Resa Södra Afrikas Höjdpunkter

21 dagar*
Från 62090 SEK
Översikt
Karta & Dagsprogram
Bilder & Videos
Datum & priser
Översikt
Följ med på en tre veckor lång äventyrsresa bland södra Afrikas mest fascinerande sevärdheter. Skanna av Krugerparken efter elefanter och stora kattdjur, upplev Namibias mäktiga ökenlandskap och känn hur Victoriafallens kraft fyller dina sinnen. Detta är en resa där du upplever Afrikas underverk på riktigt.

Översikt

 • Start/slutstad: Cape Town till Victoria Falls
 • Resekategori: National Geographic Journeys
 • Fysisk gradering: 2
 • Åldersgräns: Min ålder 12 år.
 • Gruppen: Max 16, snitt 14.

Detta ingår

 • Boende: Pensionat (2 nätter), hotell/lodge (14 nätter), bekväma safariläger (2 nätter), bekväma tält eller chalets (2 nätter).
 • Transport: Luftkonditionerat touring fordon, 4x4, öppet safari fordon, flyg, till fots.
 • Måltider: 20 frukostar, 4 luncher, 13 middagar.
 • Guider: Chief Experience Officer (CEO) for Kruger & Namibia, local CEO in Cape Town and Victoria Falls, local guides/rangers.

Extra utgifter

 • Den internationella flygresan till och från start- och slutstad tillkommer. Räkna med USD 390-510 för måltider som inte är inkluderade.

