08-32 09 90
We're open now

09:00 - 19:00 alla dagar

Kungsgatan 16 i Uppsala

se
en

Resa Södra Afrikas Höjdpunkter

21 dagar, från 60365 SEK
Ring våra reseexperter 08-32 09 90

Har du en fråga? Hör av dig - våra reseexperter hjälper dig gärna!

Skicka meddelande
Översikt

Följ med på en tre veckor lång äventyrsresa bland södra Afrikas mest fascinerande sevärdheter. Skanna av Krugerparken efter elefanter och stora kattdjur, upplev Namibias mäktiga ökenlandskap och känn hur Victoriafallens kraft fyller dina sinnen. Detta är en resa där du upplever Afrikas underverk på riktigt.

Passar resan mig?

  • Start/slutstad: Kapstaden till Victoriafallen
  • Resekategori: National Geographic Journeys
  • Fysisk gradering: 2
  • Åldersgräns: Min ålder 12 år.
  • Gruppen: Max 16, snitt 14.

Detta ingår

  • Boende: Pensionat (2 nätter), hotell/lodge (14 nätter), bekväma safariläger (2 nätter), bekväma tält eller chalets (2 nätter).
  • Transport: Luftkonditionerat touring fordon, 4x4, öppet safari fordon, flyg, till fots.
  • Måltider: 20 frukostar, 4 luncher, 13 middagar.

