Familjeäventyr Sydafrika

12 dagar*
Från 16318 SEK
Översikt
Karta & Dagsprogram
Bilder & Videos
Datum & priser

Översikt

 • Start/slutstad: Johannesburg till Johannesburg
 • Resekategori: Familjeresor
 • Fysisk gradering: 2
 • Åldersgräns: Från 10år
 • Gruppen: Max 16 personer i gruppen

Detta ingår

 • Boende: Hotell (3 nätter), camping med enkla faciliteter (6 nätter), permanenta tält med faciliteter (2 nätter).
 • Transport: 4x4 fordon, minibuss
 • Måltider: 11 frukostar, 7 luncher, 10 middagar
 • Guider: Engelsktalande turguide

Extra utgifter

 • Den internationella flygresan till och från start- och slutstad tillkommer.
 • Enkelrumstillägg. Ett tillval för dig som föredrar eget rum.

Karta & Dagsprogram

Dag 1 Johannesburg
Sawubona! Välkommen till Sydafrika. Din resa börjar med ett välkomstmöte vid lunchtid klockan 12.00. Efter detta åker vi ut på en 2 timmar lång cykeltur där du får se Soweto - ett spännande tillfälle att få mer insikt i det vardagliga livet i Sydafrika. Du kommer att cykla till några av de mest intressanta historiska platserna runt omkring Soweto. Du kommer att besöka de gamla arbetande invandrarnas vandrarhem, och bli introducerade till de förhållanden som en manlig gruvarbetare levde under, och även träffa de familjer som lever där idag. Vi cyklar genom det pulserande bostadsområdet Meadowlands och fortsätter till Hector Pietersons minnesplats, det historiska landmärket från studenterns uppror år 1976. Sedan fortsätter turen till den kända Vilakazi Street där Nelson Mandela bodde en gång i tiden. Det kommer under resans gång att finnas möjlighet att besöka en marknad eller att handla och fylla på med det du behöver för de kommande dagarna. Det kommer att finnas WiFi på ditt boende (de första 30 minutrarna är gratis). Notera: Om du kommer att utforska på egen hand denna dag, var då noga med att få råd från någon kring vart det är säkert och inte säkert att röra sig, speciellt under kvällstid. Kriminaliteten här kan vara på en högre nivå än vad du är van vid, och om du gör din hemläxa på rätt sätt så minskar du risken betydligt.
Dag 2 Hluhluwe Viltreservat
Denna dag är en resdag. Vi lämnar Johannesburg tidigt denna morgon och reser in i hjärtat av KwaZulu Natal (560km/350miles - cirka 9 timmar). Här kommer du att campa i en eko-hydda bara 20 kilometer från Hluhluwe–Imfolozi parken. I denna park finns det många fantastiska vilda djur så som lejon, elefanter, leoparder, giraffer, bufflar och vildhundar. I lägret kommer du att ha tillgång till ett välfyllt gemensamt kök med gasspis, köksgeråd, ett kylskåp med frys, en braai (för grillning) och ett lägereldsområde. Gästerna i lägret är mer än välkomna att använda poolen, baren och restaurangen i hyddan. Det finns även duschar, handfat och toaletter tillgängligt. Med gruppens hjälp kommer de anställda att ordna måltider och gruppen hjälper till med att ta hand om disken. Tälten är 2 X 2 meter i diameter och 1,7 meter höga. Under morgondagen åker vi ut på en tur i viltreservatet.
Dag 3 Hluhluwe–iMfolozi Park
Nu får du ge dig ut på ett äventyr genom det äldsta erkända viltreservatet i Sydafrika. Medan du är här kommer du att ha möjlighet att se några av "the Big Five" - afrikansk elefant, svart noshörning, afrikansk buffel, afrikanskt lejon och afrikansk leopard. Du kommer även att ha en god chans att kunna se vit noshörning då Hluhluwe-Imfolozi har det största beståndet i världen av dessa utrotningshotade varelser. En rad försök att rädda detta bestånd från utrotning har lett till att beståndet återigen är på uppgång. Parken kan även stoltsera med cirka 400 fågelarter, inklusive afrikansk simrall, fladdermusvråk och vitryggad natthäger. Det är en cirka 40 km lång biltur från övernattningslägret till parkens ingång. Vi åker strax efter frukost och spenderar hela dagen i parken. Vi äter en picknicklunch under turen, och dagen kommer att vara fylld med att beskåda olika djur.
