08-32 09 90
We're open now

09:00 - 19:00 alla dagar

Kungsgatan 16 i Uppsala

se
en

Rundresa Perus Höjdpunkter

14 dagar, från 24455 SEK tidigare 28760 SEK
14 dagar
från 24455 SEK -15% 28760 SEK
Ring våra reseexperter 08-32 09 90

Har du en fråga? Hör av dig - våra reseexperter hjälper dig gärna!

Skicka meddelande
Översikt

Rundresa Perus Höjdpunkter. Under denna 14 dagars resa i Peru finner du äventyr bakom varje hörn. Oavsett om du tar den vackra tågresan till Machu Picchu eller om du antar utmaningen och vandrar inkaleden så belönas du med en slående kombination av ruiner, bergslandskap och molnskog. Bland Amazonas trädkronor finns djungelns mäktiga djurliv. Följ med på en resa till Peru, mångfaldens land.

Passar resan mig?

 • Start/slutstad: Lima till Lima
 • Resekategori: National Geographic Journeys
 • Fysisk gradering: 4
 • Åldersgräns: Min ålder 12 år.
 • Gruppen: Max 16, snitt 10.

Detta ingår

 • Boende: Hotell (8 nätter), G Lodge Amazon (2 nätter), camping Inkaleden (3 nätter), eller hotellvistelse Cusco (3 nätter) för den som väljer att ta tåget till Machu Picchu.
 • Transport: Privat van, flyg, tåg, båt, kanot, vandring, till fots.
 • Måltider: 13 frukostar, 7 luncher, 5 middagar
 • Guider: Engelsktalande turguide, specialistguide Inkaleden.

Extra utgifter

Den internationella flygresan till och från start- och slutstad tillkommer.

Räkna med USD 295-385 för måltider som ej ingår.

Karta & Dagsprogram
Dag 1 Lima
Anländ valfri tid. Ankomsttransfer ingår.
Dag 2 Lima/Tambopata
Flyg till Puerto Maldonado och därefter vidare med motordriven kanot till vår bekväma, intima och exklusiva G Lodge Amazon belägen i Tambopatas frodiga regnskog.
Dag 3 Tambopata
Ta del av djungelexpeditioner som leds av erfarna naturguider. Spana efter djurliv vid korvsjöar, floder och lerklippor. Koppla av i en hängmatta eller simma i ett av vattenhålen. Efter middagen, när det har blivit mörkt, ger oss ut på en båtfärd och spanar efter kajman.
Dag 4 Tambopata/Cusco
Vi lämnar djungeln och färdas med båt tillbaka till Puerto Maldonado. Här hoppar vi på flyget som tar oss över Anderna till hjärtat av Inka territoriet - Cusco. Denna kväll besöker vi Cusco Planetarium för en annorlunda vy av natthimlen. Vi får ta del av en presentation som handlar om himlen på södra halvklotet, nutida astronomi och om inkafolkets relation till kosmos. Utforska museet och använd teleskopen för att studera stjärnhimlen.
Dag 5 Cusco/Urubamba
Tillsammans med vår lokala guide spenderar vi en heldag i Heliga dalen. Vi utforskar ruinerna i Pisac och Ollantaytambo samt besöker ett stödprojekt,"Parque de la Papa" ("Potato Park"). Tillsammans med en lokal guide promenerar vi genom landsbygden och får lära oss om potatisodling, vävning, och hur viktiga båda dessa är för den Andinska kulturen. Dessutom så äter vi en utsökt lunch på ett annat stödprojekt, en restaurang som drivs av Parwasamhället i Huchuy Qosqo.
Dag 6 Inca Trail
Vi reser med van från Ollantaytambo till km 82 där vandringen på Inkaleden börjar. Första dagen bjuder på behaglig vandring längs forsar och genom ett bergslandskap med forntida inkaruiner.
Dag 7 Inca Trail
För att i lugn och ro hinna beta av den långa stigningen till Warmiwañusca, mer känd som Dead Woman’s Pass, börjar vi tidigt på morgonen. Detta är den högsta punkten, 4 198möh, under vandringen. De flesta når lägret tidigt på eftermiddagen vilket ger oss gott om tid till att koppla av och vila.
Dag 8 Inca Trail
Idag passerar vi två bergsbranter. Den första är Runquraqay på 3 950möh, där man på en klar dag kan skymta den snötäckta toppen av Cordillera Vilcabamba. Leden fortsätter genom molnskog i behaglig lutning mot den andra passagen för dagen. Vi passerar förbi unika inkakonstruktioner. Den högsta punkten i denna passage är 3 700möh. Är det klart väder kan man få en spekakulär utsikt över Heliga Dalen. Vi når ruinerna Phuyupatamarca, "Staden ovan molnen" vid 3 650möh. Här slår vi antingen läger eller fortsätter i 1,5 timme till ruinerna Wiñay Wayna på 2 650möh.
Dag 9 Machu Picchu/Cusco
Finaldagen! Vi börjar vandringen extra tidigt för att vi ska hinna nå Solporten innan soluppgången. Vi kliver upp runt 03:30 och tar oss till checkpoint. En klar morgon så kan man för första gången uppleva den magiska utsikten över Machu Picchu. Vi vandrar sedan ner till Machu Picchu för en guidad visning av området samt egen tid att utforska ruinerna. Besök inkabron om det finns tid över. Vi tar sedan bussen ner till Aguas Calientes där vi möter de som valt att inte vandra Inkaleden. Ät och koppla av innan vi tar tåget tillbaka till Cusco på eftermiddagen.
Dag 10 Cusco
Egen tid att utforska Cusco - en stad på UNESCOs världsarvslista. Besök museum och ruiner eller prova på forsränning eller bergsklättring.
Dag 11 Cusco/Puno
Idag kör vi till Puno. Njut av den vackra utsikten över bergen och altiplano.
Dag 12 Puno
Njut av en guidad båtfärd på Titicacasjön där vi också besöker de flytande öarna Uros och Taquile. Vi utforskar området längre bort på sjön, ett samhälle som heter Luquina. Här bjuds vi på en traditionell lunch i deras hem. Den som önskar kan besöka en Sillustani gravplats.
Dag 13 Puno/Lima
Transfer till Juliaca och flyg tillbaka till Lima för en sista kväll i Peru.
Dag 14 Lima
Avresa valfri tid.
Bilder & Videos
Datum & priser
2019
Aug 25
25 Aug 2019 07 Sep 2019
14 dagar
4 kvar
Permits sold out
30440 SEK
 • Startstad Lima
 • Slutstad Lima
Pris per person 30440 SEK
Bokningsförfrågan
Sep 01
01 Sep 2019 14 Sep 2019
14 dagar
1 kvar
Permits sold out
30440 SEK
 • Startstad Lima
 • Slutstad Lima
Pris per person 30440 SEK
Bokningsförfrågan
Sep 05
05 Sep 2019 18 Sep 2019
14 dagar
5 kvar
Permits sold out
30440 SEK 25883 SEK
 • Startstad Lima
 • Slutstad Lima
Pris per person 30440 SEK 25883 SEK
Bokningsförfrågan
Omdömen
Vi värdesätter din integritet
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på carpeadventures.se, för att anpassa innehåll, annonser, tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera vår trafik.