Karta & Dagsprogram

Dag 1 Kapstaden
Anländ valfri tid. Ankomsttransfer ingår.
Dag 2 Kapstaden
Idag får vi en exklusiv rundvisning i Kirstenbosch National Botanical Garden tillsammans med en expertguide. Trädgården har utsetts till en av de finaste i världen av National Geographic Traveler magazine. Fortsätt att utforska livfulla Kapstaden och Cape Point. Passa på att besöka pingvinerna vid Boulders Beach.
Dag 3 Kapstaden
Njut av egen tid att t.ex. besöka Taffelberget eller ta en vintur till Stellenbosch.
Dag 4 Kapstaden/Johannesburg
Flyg till Johannesburg och transfer till hotellet. Här träffar vi vår turguide samt njuter av en unik Braai (barbecue) välkomstmiddag.
Day 5 Johannesburg/Greater Kruger Area
Enjoy a scenic drive along the famed Panorama Route with stops at Blyde River Canyon, Bourke's Luck Potholes, and God's Window. Continue to our tented camp located near the Kruger National Park and this evening enjoy a delicious South African dinner in the boma. Meals included: breakfast, dinner
Day 6 Kruger National Park
Enjoy a full-day wildlife safari drive through Kruger National Park in an open vehicle. Take in views of the abundant wildlife including elephants, lions, and giraffe. In the late afternoon, return to the lodge where you can relax on the deck with views of the surrounding area. Meals included: breakfast, dinner
Dag 7 Kruger Nationalpark/Karongwe Private Game Reserve
Turen fortsätter vidare till ett privat naturreservat i Krugerområdet. Denna eftermiddag lyssnar vi till en föreläsning av en forskare från Endangered Wildlife Trusts Cheetah Metapopulation Project, som beskriver deras arbete för att skydda geparder och andra rovdjur. Detta National Geographic-sponsrade projekt är en del av Big Cats Initiative. På kvällen slår vi följe med vår forskare på en safari.
Dag 8 Karongwe Private Game Reserve
Njut av tidig morgon och eftermiddagssafari med våra lokala guider. Vi spanar efter Afrikas berömda Big Five - bufflar, elefanter, leoparder, lejon och noshörning. Tiden däremellan kopplar vi av i lägret, tar en promenad i området eller njuter av en kall dryck på verandan.
Dag 9 Karongwe Private Game Reserve/Johannesburg
Vi hinner med en sista safari innan vi återvänder till staden. På kvällen njuter vi av en middag på vårt lokala pensionat.
Dag 10 Johannesburg/Windhoek
Flyg till Windhoek och transfer till hotellet. Egen tid att utforska Windhoek på eftermiddagen. På kvällen träffar vi vår turguide samt resten av gruppen.
Dag 11 Windhoek/Sesriem
Njut av det dramatiska Namibiska landskapet på vår väg till ökenområdet Sesriem, porten till Namib-Naukluft Nationalpark. Gör dig hemmastadd i vår ökenloge, koppla av vid poolen eller njut av en kall dryck och titta på den fantastiska solnedgången över ökenlandskapet.
Dag 12 Sesriem
Vi ger oss ut på en naturskön utflykt till nationalparken för att utforska Namib-öknen. Besök Sossusvlei och Deadvlei, lerplattor täckta av ett lager saltrik sand omgivna av mäktiga dyner i terrakotta och rött. Detta anses vara Afrikas vackraste ökenlandskap. Härifrån tar vi oss till Sesriem Canyon, en naturlig ravin som skapats av Tsauchabfloden.
Dag 13 Sesriem/Swakopmund
Äventyret fortsätter genom att omväxlande ökenlandskap där vi spanar efter zebra, kudu, springbock och oryx. Vi stannar och tar en paus i den pittoreska staden Solitaire innan vi fortsätter ut på landsbygden. I denna avlägsna region träffar vi en lokalbo som tar oss med på en tur och berättar om både uråldriga och moderna överlevnadsstrategier bland Bushmen som lever i regionen. Vi studerar också det mindre djurlivet som lyckas överleva i dessa hårda förhållanden som ormar, geckos, spindlar och insekter samt lär oss om hur de har anpassat sig till denna torra region. Därefter fortsätter vi till Swakopmund på Atlantkusten.
Dag 14 Swakopmund
Njut av egen tid denna morgon. Välj att åka fyrhjuling, surfa på sanddynerna eller promenera runt i stan. På eftermiddagen besöker vi Mondäna tillsammans med en lokal guide. Här på den livliga marknaden får vi en introduktion till traditionell mat inklusive vild Spinach, Mopane maskar och torkad Kapenta fisk. Vi besök också Datango konst- och hantverksbutik, ett projekt som hjälper lokala arbetslösa ungdomar lära sig ett traditionell hantverk. Vi passar också på att ta en kall dryck på shebeen (puben) och äter middag på en traditionell restaurang med underhållning av den lokala kören.
Dag 15 Swakopmund/Palmwag
Idag fortsätter vi vidare till Twyfelfontein där vi besöker de gamla petroglypherna, också första platsen i Namibia att hamna på UNESCOs världsarvslista. Platsen antas rymma de största koncentrationerna av bushmangraveringar i Afrika, med över 2500 figurer, 2000-5000 år gamla.
Dag 16 Palmwag/Etosha Nationalpark
Vi börjar dagen tidigt med att besöka Petrified Forest national monument, en fantastisk plats av fossila trädstammar som stod för ungefär 280 miljoner år sedan. Härifrån fortsätter vi till vår lodge som ligger i Etosha Nationalpark, som anses ha det största djurlivet i Namibia. På eftermiddagen tar vi en safari i öppet fordon för att studera alla de vilda djur som samlas runt parkens vattenhål.
Dag 17 Etosha Nationalpark
Redan i soluppgången ger vi oss ut på safari i öppne fordon tillsammans med vår lokala guide. Det finns gott om vilda djur som samlas runt vattenhålen, så ha dina kamera redo för elefanter, lejon, utrotningshotade svarta noshörningar och till och med leoparder. Resten av dagen kopplar vi av på vår lodge, ta ett dopp eller åker på en tur med vår guide. Vår lodge ligger perfekt, så luta dig tillbaka med en sundowner och njut av solnedgången över parken. Om du vill så kan du välja att ta en safaritur även på eftermiddagen eller kvällen.
Dag 18 Etosha Nationalpark/Windhoek
Efter frukost besöker vi Cheetah Conservation Fund, en global fältforsknings- och utbildningsanläggning grundad av Dr. Laurie Marker, vars forskning stöds av National Geographic. Vid vårt besök på anläggningen får vi lära oss om det viktiga forsknings-, bevarande- och samhällsutredningsarbetet som de gör som en av världens ledande organisationer dedikerade att bevara geparden i det vilda. Vi lyssnar till en föreläsning av en forskare för att få en inblick i de pågående projekten samt följer med på en tur där vi får uppleva några av dessa fantastiska varelser på nära håll. Därefter avnjuter vi vår lunch på verandan med utsikt över den magnifika Waterberg Plateau. vattenbergsplatån. Fortsätt vidare till Windhoek för kvällen.
Dag 19 Windhoek/Victoriafallen
Njut av en avkopplande morgon i Windhoek och därefter fly till Zimbabwe. Få insikt i hur livet är i Afrika med en promenad genom en lokal marknad och middag hos en familj. Umgås med familjen, lära om deras historia och dela berättelser medan vi hjälps åt att förbereda en traditionell zimbabwisk middag.
Dag 20 Victoriafallen
Idag tar vi en morgontur till de vackra Victoriafallen och därefter har du egen tid att utforska området. Ta del i en flodsafari, kulturella turer, forsränning, paddling eller en helikoptertur över fallen.
Dag 21 Victoriafallen
Avresa valfri tid.
Datum & priser
Alla år
20 Jan 2020
09 Feb 2020
62090 SEK
2 kvar
 • Startstad: Cape Town
 • Slutstad Victoria Falls
Pris per person 62090 SEK
06 Apr 2020
26 Apr 2020
63926 SEK
2 kvar
 • Startstad: Cape Town
 • Slutstad Victoria Falls
Pris per person 63926 SEK
29 Jun 2020
19 Jul 2020
65654 SEK
1 kvar
 • Startstad: Cape Town
 • Slutstad Victoria Falls
Pris per person 65654 SEK
Sorry, an unexpected error occurred.
Omdömen
Vi värdesätter din integritet
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på carpeadventures.se, för att anpassa innehåll, annonser, tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera vår trafik.
08-32 09 90
We're open now