Dag 4 Kosi Bay
Vi lämnar viltreservatet på morgonen och besöker en Zulu-by med en lokal guide. Sedan åker vi nordöst mot kusten för att besöka det vackra Kosi Bay naturreservat (160km/100miles - cirka 5 timmar inkluderat den tid vi spenderar på olika aktiviteter). Området kring bukten är helt otroligt. Å ena sidan finns det pitoresk djungel med vildfikon och apapelsinträd, och betesmark för flodhästarna; å andra sidan finns det en mangrove och korallrev med ett vimlande vattenliv. Ditt boende Kosi Bay Lodge kommer att bestå av bekväma timmertugor. Här kan du uppleva en natt under stjärnorna medan du tar det lugnt vid lägerelden.
Dag 5 Kosi Bay
Vi har en fullspäckad dag framför oss då vi ska uppleva Kosi Bay med kajak som transportmedel. Kosi Bay är en av få platser i världen där man kan finna fem olika sorters mangrove-träd. Det är särskilt känt för de traditionella Tsonga-fiskfällorna som är till för att fånga fisken som rör sig in och ut i flodmynningen med tidvattnet. Tsonga-folket, som har levt på denna plats i mer än 1 000 år, är experter på fiskfällor och på att tillverka "fishkraal". Det kommer även att finnas möjlighet att snorkla över korallrevet för att söka efter färglada fiskar.
Dag 6 Hlane Nationalpark
När vi nu kör norrut så kommer du till det lilla riket Swaziland och Hlane National Park (220km/135miles - cirka 6 timmar beroende på hur vi tar oss över gränsen). Denna dag kommer du att vid något tillfälle ha möjligheten att besöka en marknad eller handla något du kan tänkas behöva. Ett utbrett område av bushveld och dess forntida ädelträd gör att Hlane Royal National Park inhyser de största vilda hjordarna i hela Swaziland. Ditt läger här är stort och täcks av många träd, vilket gör denna plats perfekt för att ta det lugnt och bli välkomnad av en och annan nyfiken impala, vildsvin eller nyala. Om du känner dig äventyrslysten så kan du boka in en guidad mountanbike-tur, en fågelvandring eller en safari och utforska större delen av Hlane-området. Då det inte finns elektricitet i Ndlovu-lägret är lägret romantiskt belyst på kvällen av stearinljus och paraffin-lanternor. Lägret ligger även ganska nära Ndlouvus halvöppna restaurang och ett upplyst vattenhål. Här finns även Hlane aktivitetscenter, en braai/grillplats med inkluderad ved, samt ett gemensamt kök och varma duschar.
Dag 7 Hlane Nationalpark
Upptäck Hlana National Park under en safari. Den här parken brukade tidigare vara en privat kunglig jaktmark, vilket gör att du kanske förstår vilken kaliber den har när det kommer till att beskåda djurliv. Detta är Swazilands största park som sträcker sig över 30 000 hektar. Landskapsmässigt så är det ett platt lågland med lite grässlätter och grunda sänkor. Du har stor chans att stöta på djur som gnu, zebra och impala, speciellt under de torrare månaderna. Faktiskt så återinfördes geparden ganska nyligen i området. Parken har också ett stort och skiftande bestånd av fågelliv, och här bygger flest vitryggade gamar bo i hela Afrika. Dagens safari är en tur med ett öppet fordon och en parkguide som tar cirka 2,5 timmar.
Dag 8 Kruger Nationalpark
