Familjeäventyr Nepal

11 dagar*
Från 17174 SEK
Översikt
Karta & Dagsprogram
Bilder & Videos
Datum & priser
Översikt

Följ med på Familjeäventyr - en actionpackad tur till Nepals mest fängslande städer och landskap. Från äventyrliga Kathmandu, över Himalaya och in i Chitwans grönskande djungler. En familjeresa genom Nepal som kommer att fylla dina sinnen med nya dofter, vyer och läten samt väcka en sprudlande äventyrslust.

Översikt

 • Start/slutstad: Kathmandu till Kathmandu
 • Resekategori: Familjeresor
 • Fysisk gradering: 3
 • Åldersgräns: Från 10 år
 • Gruppen: Max 16 personer

Detta ingår

 • Boende: Hotell (8 nätter), eko-by (1 natt), camping (1 natt)
 • Transport: Båt, minibuss, flyg (inrikes)
 • Måltider: 10 frukostar, 4 luncher, 5 middagar
 • Guider: Engelsktalande turguide

Extra utgifter

 • Den internationella flygresan till och från start- och slutstad tillkommer.
 • Enkelrumstillägg. Ett tillval för dig som föredrar eget rum.

Karta & Dagsprogram

Dag 1 Kathmandu
Namaste! Välkommen till Nepal! Äventyret börjar med ett välkomstmöte klockan 18.00. Den sjudande staden Kathmandu bjuder på en rolig blandning av historisk arkitektur och modern utveckling. I decennier har det varit en känd destination och för många äventyrare det första stoppet för att utforska världens mäktigaste berg. Gatorna är fyllda med kännetecken från landets långa artistiska och kulturella arv och du kan utforska de smala gatorna i Pashupatinath som är fyllda av heliga män, munkar, cyklar, rökelser, getter och till och med heliga kor. Upptäck spännande marknader, bazaarer och ”hål-i-väggen”- restauranger som är en central del av livet i Nepal samtidigt som böneflaggor vajar över huvudet.
Dag 2 Nagarkot
Efter frukost beger vi oss mot Nagarkot (ungefär 3 timmar). Längst vägen besöker vi Bhaktapur och Changunaraya, båda är skyddade genom UNESCO:s världsarvslista. Börja ditt utforskande i Bhaktapur på Durbar Square, vilket enligt rykte ska vara det finaste konstverket i Nepal. Durbar Square är hem åt den majestätiska Lion Gate och Golden Gate. Efter att ha utforskat de vackra templerna i Bhaktapur reser vi vidare till Changunarayan som är belägen uppe på en kulle, som också är känd som Changu eller Dolagiri. Templet är omgivet av skog bestående av champakträd och en liten by. Templet är känt som det äldsta templet i Nepals historia. Vi fortsätter till Nagarkot där vi kan njuta av den fantastiska vyn av Himalaya.
Dag 3 Pokhara
Vakna upp tidigt och njut av en 180 graders vy av soluppgången. Var redo med kameran för att föreviga Himalayas omgivande toppar i morgonljuset. Det är helt klart värt en tidig start på dagen! Sedan är det dags att bege sig till Kathmandus flygplats (cirka 1,5 timma) för en kort flygtur till Pokhara (flygturen tar ungefär 30 minuter). När vi anländer i Pokhara beger vi oss som en grupp ut för en båttur på sjön Phewa Tal. Koppla av vid sjökanten och njut av de lummiga och lugna omgivningarna mot bakgrunden av de fantastiska bergen, och spendera lite tid i Barahitemplet, vilket ligger i mitten av sjön. Vårt boende för natten bjuder på fantastiska områden där familjen kan spendera lite kvalitetstid, och missa inte swimmingpoolen.
Dag 4 Astam ekoby
Vi lämna Pokhara och anländer till Hemja för att påbörja vandringen till Astam Eco Village. Denna vandring (ungefär 4 timmar) tar dig genom vacker landsbygd. Gör dig hemmastadd i Astam Eco Village, ett underbart bergsretreat som har drivits av samma familj i sju generationer. Med en härlig grön gräsmatta att koppla av på och beundra bergen från, samt ett erbjudande om frivillig yoga för de som är intresserade, är denna plats en välsignelse efter dagens vandring. Belöningen efter dagens ansträngning är 360°graders utsikt över Annapurna och Manaslubergskedja, Pokharadalen och den omgivande landsbygden. För vandringen rekommenderar vi att du har en dagsryggsäck för att packa vattenflaska, kamera, hatt och solskydd medan din stora ryggsäck kommer bäras av bärare.
Dag 5 Pokhara
Vi återvänder tillbaka till Pokhara på morgonen. På vägen dit stannar vi till på ett tibetanskt flyktingläger, där du kommer ha möjlighet att möta tibetanska munkar och kanske köpa lite intressant hantverk. Resten av dagen är du ledig för att själv utforska de rogivande omgivningarna i Pokhara. Ett roligt alternativ är att ta en båt och ro ut på sjön, speciellt om vädret är bra. Längs området vid sjön finns det bra shoppingmöjligheter och några få internetkaféer. Den gamla delen av Pokhara är väl värt ett besök, så är även hindutemplet och det buddhistiska klostret. Din guide kan rekommendera flera frivilliga aktiviteter.
Dag 6 Pokhara