09:00 - 19:00 alla dagar

Kungsgatan 16 i Uppsala

se
en

Resa Södra Afrikas Höjdpunkter

21 dagar, från 62090 SEK
Ring våra reseexperter 08-32 09 90

Har du en fråga? Hör av dig - våra reseexperter hjälper dig gärna!

Skicka meddelande
Översikt

Följ med på en tre veckor lång äventyrsresa bland södra Afrikas mest fascinerande sevärdheter. Skanna av Krugerparken efter elefanter och stora kattdjur, upplev Namibias mäktiga ökenlandskap och känn hur Victoriafallens kraft fyller dina sinnen. Detta är en resa där du upplever Afrikas underverk på riktigt.

Passar resan mig?

 • Start/slutstad: Cape Town till Victoria Falls
 • Resekategori: National Geographic Journeys
 • Fysisk gradering: 2
 • Åldersgräns: Min ålder 12 år.
 • Gruppen: Max 16, snitt 14.

Detta ingår

 • Boende: Pensionat (2 nätter), hotell/lodge (14 nätter), bekväma safariläger (2 nätter), bekväma tält eller chalets (2 nätter).
 • Transport: Luftkonditionerat touring fordon, 4x4, öppet safari fordon, flyg, till fots.
 • Måltider: 20 frukostar, 4 luncher, 13 middagar.
 • Guider: Chief Experience Officer (CEO) for Kruger & Namibia, local CEO in Cape Town and Victoria Falls, local guides/rangers.

Extra utgifter

Den internationella flygresan till och från start- och slutstad tillkommer.

Räkna med USD 390-510 för måltider som inte är inkluderade.

