget bagage (kortare sträckor) och delta i olika gruppaktiviteter.

Resplan

Resplanen kan komma att ändras under året beroende på en mängd olika faktorer. Vi har inte alltid möjlighet att informera om ändringar i förväg, även om detta händer mycket sällan. Vi ber om förståelse och tålamod då detta inträffar.

Bagage

Vi erbjuder äventyrsresor där ni förväntas bära er ert eget bagage kortare sträckor. Vi rekommenderar en bra ryggsäck eller en stabil och mjuk väska. Resväskor är inte att föredra på våra resor. På vissa turer råder bagagerestriktioner pga. begränsat bagageutrymme och flygbolagsregler. Generellt rekommenderar vi att ni packar så lite och lätt som möjligt.

Camping

Under campingturerna tillhandahåller vi campingutrustning som tält, matlagningsutrustning och servis. Sovsäck och liggunderlag är inte alltid inkluderat. Vi hänvisar till varje resplan för detaljerad information.

Aktiviteter

Våra äventyrsresor är baserade på gruppaktiviteter. Alla aktiviteter som är inkluderade i turpriset är alltid baserade på gruppdeltagande. Om ni väljer att avvika eller inte har möjlighet att delta i gruppaktiviteterna kan vi inte erbjuda alternativa aktiviteter.

Vi erbjuder ett stort urval av frivilliga aktiviteter som ni har möjlighet att delta i under er fritid. Vår turguide hjälper gärna till att rekommendera olika aktiviteter. Frivilliga aktiviteter är inte inkluderade i turkostnaden.

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatoriskt på samtliga turer. Vi behöver era försäkringsuppgifter före slutbetalning.

Fickpengar

Ni behöver fickpengar som täcker kostnaderna för mat ej inkluderad i turkostnaden, dryck, dricks, souvenirer, frivilliga aktiviteter och eventuella avgifter beskrivna I er resplan.

Dricks

Dricks förekommer i större del av världen. Er turguide informerar er om hur stort belopp och när det är brukligt. Det finns även riktlinjer för drick i den detaljerade resplanen.

Klagomål

Om ni av någon anledning skulle vara missnöjda med något under turen ber vi er informera er turguide omgående så vi har möjlighet att åtgärda problemet omedelbart. Om ni fortfarande känner er missnöjda ber vi er dokumentera problemet och kontakta Carpe Adventures vid hemkomst.

Ni finner all specificerad information angående valuta, boende, måltider, transport, feedback, stödprojekt, hålla kontakten, packning, kontaktuppgifter vid en eventuell nödsituation och mycket mer information i våra resplaner.