Efter frukost besöker vi det fascinerande internationella bergmuseumet där du får höra några av de fantastiska berättelserna om tidigare klättringsexpeditionerna - vissa har slutat triumferande och andra i tragedi. Mount Everest är legendarisk såklart och det här är en bra möjlighet att lära dig mer om de modiga bedrifter berget har sett under sina år. Det finns en samling med utrustningen på utställningen från många av de tidigare expeditionerna i Himalaya samt information om dess historia. Efteråt njuter vi av lite avkoppling och insuper bergsutsikten. Det här är en bra tillfälle att spara lite energi inför morgondagens raftingäventyr.
Dag 7 Seti-floden
Efter frukosten, reser vi till startpunkten för vårt tvådagars raftingäventyr på Setifloden. Efter vi fått vår utrustning och gjort vår säkerhetsgenomgång ger vi oss av. Vi startar i närheten av Damuli (ungefär 1,5 timme ifrån Pokhara) och jobbar tillsammans som ett team när vi navigerar genom vattenfall och kanaler. Vi passerar genom det Nepalesiska lanskapet med risfält byggda i terasser, lokala byar, vattenfall, hängbroar, män som fiskar och kvinnor som tvättar kläder samt genom en smal passage omgiven av djungel med ett rikt viltliv. Floden rinner varsamt och forsarna är mediumklassade. Vattnet är inte speciellt kallt om du skulle bli blöt! Avsluta dagen genom att slå upp ett tält vid floden på en vid sandstrand. Spendera kvällen med att koppla av på denna avskilda plats framför den forsande floden, omgiven av berg som känns som att de är så nära att du skulle kunna röra dem. Lägret ger en atmosfärisk känsla inför kvällen, med en middag som serveras runt lägerelden.
Dag 8 Chitwan Nationalpark
Fors-äventyret fortsätter denna morgon, då vi flyter genom kristallklart vatten och kämpar emot forsarna då och då (ibland kanske till och med emot dina raftingkamrater...). Vi avslutar runt lunchtid och säger tack och hej till vårt rafting-team. Det har blivit dags att ta av sig hjälmen och sätta på dig safarihatten istället och resa ner till låglandet och Chitwan nationalpark (ungefär 1,5 timme). UNESCO (som vet en del om sådana här saker) förklarade det som ett världsarv 1984, och här erbjuds bland den bästa spaningen efter vildliv i hela Asien. Det är ungefär som "Djungelboken" fast på riktigt - det finns noshörningar, hjortar, apor och en stor variation av olika arter av fåglar här, bland annat den kända Nepalesiska vildkycklingen! Vårt boende kommer att vara riktigt lyxigt, byggt i traditionellt Tharustil och omgivet av naturen och djungelns exotiska ljud.
Dag 9 Chitwan Nationalpark
Denna dagen handlar om att utforska Chitwan Nationalpark och upptäcka allt djurliv som finns här. Vi hoppar ombord jeepen för en 4 timmar lång safaritur genom parken - om du är riktigt lyckligt lottad så kanske du kommer att få se en av de drygt hundra Shere Khan-liknande bengaliska tigrarna som kallar parken sitt hem. Det finns också en möjlighet att flyta nerför Raptifloden i en urholkad kanot, håll då ögonen öppna för Indiska noshörningar, hjortar, exotiska fåglar och de bitska krokodilerna som bor på flodbankerna. Lite fågelskådning under en promenad i skogen och över gräsfälten är också ett bra sätt att komma nära den här fantastiska naturen. Det kommer också finnas bra möjligheter för lite interaktion med den inhemska kulturen - senare idag kommer vi ta del av en kulturell show.
Dag 10 Kathmandu
Vi har morgonen ledig att utforska djungeln lite till innan vi beger oss till Bharatpur (ungefär 1,5 timme) och därefter en kort flygresa till den Nepalesiska patchouli-doftande huvudstaden Kathmandu (ungefär 30 minuter). Om du vill kan du utforska bakgatorna och de intressanta lokala marknaderna på Durbar Square som ligger framför det gamla kungliga palatset och som är hem till många vackra tempel. Kika efter den perfekta souveniren och sista minuten-presenter (tibetanska böneflaggor kanske?). Här kan du göra många bra fynd att och det är ett perfekt tillfälle att öva på att pruta. Kanske avslutar du denna fantastiska resa genom Nepal med en sista festmåltid med momo (knyten).
Dag 11 Kathmandu
Ditt äventyr genom Nepal tar slut idag. Inga aktiviteter är planerade och det går fint att lämna boendet när som helst.
Datum & priser
Alla år
17 Sep 2022
27 Sep 2022
17174 SEK
7+ kvar
 • Startstad: Kathmandu
 • Slutstad Kathmandu
 • Del i dubbelrum ?
Pris per person 17174 SEK
24 Sep 2022
04 Okt 2022
17174 SEK
7+ kvar
 • Startstad: Kathmandu
 • Slutstad Kathmandu
 • Del i dubbelrum ?
Pris per person 17174 SEK
19 Dec 2022
29 Dec 2022
17174 SEK
7+ kvar
 • Startstad: Kathmandu
 • Slutstad Kathmandu
 • Del i dubbelrum ?
Pris per person 17174 SEK
Sorry, an unexpected error occurred.
Omdömen
Vi värdesätter din integritet
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på carpeadventures.se, för att anpassa innehåll, annonser, tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera vår trafik.
08-32 09 90
We're open now