Karta & Dagsprogram
Dag 1 Kapstaden
Anländ valfri tid. Ankomsttransfer ingår.
Dag 2 Kapstaden
Idag får vi en exklusiv rundvisning i Kirstenbosch National Botanical Garden tillsammans med en expertguide. Trädgården har utsetts till en av de finaste i världen av National Geographic Traveler magazine. Fortsätt att utforska livfulla Kapstaden och Cape Point. Passa på att besöka pingvinerna vid Boulders Beach.
Dag 3 Kapstaden
Njut av egen tid att t.ex. besöka Taffelberget eller ta en vintur till Stellenbosch.
Dag 4 Kapstaden/Johannesburg
Flyg till Johannesburg och transfer till hotellet. Här träffar vi vår turguide samt njuter av en unik Braai (barbecue) välkomstmiddag.
Day 5 Johannesburg/Greater Kruger Area
Enjoy a scenic drive along the famed Panorama Route with stops at Blyde River Canyon, Bourke's Luck Potholes, and God's Window. Continue to our tented camp located near the Kruger National Park and this evening enjoy a delicious South African dinner in the boma. Meals included: breakfast, dinner
Day 6 Kruger National Park
Enjoy a full-day wildlife safari drive through Kruger National Park in an open vehicle. Take in views of the abundant wildlife including elephants, lions, and giraffe. In the late afternoon, return to the lodge where you can relax on the deck with views of the surrounding area. Meals included: breakfast, dinner
Dag 7 Kruger Nationalpark/Karongwe Private Game Reserve
Turen fortsätter vidare till ett privat naturreservat i Krugerområdet. Denna eftermiddag lyssnar vi till en föreläsning av en forskare från Endangered Wildlife Trusts Cheetah Metapopulation Project, som beskriver deras arbete för att skydda geparder och andra rovdjur. Detta National Geographic-sponsrade projekt är en del av Big Cats Initiative. På kvällen slår vi följe med vår forskare på en safari.
Dag 8 Karongwe Private Game Reserve
Njut av tidig morgon och eftermiddagssafari med våra lokala guider. Vi spanar efter Afrikas berömda Big Five - bufflar, elefanter, leoparder, lejon och noshörning. Tiden däremellan kopplar vi av i lägret, tar en promenad i området eller njuter av en kall dryck på verandan.
Dag 9 Karongwe Private Game Reserve/Johannesburg
Vi hinner med en sista safari innan vi återvänder till staden. På kvällen njuter vi av en middag på vårt lokala pensionat.
Dag 10 Johannesburg/Windhoek
Flyg till Windhoek och transfer till hotellet. Egen tid att utforska Windhoek på eftermiddagen. På kvällen träffar vi vår turguide samt resten av gruppen.
Dag 11 Windhoek/Sesriem
Njut av det dramatiska Namibiska landskapet på vår väg till ökenområdet Sesriem, porten till Namib-Naukluft Nationalpark. Gör dig hemmastadd i vår ökenloge, koppla av vid poolen eller njut av en kall dryck och titta på den fantastiska solnedgången över ökenlandskapet.
Dag 12 Sesriem
Vi ger oss ut på en naturskön utflykt till nationalparken för att utforska Namib-öknen. Besök Sossusvlei och Deadvlei, lerplattor täckta av ett lager saltrik sand omgivna av mäktiga dyner i terrakotta och rött. Detta anses vara Afrikas vackraste ökenlandskap. Härifrån tar vi oss till Sesriem Canyon, en naturlig ravin som skapats av Tsauchabfloden.
Dag 13 Sesriem/Swakopmund
Äventyret fortsätter genom att omväxlande ökenlandskap där vi spanar efter zebra, kudu, springbock och oryx. Vi stannar och tar en paus i den pittoreska staden Solitaire innan vi fortsätter ut på landsbygden. I denna avlägsna region träffar vi en lokalbo som tar oss med på en tur och berättar om både uråldriga och moderna överlevnadsstrategier bland Bushmen som lever i regionen. Vi studerar också det mindre djurlivet som lyckas överleva i dessa hårda förhållanden som ormar, geckos, spindlar och insekter samt lär oss om hur de har anpassat sig till denna torra region. Därefter fortsätter vi till Swakopmund på Atlantkusten.
Dag 14 Swakopmund