Vi kör tillbaka in i Sydafrika till Kruger National Park - en av Afrikas bästa platser för djurliv (130km/80miles - cirka 4 timmar). När vi anländer till parken så börjar vi vår safari när vi kör mot vår lägerplats där vi ska spendera natten. Denna biltur görs i en "overland truck", ett fordon där du kommer högre upp, och det tar cirka 3 timmar innan vi når lägret och kan komma i ordning. Senare kommer alternativet att finnas att åka på en nattur med parkguiden. Detta är ett bra tillfälle för att se nattliga djur och kanske även ett och annat nattrovdjur - kanske får du se ett lejon eller en hyena som är ute och jagar, eller en impala som letar efter en sen måltid.
Dag 9 Kruger Nationalpark
Njut av att fortsätta att utforska Kruger. Vi kommer att ge oss ut på en andra safari denna dag. För hoppningsvis kommer vi att kunna se djur som du inte lyckades bocka av på listan dagen innan. Som ett av de största viltreservaten i Sydafrika, inhyser Kruger National Park mer än 500 fågelarter, 100 reptilarter och 150 däggdjursarter. Lejon, buffel, elefant, svart noshörning, leopard och den utrotningshotade afrikanska vildhunden är inga undantag. Beroende på vilka områden du besöker så kommer du att ha chansen att se en del exotiska fåglar under vägens gång. Allt från den mindre skatfinken till den mer iögonfallande strutsen. Titta upp mot himmelen då och då så kan du även få syn på den enorma uggleörnen eller stridsörnen som svävar där uppe. Dagens safari kommer att vara i en "overland truck" och kommer att vara en heldag i parken.
Dag 10 Blyde River Canyon
Denna dag åker vi iväg och besöker delar av Blyde River Canyon, samt de tre rondavels som finns på vägen till Graskop (120km/75miles - cirka 6 timmar). Detta är en av Afrikas mest spectakulära attraktioner, Blyde River Canyon är den tredje största canyon i världen och troligen den grönaste. Detta är en perfekt plats för vandring. De branta väggarna på denna canyon är över 2 000 meter höga och vegetationen varierar stort, från torra steniga partier till regnskog, beroende på höjden. Du kommer här att utforska de vackra Bourke's Luck Potholes, där skuggiga stenformationer ändrar färg och skuggning efter hur ljuset ändrar sig.
Dag 11 Blyde River Canyon
Under denna dag får du njuta av lite fritid med din familj. Det finns många aktiviteter att ägna sig åt. Du kan välja mellan att gå på en trädtoppsrundvandring eller kanske utforska landsbygden.
Dag 12 Johannesburg
Njut av lite fritid på morgonen innan vi återvänder till Johannesburg (410km/255miles - cirka 7 timmar). När vi anländer till Tambo International Airport på eftermiddagen börjar resan gå mot sitt slut (vanligtvis mellan klockan 14.00 och 16.00). Om du föredrar det så kan vi även släppa av dig på platsen där vi först möttes upp. Var vänlig och meddela agenten på din resebyrå innan du åker eller din reseledare under din första välkomstdag. Var vänlig boka inget flyg förrän innan klockan 20.00 denna kväll.
Datum & priser
Alla år
26 Jun 2022
07 Jul 2022
16940 SEK
2 kvar
 • Startstad: Johannesburg
 • Slutstad Johannesburg
 • Del i dubbelrum ?
Pris per person 16940 SEK
03 Jul 2022
14 Jul 2022
17655 SEK
7+ kvar
 • Startstad: Johannesburg
 • Slutstad Johannesburg
 • Del i dubbelrum ?
Pris per person 17655 SEK
10 Jul 2022
21 Jul 2022
16318 SEK
2 kvar
 • Startstad: Johannesburg
 • Slutstad Johannesburg
 • Del i dubbelrum ?
Pris per person 16318 SEK
Sorry, an unexpected error occurred.
Omdömen
Vi värdesätter din integritet
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på carpeadventures.se, för att anpassa innehåll, annonser, tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera vår trafik.
08-32 09 90
We're open now