09:00 - 19:00 alla dagar

Kungsgatan 16 i Uppsala

se
en

Familjeäventyr Nepal

11 dagar, från 17174 SEK
Nepal
Se alla
Ring våra reseexperter 08-32 09 90

Har du en fråga? Hör av dig - våra reseexperter hjälper dig gärna!

Skicka meddelande
Översikt

Följ med på Familjeäventyr – en actionpackad tur till Nepals mest fängslande städer och landskap. Från äventyrliga Kathmandu, över Himalaya och in i Chitwans grönskande djungler. En familjeresa genom Nepal som kommer att fylla dina sinnen med nya dofter, vyer och läten samt väcka en sprudlande äventyrslust.

Passar resan mig?

 • Start/slutstad: Kathmandu till Kathmandu
 • Resekategori: Familjeresor
 • Fysisk gradering: 3
 • Åldersgräns: Från 10 år
 • Gruppen: Max 16 personer

Detta ingår

 • Boende: Hotell (8 nätter), eko-by (1 natt), camping (1 natt)
 • Transport: Båt, minibuss, flyg (inrikes)
 • Måltider: 10 frukostar, 4 luncher, 5 middagar
 • Guider: Engelsktalande turguide

Extra utgifter

Den internationella flygresan till och från start- och slutstad tillkommer.
Enkelrumstillägg. Ett tillval för dig som föredrar eget rum.
Karta & Dagsprogram
Dag 1 Kathmandu
Namaste! Välkommen till Nepal! Äventyret börjar med ett välkomstmöte klockan 18.00. Den sjudande staden Kathmandu bjuder på en rolig blandning av historisk arkitektur och modern utveckling. I decennier har det varit en känd destination och för många äventyrare det första stoppet för att utforska världens mäktigaste berg. Gatorna är fyllda med kännetecken från landets långa artistiska och kulturella arv och du kan utforska de smala gatorna i Pashupatinath som är fyllda av heliga män, munkar, cyklar, rökelser, getter och till och med heliga kor. Upptäck spännande marknader, bazaarer och ”hål-i-väggen”- restauranger som är en central del av livet i Nepal samtidigt som böneflaggor vajar över huvudet.
Dag 2 Nagarkot
Efter frukost beger vi oss mot Nagarkot (ungefär 3 timmar). Längst vägen besöker vi Bhaktapur och Changunaraya, båda är skyddade genom UNESCO:s världsarvslista. Börja ditt utforskande i Bhaktapur på Durbar Square, vilket enligt rykte ska vara det finaste konstverket i Nepal. Durbar Square är hem åt den majestätiska Lion Gate och Golden Gate. Efter att ha utforskat de vackra templerna i Bhaktapur reser vi vidare till Changunarayan som är belägen uppe på en kulle, som också är känd som Changu eller Dolagiri. Templet är omgivet av skog bestående av champakträd och en liten by. Templet är känt som det äldsta templet i Nepals historia. Vi fortsätter till Nagarkot där vi kan njuta av den fantastiska vyn av Himalaya.
Dag 3 Pokhara
Vakna upp tidigt och njut av en 180 graders vy av soluppgången. Var redo med kameran för att föreviga Himalayas omgivande toppar i morgonljuset. Det är helt klart värt en tidig start på dagen! Sedan är det dags att bege sig till Kathmandus flygplats (cirka 1,5 timma) för en kort flygtur till Pokhara (flygturen tar ungefär 30 minuter). När vi anländer i Pokhara beger vi oss som en grupp ut för en båttur på sjön Phewa Tal. Koppla av vid sjökanten och njut av de lummiga och lugna omgivningarna mot bakgrunden av de fantastiska bergen, och spendera lite tid i Barahitemplet, vilket ligger i mitten av sjön. Vårt boende för natten bjuder på fantastiska områden där familjen kan spendera lite kvalitetstid, och missa inte swimmingpoolen.