Extra utgifter

Den internationella flygresan till och från start- och slutstad tillkommer.
Karta & Dagsprogram
Dag 1 Kapstaden
Anländ valfri tid. Ankomsttransfer ingår.
Dag 2 Kapstaden (1F)
Idag får vi en exklusiv rundvisning i Kirstenbosch National Botanical Garden tillsammans med en expertguide. Trädgården har utsetts till en av de finaste i världen av National Geographic Traveler magazine. Fortsätt att utforska livfulla Kapstaden och Cape Point. Passa på att besöka pingvinerna vid Boulders Beach.
Dag 3 Kapstaden (1F)
Njut av egen tid att t.ex. besöka Taffelberget eller ta en vintur till Stellenbosch.
Dag 4 Kapstaden/Johannesburg (1F, 1M)
Flyg till Johannesburg och transfer till hotellet. Här träffar vi vår turguide samt njuter av en unik Braai (barbecue) välkomstmiddag.
Dag 5 Johannesburg/Kruger Nationalpark (1F, 1M)
Idag njuter vi av en vacker färd längs den berömda Panorama Route med stopp vid Blyde River Canyon, Bourke's Luck Potholes och God's Window. Vi fortsätter till vårt tältläger just utanför Kruger nationalpark och äter en underbar Sydafrikansk middag på altanen eller i boma.
Dag 6. Kruger Nationalpark (1F, 1M)
Vi börjar dagen med en safari i öppet fordon i Kruger nationalpark. Njut av det rika djurlivet som inkluderar elefanter, lejon och giraffer. På eftermiddagen kan den som önskar ta en safari, bushvandring eller bara koppla av på altanen med utsikt över vattenhålet, en populär plats för vilda djur.
Dag 7 Kruger Nationalpark/Karongwe Private Game Reserve (1F, 1M)
Turen fortsätter vidare till ett privat naturreservat i Krugerområdet. Denna eftermiddag lyssnar vi till en föreläsning av en forskare från Endangered Wildlife Trusts Cheetah Metapopulation Project, som beskriver deras arbete för att skydda geparder och andra rovdjur. Detta National Geographic-sponsrade projekt är en del av Big Cats Initiative. På kvällen slår vi följe med vår forskare på en safari.
Dag 8 Karongwe Private Game Reserve (1F, 1L, 1M)
Njut av tidig morgon och eftermiddagssafari med våra lokala guider. Vi spanar efter Afrikas berömda Big Five - bufflar, elefanter, leoparder, lejon och noshörning. Tiden däremellan kopplar vi av i lägret, tar en promenad i området eller njuter av en kall dryck på verandan.
Dag 9 Karongwe Private Game Reserve/Johannesburg (1F, 1M)
Vi hinner med en sista safari innan vi återvänder till staden. På kvällen njuter vi av en middag på vårt lokala pensionat.
Dag 10 Johannesburg/Windhoek (1F)
Flyg till Windhoek och transfer till hotellet. Egen tid att utforska Windhoek på eftermiddagen. På kvällen träffar vi vår turguide samt resten av gruppen.
Dag 11 Windhoek/Sesriem (1F, 1M)
Njut av det dramatiska Namibiska landskapet på vår väg till ökenområdet Sesriem, porten till Namib-Naukluft Nationalpark. Gör dig hemmastadd i vår ökenloge, koppla av vid poolen eller njut av en kall dryck och titta på den fantastiska solnedgången över ökenlandskapet.
Dag 12 Sesriem (1F, 1M)
Vi ger oss ut på en naturskön utflykt till nationalparken för att utforska Namib-öknen. Besök Sossusvlei och Deadvlei, lerplattor täckta av ett lager saltrik sand omgivna av mäktiga dyner i terrakotta och rött. Detta anses vara Afrikas vackraste ökenlandskap. Härifrån tar vi oss till Sesriem Canyon, en naturlig ravin som skapats av Tsauchabfloden.
Dag 13 Sesriem/Swakopmund (1F, 1L)
Äventyret fortsätter genom att omväxlande ökenlandskap där vi spanar efter zebra, kudu, springbock och oryx. Vi stannar och tar en paus i den pittoreska staden Solitaire innan vi fortsätter ut på landsbygden. I denna avlägsna region träffar vi en lokalbo som tar oss med på en tur och berättar om både uråldriga och moderna överlevnadsstrategier bland Bushmen som lever i regionen. Vi studerar också det mindre djurlivet som lyckas överleva i dessa hårda förhållanden som ormar, geckos, spindlar och insekter samt lär oss om hur de har anpassat sig till denna torra region. Därefter fortsätter vi till Swakopmund på Atlantkusten.
Dag 14 Swakopmund (1F, 1M)
Njut av egen tid denna morgon. Välj att åka fyrhjuling, surfa på sanddynerna eller promenera runt i stan. På eftermiddagen besöker vi Mondäna tillsammans med en lokal guide. Här på den livliga marknaden får vi en introduktion till traditionell mat inklusive vild Spinach, Mopane maskar och torkad Kapenta fisk. Vi besök också Datango konst- och hantverksbutik, ett projekt som hjälper lokala arbetslösa ungdomar lära sig ett traditionell hantverk. Vi passar också på att ta en kall dryck på shebeen (puben) och äter middag på en traditionell restaurang med underhållning av den lokala kören.
Dag 15 Swakopmund/Palmwag (1F, 1M)
Idag fortsätter vi vidare till Twyfelfontein där vi besöker de gamla petroglypherna, också första platsen i Namibia att hamna på UNESCOs världsarvslista. Platsen antas rymma de största koncentrationerna av bushmangraveringar i Afrika, med över 2500 figurer, 2000-5000 år gamla.
Dag 16 Palmwag/Etosha Nationalpark (1F)
Vi börjar dagen tidigt med att besöka Petrified Forest national monument, en fantastisk plats av fossila trädstammar som stod för ungefär 280 miljoner år sedan. Härifrån fortsätter vi till vår lodge som ligger i Etosha Nationalpark, som anses ha det största djurlivet i Namibia. På eftermiddagen tar vi en safari i öppet fordon för att studera alla de vilda djur som samlas runt parkens vattenhål.
Dag 17 Etosha Nationalpark (1F)
Redan i soluppgången ger vi oss ut på safari i öppne fordon tillsammans med vår lokala guide. Det finns gott om vilda djur som samlas runt vattenhålen, så ha dina kamera redo för elefanter, lejon, utrotningshotade svarta noshörningar och till och med leoparder. Resten av dagen kopplar vi av på vår lodge, ta ett dopp eller åker på en tur med vår guide. Vår lodge ligger perfekt, så luta dig tillbaka med en sundowner och njut av solnedgången över parken. Om du vill så kan du välja att ta en safaritur även på eftermiddagen eller kvällen.
Dag 18 Etosha Nationalpark/Windhoek (1F, 1L)
Efter frukost besöker vi Cheetah Conservation Fund, en global fältforsknings- och utbildningsanläggning grundad av Dr. Laurie Marker, vars forskning stöds av National Geographic. Vid vårt besök på anläggningen får vi lära oss om det viktiga forsknings-, bevarande- och samhällsutredningsarbetet som de gör som en av världens ledande organisationer dedikerade att bevara geparden i det vilda. Vi lyssnar till en föreläsning av en forskare för att få en inblick i de pågående projekten samt följer med på en tur där vi får uppleva några av dessa fantastiska varelser på nära håll. Därefter avnjuter vi vår lunch på verandan med utsikt över den magnifika Waterberg Plateau. vattenbergsplatån. Fortsätt vidare till Windhoek för kvällen.
Dag 19 Windhoek/Victoriafallen (1F, 1M)
Njut av en avkopplande morgon i Windhoek och därefter fly till Zimbabwe. Få insikt i hur livet är i Afrika med en promenad genom en lokal marknad och middag hos en familj. Umgås med familjen, lära om deras historia och dela berättelser medan vi hjälps åt att förbereda en traditionell zimbabwisk middag.
Dag 20 Victoriafallen (1F)
Idag tar vi en morgontur till de vackra Victoriafallen och därefter har du egen tid att utforska området. Ta del i en flodsafari, kulturella turer, forsränning, paddling eller en helikoptertur över fallen.
Dag 21 Victoriafallen (1F)
Avresa valfri tid.
Bilder & Videos
Datum & priser
2019
Nov 04
04 Nov 2019 24 Nov 2019
21 dagar
1 kvar
60365 SEK
  • Startstad Kapstaden
  • Slutstad Victoriafallen
Pris per person 60365 SEK
Bokningsförfrågan
Omdömen
Vi värdesätter din integritet
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på carpeadventures.se, för att anpassa innehåll, annonser, tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera vår trafik.