09:00 - 19:00 alla dagar

Kungsgatan 16 i Uppsala

se
en

Familjeäventyr Sydafrika

12 dagar, från 16318 SEK
Sydafrika
Se alla
Ring våra reseexperter 08-32 09 90

Har du en fråga? Hör av dig - våra reseexperter hjälper dig gärna!

Skicka meddelande
Översikt

Passar resan mig?

 • Start/slutstad: Johannesburg till Johannesburg
 • Resekategori: Familjeresor
 • Fysisk gradering: 2
 • Åldersgräns: Från 10år
 • Gruppen: Max 16 personer i gruppen

Detta ingår

 • Boende: Hotell (3 nätter), camping med enkla faciliteter (6 nätter), permanenta tält med faciliteter (2 nätter).
 • Transport: 4x4 fordon, minibuss
 • Måltider: 11 frukostar, 7 luncher, 10 middagar
 • Guider: Engelsktalande turguide

Extra utgifter

Den internationella flygresan till och från start- och slutstad tillkommer.
Enkelrumstillägg. Ett tillval för dig som föredrar eget rum.
Karta & Dagsprogram
Dag 1 Johannesburg
Sawubona! Välkommen till Sydafrika. Din resa börjar med ett välkomstmöte vid lunchtid klockan 12.00. Efter detta åker vi ut på en 2 timmar lång cykeltur där du får se Soweto - ett spännande tillfälle att få mer insikt i det vardagliga livet i Sydafrika. Du kommer att cykla till några av de mest intressanta historiska platserna runt omkring Soweto. Du kommer att besöka de gamla arbetande invandrarnas vandrarhem, och bli introducerade till de förhållanden som en manlig gruvarbetare levde under, och även träffa de familjer som lever där idag. Vi cyklar genom det pulserande bostadsområdet Meadowlands och fortsätter till Hector Pietersons minnesplats, det historiska landmärket från studenterns uppror år 1976. Sedan fortsätter turen till den kända Vilakazi Street där Nelson Mandela bodde en gång i tiden. Det kommer under resans gång att finnas möjlighet att besöka en marknad eller att handla och fylla på med det du behöver för de kommande dagarna. Det kommer att finnas WiFi på ditt boende (de första 30 minutrarna är gratis). Notera: Om du kommer att utforska på egen hand denna dag, var då noga med att få råd från någon kring vart det är säkert och inte säkert att röra sig, speciellt under kvällstid. Kriminaliteten här kan vara på en högre nivå än vad du är van vid, och om du gör din hemläxa på rätt sätt så minskar du risken betydligt.
Dag 2 Hluhluwe Viltreservat
Denna dag är en resdag. Vi lämnar Johannesburg tidigt denna morgon och reser in i hjärtat av KwaZulu Natal (560km/350miles - cirka 9 timmar). Här kommer du att campa i en eko-hydda bara 20 kilometer från Hluhluwe–Imfolozi parken. I denna park finns det många fantastiska vilda djur så som lejon, elefanter, leoparder, giraffer, bufflar och vildhundar. I lägret kommer du att ha tillgång till ett välfyllt gemensamt kök med gasspis, köksgeråd, ett kylskåp med frys, en braai (för grillning) och ett lägereldsområde. Gästerna i lägret är mer än välkomna att använda poolen, baren och restaurangen i hyddan. Det finns även duschar, handfat och toaletter tillgängligt. Med gruppens hjälp kommer de anställda att ordna måltider och gruppen hjälper till med att ta hand om disken. Tälten är 2 X 2 meter i diameter och 1,7 meter höga. Under morgondagen åker vi ut på en tur i viltreservatet.
Dag 3 Hluhluwe–iMfolozi Park
Nu får du ge dig ut på ett äventyr genom det äldsta erkända viltreservatet i Sydafrika. Medan du är här kommer du att ha möjlighet att se några av "the Big Five" - afrikansk elefant, svart noshörning, afrikansk buffel, afrikanskt lejon och afrikansk leopard. Du kommer även att ha en god chans att kunna se vit noshörning då Hluhluwe-Imfolozi har det största beståndet i världen av dessa utrotningshotade varelser. En rad försök att rädda detta bestånd från utrotning har lett till att beståndet återigen är på uppgång. Parken kan även stoltsera med cirka 400 fågelarter, inklusive afrikansk simrall, fladdermusvråk och vitryggad natthäger. Det är en cirka 40 km lång biltur från övernattningslägret till parkens ingång. Vi åker strax efter frukost och spenderar hela dagen i parken. Vi äter en picknicklunch under turen, och dagen kommer att vara fylld med att beskåda olika djur.