Dag 4 Astam ekoby
Vi lämna Pokhara och anländer till Hemja för att påbörja vandringen till Astam Eco Village. Denna vandring (ungefär 4 timmar) tar dig genom vacker landsbygd. Gör dig hemmastadd i Astam Eco Village, ett underbart bergsretreat som har drivits av samma familj i sju generationer. Med en härlig grön gräsmatta att koppla av på och beundra bergen från, samt ett erbjudande om frivillig yoga för de som är intresserade, är denna plats en välsignelse efter dagens vandring. Belöningen efter dagens ansträngning är 360°graders utsikt över Annapurna och Manaslubergskedja, Pokharadalen och den omgivande landsbygden. För vandringen rekommenderar vi att du har en dagsryggsäck för att packa vattenflaska, kamera, hatt och solskydd medan din stora ryggsäck kommer bäras av bärare.
Dag 5 Pokhara
Vi återvänder tillbaka till Pokhara på morgonen. På vägen dit stannar vi till på ett tibetanskt flyktingläger, där du kommer ha möjlighet att möta tibetanska munkar och kanske köpa lite intressant hantverk. Resten av dagen är du ledig för att själv utforska de rogivande omgivningarna i Pokhara. Ett roligt alternativ är att ta en båt och ro ut på sjön, speciellt om vädret är bra. Längs området vid sjön finns det bra shoppingmöjligheter och några få internetkaféer. Den gamla delen av Pokhara är väl värt ett besök, så är även hindutemplet och det buddhistiska klostret. Din guide kan rekommendera flera frivilliga aktiviteter.
Dag 6 Pokhara
Efter frukost besöker vi det fascinerande internationella bergmuseumet där du får höra några av de fantastiska berättelserna om tidigare klättringsexpeditionerna - vissa har slutat triumferande och andra i tragedi. Mount Everest är legendarisk såklart och det här är en bra möjlighet att lära dig mer om de modiga bedrifter berget har sett under sina år. Det finns en samling med utrustningen på utställningen från många av de tidigare expeditionerna i Himalaya samt information om dess historia. Efteråt njuter vi av lite avkoppling och insuper bergsutsikten. Det här är en bra tillfälle att spara lite energi inför morgondagens raftingäventyr.
Dag 7 Seti-floden
Efter frukosten, reser vi till startpunkten för vårt tvådagars raftingäventyr på Setifloden. Efter vi fått vår utrustning och gjort vår säkerhetsgenomgång ger vi oss av. Vi startar i närheten av Damuli (ungefär 1,5 timme ifrån Pokhara) och jobbar tillsammans som ett team när vi navigerar genom vattenfall och kanaler. Vi passerar genom det Nepalesiska lanskapet med risfält byggda i terasser, lokala byar, vattenfall, hängbroar, män som fiskar och kvinnor som tvättar kläder samt genom en smal passage omgiven av djungel med ett rikt viltliv. Floden rinner varsamt och forsarna är mediumklassade. Vattnet är inte speciellt kallt om du skulle bli blöt! Avsluta dagen genom att slå upp ett tält vid floden på en vid sandstrand. Spendera kvällen med att koppla av på denna avskilda plats framför den forsande floden, omgiven av berg som känns som att de är så nära att du skulle kunna röra dem. Lägret ger en atmosfärisk känsla inför kvällen, med en middag som serveras runt lägerelden.
Dag 8 Chitwan Nationalpark