Njut av egen tid denna morgon. Välj att åka fyrhjuling, surfa på sanddynerna eller promenera runt i stan. På eftermiddagen besöker vi Mondäna tillsammans med en lokal guide. Här på den livliga marknaden får vi en introduktion till traditionell mat inklusive vild Spinach, Mopane maskar och torkad Kapenta fisk. Vi besök också Datango konst- och hantverksbutik, ett projekt som hjälper lokala arbetslösa ungdomar lära sig ett traditionell hantverk. Vi passar också på att ta en kall dryck på shebeen (puben) och äter middag på en traditionell restaurang med underhållning av den lokala kören.
Dag 15 Swakopmund/Palmwag
Idag fortsätter vi vidare till Twyfelfontein där vi besöker de gamla petroglypherna, också första platsen i Namibia att hamna på UNESCOs världsarvslista. Platsen antas rymma de största koncentrationerna av bushmangraveringar i Afrika, med över 2500 figurer, 2000-5000 år gamla.
Dag 16 Palmwag/Etosha Nationalpark
Vi börjar dagen tidigt med att besöka Petrified Forest national monument, en fantastisk plats av fossila trädstammar som stod för ungefär 280 miljoner år sedan. Härifrån fortsätter vi till vår lodge som ligger i Etosha Nationalpark, som anses ha det största djurlivet i Namibia. På eftermiddagen tar vi en safari i öppet fordon för att studera alla de vilda djur som samlas runt parkens vattenhål.
Dag 17 Etosha Nationalpark
Redan i soluppgången ger vi oss ut på safari i öppne fordon tillsammans med vår lokala guide. Det finns gott om vilda djur som samlas runt vattenhålen, så ha dina kamera redo för elefanter, lejon, utrotningshotade svarta noshörningar och till och med leoparder. Resten av dagen kopplar vi av på vår lodge, ta ett dopp eller åker på en tur med vår guide. Vår lodge ligger perfekt, så luta dig tillbaka med en sundowner och njut av solnedgången över parken. Om du vill så kan du välja att ta en safaritur även på eftermiddagen eller kvällen.
Dag 18 Etosha Nationalpark/Windhoek
Efter frukost besöker vi Cheetah Conservation Fund, en global fältforsknings- och utbildningsanläggning grundad av Dr. Laurie Marker, vars forskning stöds av National Geographic. Vid vårt besök på anläggningen får vi lära oss om det viktiga forsknings-, bevarande- och samhällsutredningsarbetet som de gör som en av världens ledande organisationer dedikerade att bevara geparden i det vilda. Vi lyssnar till en föreläsning av en forskare för att få en inblick i de pågående projekten samt följer med på en tur där vi får uppleva några av dessa fantastiska varelser på nära håll. Därefter avnjuter vi vår lunch på verandan med utsikt över den magnifika Waterberg Plateau. vattenbergsplatån. Fortsätt vidare till Windhoek för kvällen.
Dag 19 Windhoek/Victoriafallen
Njut av en avkopplande morgon i Windhoek och därefter fly till Zimbabwe. Få insikt i hur livet är i Afrika med en promenad genom en lokal marknad och middag hos en familj. Umgås med familjen, lära om deras historia och dela berättelser medan vi hjälps åt att förbereda en traditionell zimbabwisk middag.
Dag 20 Victoriafallen
Idag tar vi en morgontur till de vackra Victoriafallen och därefter har du egen tid att utforska området. Ta del i en flodsafari, kulturella turer, forsränning, paddling eller en helikoptertur över fallen.
Dag 21 Victoriafallen
Avresa valfri tid.
Bilder & Videos
Datum & priser
Alla år
Jan 20
20 Jan 2020 09 Feb 2020
21 dagar
2 kvar
62090 SEK
 • Startstad Cape Town
 • Slutstad Victoria Falls
Pris per person 62090 SEK
Bokningsförfrågan
Apr 06
06 Apr 2020 26 Apr 2020
21 dagar
2 kvar
63926 SEK
 • Startstad Cape Town
 • Slutstad Victoria Falls
Pris per person 63926 SEK
Bokningsförfrågan
Jun 29
29 Jun 2020 19 Jul 2020
21 dagar
1 kvar
65654 SEK
 • Startstad Cape Town
 • Slutstad Victoria Falls
Pris per person 65654 SEK
Bokningsförfrågan
Sorry, an unexpected error occurred.
Omdömen
Vi värdesätter din integritet
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på carpeadventures.se, för att anpassa innehåll, annonser, tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera vår trafik.