Dag 4 Kosi Bay
Vi lämnar viltreservatet på morgonen och besöker en Zulu-by med en lokal guide. Sedan åker vi nordöst mot kusten för att besöka det vackra Kosi Bay naturreservat (160km/100miles - cirka 5 timmar inkluderat den tid vi spenderar på olika aktiviteter). Området kring bukten är helt otroligt. Å ena sidan finns det pitoresk djungel med vildfikon och apapelsinträd, och betesmark för flodhästarna; å andra sidan finns det en mangrove och korallrev med ett vimlande vattenliv. Ditt boende Kosi Bay Lodge kommer att bestå av bekväma timmertugor. Här kan du uppleva en natt under stjärnorna medan du tar det lugnt vid lägerelden.
Dag 5 Kosi Bay
Vi har en fullspäckad dag framför oss då vi ska uppleva Kosi Bay med kajak som transportmedel. Kosi Bay är en av få platser i världen där man kan finna fem olika sorters mangrove-träd. Det är särskilt känt för de traditionella Tsonga-fiskfällorna som är till för att fånga fisken som rör sig in och ut i flodmynningen med tidvattnet. Tsonga-folket, som har levt på denna plats i mer än 1 000 år, är experter på fiskfällor och på att tillverka "fishkraal". Det kommer även att finnas möjlighet att snorkla över korallrevet för att söka efter färglada fiskar.
Dag 6 Hlane Nationalpark
När vi nu kör norrut så kommer du till det lilla riket Swaziland och Hlane National Park (220km/135miles - cirka 6 timmar beroende på hur vi tar oss över gränsen). Denna dag kommer du att vid något tillfälle ha möjligheten att besöka en marknad eller handla något du kan tänkas behöva. Ett utbrett område av bushveld och dess forntida ädelträd gör att Hlane Royal National Park inhyser de största vilda hjordarna i hela Swaziland. Ditt läger här är stort och täcks av många träd, vilket gör denna plats perfekt för att ta det lugnt och bli välkomnad av en och annan nyfiken impala, vildsvin eller nyala. Om du känner dig äventyrslysten så kan du boka in en guidad mountanbike-tur, en fågelvandring eller en safari och utforska större delen av Hlane-området. Då det inte finns elektricitet i Ndlovu-lägret är lägret romantiskt belyst på kvällen av stearinljus och paraffin-lanternor. Lägret ligger även ganska nära Ndlouvus halvöppna restaurang och ett upplyst vattenhål. Här finns även Hlane aktivitetscenter, en braai/grillplats med inkluderad ved, samt ett gemensamt kök och varma duschar.
Dag 7 Hlane Nationalpark
Upptäck Hlana National Park under en safari. Den här parken brukade tidigare vara en privat kunglig jaktmark, vilket gör att du kanske förstår vilken kaliber den har när det kommer till att beskåda djurliv. Detta är Swazilands största park som sträcker sig över 30 000 hektar. Landskapsmässigt så är det ett platt lågland med lite grässlätter och grunda sänkor. Du har stor chans att stöta på djur som gnu, zebra och impala, speciellt under de torrare månaderna. Faktiskt så återinfördes geparden ganska nyligen i området. Parken har också ett stort och skiftande bestånd av fågelliv, och här bygger flest vitryggade gamar bo i hela Afrika. Dagens safari är en tur med ett öppet fordon och en parkguide som tar cirka 2,5 timmar.
Dag 8 Kruger Nationalpark
