08-32 09 90
We're open now

09:00 - 19:00 alla dagar

Kungsgatan 16 i Uppsala

se
en

Resa Machu Picchu och Flodbåt Amazonas

14 dagar, från 24255 SEK tidigare 34640 SEK
Kryssningar
Se alla
14 dagar
från 24255 SEK -30% 34640 SEK
Ring våra reseexperter 08-32 09 90

Har du en fråga? Hör av dig - våra reseexperter hjälper dig gärna!

Skicka meddelande
Översikt

Om du söker efter den perfekta kombinationen av land och flod är detta äventyrsresan för dig. Följ med på en resa till Amazonas där vi färdas ombord vår bekväma flodbåt. En unik kryssning på Amazonfloden där vi får uppleva exotiska djur, lokal kultur och mycket mer. Men det slutar inte där – efter djungeln så väntar Machu Picchu. Utforska Inkas förlorade stad, de mäktiga ruinerna med magisk utsikt över Anderna. Den som vill kan välja att vandra en dag längs den klassiska Inkaleden. Vill man inte det så går det fint att ta tåget hela vägen längs Urubambafloden till Aguas Calientes, Machu Picchu by.

Passar resan mig?

 • Start/slutstad: Lima till Lima
 • Resekategori: Kryssningar
 • Fysisk gradering: 3
 • Åldersgräns: Min ålder 12 år.
 • Gruppen: Max 16, snitt 12

Detta ingår

 • Boende: Ombord Amatista Amazon flodbåt (6 nätter), hotell (7 nätter)
 • Transport: Flodbåt, flyg, lokalbuss, tåg
 • Måltider: 13 frukostar, 6 luncher, 5 middagar
 • Guider: Engelsktalande guider, expert guider i Heliga Dalen och Machu Picchu, två certifierade Amazonas naturguider och besättning ombord flodbåten.

Extra utgifter

Den internationella flygresan till och från start- och slutstad tillkommer.

Räkna med USD 275-360 för måltider som ej ingår.

Karta & Dagsprogram
Dag 1 Lima
Anländ valfri tid. Ankomsttransfer ingår.
Dag 2 Lima/Cusco (1F)
Flyg till Cusco. Egen tid att shoppa och utforska. Välja att ta en citytur, besök museum och arkeologiska platser.
Dag 3 Cusco/Ollantaytambo (1F, 1L)
En heldags guidad tur av Heliga dalen. Vi stannar vid ett stödprojekt med kvinnor som väver vackra hantverk och fortsätter sedan till ett samhälle som tillverkar keramik. Lunchen avnjuter vi vid ett annat stödprojekt, en restaurang som drivs av Parwasamhället i Huchuy Qosco. Här bjuds vi på en underbar måltid tillagad på lokala ekologiska råvaror. Vi avslutar dagen med en vandring till de förrådsutrymmen som inkafolket byggt på bergssidan ovanför Ollantaytambo. De som vill kan stanna kvar och utforska torgen, kullerstensgatorna och besöka en lokal Chicheria (majsöl-bar) i Ollantaytambo.
Dag 4 Ollantaytambo/Aguas Calientes (1F)
Idag fortsätter resan till Aguas Calientes där man kan välja att besöka de lokala varma källorna eller utforska marknaden. De som har bokat och köpt tillstånd till 1-dags vandringen på Inkaleden kliver av tåget vid 104km och vandrar sedan till Solporten för första glimten av Machu Picchu. De ansluter sig sedan till gruppen i Aguas Calientes, för övernattning.
Dag 5 Aguas Calientes/Cusco (1F)
Njut av en guidad tur av Machu Picchu. Den som vill kan besöka inkabron innan vi återvänder till Cusco.
Dag 6 Cusco (1F)
En dag för fria aktiviteter i Cusco. De aktiva alternativ inkluderar forsränning, ridning och terrängcykling.
Dag 7 Cusco/Iquitos (1F)
Vi tar ett tidigt morgonflyg för att gå ombord på båten på eftermiddagen. Njut av två båtutflykter och jämför den stora skillnaden mellan dag och natt i djungeln. Tiden däremellan kopplar vi av ombord på fartyget och njuter av den vackra omgivningen omkring oss.
Dag 8 Pacaya Samiria National Reserve (1F, 1L, 1M)
Idag ger vi oss ut på båtutflykt i Pacaya-Samiria Reserve för att spana efter apor, sengångare och arapapegojor. På eftermiddagen tar vi en promenad genom djungeln och besöker ett lokalt samhälle för att lära oss om deras traditioner. Efter middagen kan den som vill gå på nattvandring till Piranha Creek.
Dag 9 Pacaya Samiria National Reserve (1F, 1L, 1M)
Vi utforskar staden Nauta innan vi fortsätter att kryssa ner längs Amazonfloden. På eftermiddagen njuter vi av en djungelpromenad där vi får lära oss om medicinalväxter. Passa på att spana efter apor och håll utkik efter reptiler.
Dag 10-12 Pacaya Samiria National Reserve (3F, 3L, 3M)
Utforska Amazonfloden och några av dess biflöden med båt för att uppleva regnskogens verkliga underverk. Här i Amazonas förändras förhållandena konstant. Våra naturguider anpassar varje avgång efter de rådande omständigheterna och vattennivåer. De kommande dagarna njuter vi av strandhugg, nattutflykter, föreläsningar, besök till shaman och lokalt samhälle samt det rika djur- och naturliv som finns i denna frodiga region.
Dag 13 Pacaya-Samiria National Reserve (1F, 1L, 1M)
På morgonen utforskar vi strandområdet med båt och håller utkik efter fåglar, apor och sengångare. Vi lämnar flodens stillhet bakom oss. På vägen till flygplatsen besöker vi ett räddningscenter för Amazonmanat. Vi flyger till baka till Lima och njuter av en sista kväll på stan.
Dag 14 Lima (1F)
Avresa valfri tid.
Bilder & Videos
Datum & priser
2019
Sep 02
02 Sep 2019 15 Sep 2019
14 dagar
2 kvar
36110 SEK
 • Startstad Lima
 • Slutstad Lima
Pris per person 36110 SEK
Bokningsförfrågan
Sep 09
09 Sep 2019 22 Sep 2019
14 dagar
2 kvar
36110 SEK 25284 SEK
 • Startstad Lima
 • Slutstad Lima
Pris per person 36110 SEK 25284 SEK
Bokningsförfrågan
Sep 09
09 Sep 2019 22 Sep 2019
14 dagar
6 kvar
35060 SEK 24549 SEK
 • Startstad Lima
 • Slutstad Lima
Pris per person 35060 SEK 24549 SEK
Bokningsförfrågan
Omdömen
Vi värdesätter din integritet
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på carpeadventures.se, för att anpassa innehåll, annonser, tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera vår trafik.