Fors-äventyret fortsätter denna morgon, då vi flyter genom kristallklart vatten och kämpar emot forsarna då och då (ibland kanske till och med emot dina raftingkamrater...). Vi avslutar runt lunchtid och säger tack och hej till vårt rafting-team. Det har blivit dags att ta av sig hjälmen och sätta på dig safarihatten istället och resa ner till låglandet och Chitwan nationalpark (ungefär 1,5 timme). UNESCO (som vet en del om sådana här saker) förklarade det som ett världsarv 1984, och här erbjuds bland den bästa spaningen efter vildliv i hela Asien. Det är ungefär som "Djungelboken" fast på riktigt - det finns noshörningar, hjortar, apor och en stor variation av olika arter av fåglar här, bland annat den kända Nepalesiska vildkycklingen! Vårt boende kommer att vara riktigt lyxigt, byggt i traditionellt Tharustil och omgivet av naturen och djungelns exotiska ljud.
Dag 9 Chitwan Nationalpark
Denna dagen handlar om att utforska Chitwan Nationalpark och upptäcka allt djurliv som finns här. Vi hoppar ombord jeepen för en 4 timmar lång safaritur genom parken - om du är riktigt lyckligt lottad så kanske du kommer att få se en av de drygt hundra Shere Khan-liknande bengaliska tigrarna som kallar parken sitt hem. Det finns också en möjlighet att flyta nerför Raptifloden i en urholkad kanot, håll då ögonen öppna för Indiska noshörningar, hjortar, exotiska fåglar och de bitska krokodilerna som bor på flodbankerna. Lite fågelskådning under en promenad i skogen och över gräsfälten är också ett bra sätt att komma nära den här fantastiska naturen. Det kommer också finnas bra möjligheter för lite interaktion med den inhemska kulturen - senare idag kommer vi ta del av en kulturell show.
Dag 10 Kathmandu
Vi har morgonen ledig att utforska djungeln lite till innan vi beger oss till Bharatpur (ungefär 1,5 timme) och därefter en kort flygresa till den Nepalesiska patchouli-doftande huvudstaden Kathmandu (ungefär 30 minuter). Om du vill kan du utforska bakgatorna och de intressanta lokala marknaderna på Durbar Square som ligger framför det gamla kungliga palatset och som är hem till många vackra tempel. Kika efter den perfekta souveniren och sista minuten-presenter (tibetanska böneflaggor kanske?). Här kan du göra många bra fynd att och det är ett perfekt tillfälle att öva på att pruta. Kanske avslutar du denna fantastiska resa genom Nepal med en sista festmåltid med momo (knyten).
Dag 11 Kathmandu
Ditt äventyr genom Nepal tar slut idag. Inga aktiviteter är planerade och det går fint att lämna boendet när som helst.
Bilder & Videos
Datum & priser
Alla år
Sep 17
17 Sep 2022 27 Sep 2022
11 dagar
7+ kvar
17174 SEK
 • Startstad Kathmandu
 • Slutstad Kathmandu
 • Del i dubbelrum ?
Pris per person 17174 SEK
Bokningsförfrågan
Sep 24
24 Sep 2022 04 Okt 2022
11 dagar
7+ kvar
17174 SEK
 • Startstad Kathmandu
 • Slutstad Kathmandu
 • Del i dubbelrum ?
Pris per person 17174 SEK
Bokningsförfrågan
Dec 19
19 Dec 2022 29 Dec 2022
11 dagar
7+ kvar
17174 SEK
 • Startstad Kathmandu
 • Slutstad Kathmandu
 • Del i dubbelrum ?
Pris per person 17174 SEK
Bokningsförfrågan
Sorry, an unexpected error occurred.
Omdömen
Vi värdesätter din integritet
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på carpeadventures.se, för att anpassa innehåll, annonser, tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera vår trafik.