Vi kör tillbaka in i Sydafrika till Kruger National Park - en av Afrikas bästa platser för djurliv (130km/80miles - cirka 4 timmar). När vi anländer till parken så börjar vi vår safari när vi kör mot vår lägerplats där vi ska spendera natten. Denna biltur görs i en "overland truck", ett fordon där du kommer högre upp, och det tar cirka 3 timmar innan vi når lägret och kan komma i ordning. Senare kommer alternativet att finnas att åka på en nattur med parkguiden. Detta är ett bra tillfälle för att se nattliga djur och kanske även ett och annat nattrovdjur - kanske får du se ett lejon eller en hyena som är ute och jagar, eller en impala som letar efter en sen måltid.
Dag 9 Kruger Nationalpark
Njut av att fortsätta att utforska Kruger. Vi kommer att ge oss ut på en andra safari denna dag. För hoppningsvis kommer vi att kunna se djur som du inte lyckades bocka av på listan dagen innan. Som ett av de största viltreservaten i Sydafrika, inhyser Kruger National Park mer än 500 fågelarter, 100 reptilarter och 150 däggdjursarter. Lejon, buffel, elefant, svart noshörning, leopard och den utrotningshotade afrikanska vildhunden är inga undantag. Beroende på vilka områden du besöker så kommer du att ha chansen att se en del exotiska fåglar under vägens gång. Allt från den mindre skatfinken till den mer iögonfallande strutsen. Titta upp mot himmelen då och då så kan du även få syn på den enorma uggleörnen eller stridsörnen som svävar där uppe. Dagens safari kommer att vara i en "overland truck" och kommer att vara en heldag i parken.
Dag 10 Blyde River Canyon
Denna dag åker vi iväg och besöker delar av Blyde River Canyon, samt de tre rondavels som finns på vägen till Graskop (120km/75miles - cirka 6 timmar). Detta är en av Afrikas mest spectakulära attraktioner, Blyde River Canyon är den tredje största canyon i världen och troligen den grönaste. Detta är en perfekt plats för vandring. De branta väggarna på denna canyon är över 2 000 meter höga och vegetationen varierar stort, från torra steniga partier till regnskog, beroende på höjden. Du kommer här att utforska de vackra Bourke's Luck Potholes, där skuggiga stenformationer ändrar färg och skuggning efter hur ljuset ändrar sig.
Dag 11 Blyde River Canyon
Under denna dag får du njuta av lite fritid med din familj. Det finns många aktiviteter att ägna sig åt. Du kan välja mellan att gå på en trädtoppsrundvandring eller kanske utforska landsbygden.
Dag 12 Johannesburg
Njut av lite fritid på morgonen innan vi återvänder till Johannesburg (410km/255miles - cirka 7 timmar). När vi anländer till Tambo International Airport på eftermiddagen börjar resan gå mot sitt slut (vanligtvis mellan klockan 14.00 och 16.00). Om du föredrar det så kan vi även släppa av dig på platsen där vi först möttes upp. Var vänlig och meddela agenten på din resebyrå innan du åker eller din reseledare under din första välkomstdag. Var vänlig boka inget flyg förrän innan klockan 20.00 denna kväll.
Bilder & Videos
Datum & priser
Alla år
Jun 26
26 Jun 2022 07 Jul 2022
12 dagar
2 kvar
16940 SEK
 • Startstad Johannesburg
 • Slutstad Johannesburg
 • Del i dubbelrum ?
Pris per person 16940 SEK
Bokningsförfrågan
Jul 03
03 Jul 2022 14 Jul 2022
12 dagar
7+ kvar
17655 SEK
 • Startstad Johannesburg
 • Slutstad Johannesburg
 • Del i dubbelrum ?
Pris per person 17655 SEK
Bokningsförfrågan
Jul 10
10 Jul 2022 21 Jul 2022
12 dagar
2 kvar
16318 SEK
 • Startstad Johannesburg
 • Slutstad Johannesburg
 • Del i dubbelrum ?
Pris per person 16318 SEK
Bokningsförfrågan
Sorry, an unexpected error occurred.
Omdömen
Vi värdesätter din integritet
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på carpeadventures.se, för att anpassa innehåll, annonser, tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera vår trafik.