08-32 09 90
We're open now

09:00 - 19:00 alla dagar

Kungsgatan 16 i Uppsala

se
en

Safari Kenya och Tanzania

13 dagar, från 62050 SEK
Ring våra reseexperter 08-32 09 90

Har du en fråga? Hör av dig - våra reseexperter hjälper dig gärna!

Skicka meddelande
Översikt

Safari Kenya & Tanzania. Det är få reseupplevelser i världen som går upp mot att spana efter BIG 5 i Serengeti och Masai Mara tillsammans med två expert naturguider. Denna två veckor långa resa över Kenyas och Tanzanias grässlätter tar dig till otroliga nationalparker och vackra safarilodger och läger. Ett tillfälle att uppleva Östafrikas savann med alla fem sinnen.

Passar resan mig?

 • Start/slutstad: Nairobi till Arusha
 • Resekategori: National Geographic Journeys
 • Fysisk gradering: 2
 • Åldersgräns: Min ålder 12 år.
 • Gruppen: Max 6, snitt 5.

Detta ingår

 • Boende: Hotell (3 nätter), safari lodge (1 natt), bekväma tältläger (8 nätter).
 • Transport: 7-seat 4x4 safarifordon, privat minibuss, till fots.
 • Måltider: 12 frukostar, 11 luncher, 9 middagar.
 • Guider: Engelsktalande turguide och certifierad chaufför/guide.

Extra utgifter

Den internationella flygresan till och från start- och slutstad tillkommer.

Räkna med USD 165-215 för måltider som ej ingår.

Karta & Dagsprogram
Dag 1 Nairobi
Anländ valfri tid. Ankomsttransfer ingår.
Dag 2 Nairobi/Masai Mara (1F, 1L, 1M)
Vi reser till vårt bekväma tältläger i hjärtat av naturreservatet. Denna kväll ger vi oss ut på vår första safari. Väl tillbaka i lägret så är det bara att luta sig tillbaka och njuta av omgivningen och ljuden omkring oss.
Dag 3 Masai Mara (1F, 1L, 1M)
Det blir en tidig start på dagen då vi ger oss ut på vår första safari redan i ottan. Dagen fortsätter med mer djurspaning då vi korsar över savannens böljande kullar. Sen eftermiddag/kväll ger vi oss ut på ytterligare en spännande safari.
Dag 4 Masai Mara/Lake Nakuru National Park (1F, 1L, 1M)
Vi fortsätter till vår safarilodge som ligger i Nakuru nationalpark. Denna eftermiddag ger vi oss ut på en safari och spanar efter djurliv kring Sjön Nakuru. Vi håller extra utkik efter de sällsynta noshörningarna som lever här. På kvällen bjuds vi på en föreläsning av en ackrediterad talare från Kenya Wildlife Service. Vi får en djupare inblick i problemen kring tjuvjakt och bevarandet at noshörningsstammen.
Dag 5 Lake Nakuru National Park/Amboseli Game Reserve (1F, 1L, 1M)
Efter morgonens safari fortsätter vi söderut till den kända nationalparken Amboseli, vid foten av Afrikas högsta berg, Mount Kilimanjaro. Den snötäckta bergstoppen dominerar utsikten i parken och gör den till den ultimata fotobakgrunden.
Dag 6 Amboseli Game Reserve (1F, 1L, 1M)
Njut av en safari både på morgonen och eftermiddagen. Resten av tiden är det bara skönt att koppla av i lägret, njuta av utsikten av Mt. Kilimanjaro och det djurliv som besöker vattenhålet i lägret.
Dag 7 Amboseli Game Reserve/Arusha (1F, 1L, 1M)
Efter vår safari denna morgon så fortsätter vi resan mot Arusha, gateway till Serengeti och parkerna i norra delen av Tanzania.
Dag 8 Arusha/Lake Manyara National Park (1F, 1L, 1M)
Utforska byn Mto wa Mbu. Här går vi på en kulturvandring och äter en traditionell lunch tillsammans med en värdfamilj. Därefter fortsätter vi till vårt safariläger utanför Lake Manyara nationalpark. Lägret bjuder på en fantastisk utsikt över Rift Valley. På eftermiddagen ger vi oss ut på en safari då vi främst spanar efter de berömda trädklättrande lejon som finns i parken.
Dag 9 Lake Manyara National Park/Serengeti National Park (1F, 1L, 1M)
Vi reser genom Rift Valley och besöker en Maasai by för att lära oss om masaifolket och ett stödprojekt - Clean Cookstove. Vi får en exklusiv presentation av en av Maasaikvinnorna och får höra hur detta projekt har påverkat hennes liv. Vi får en guidad rundvandring i byn, träffa kvinnorna som är utbildade spisingenjörer, besöka deras hem och iaktta (eller hjälp till) när Spisbyggnadsteamet ska bygga en spis i ett hem. Därefter besöker vi den historiska platsen Olduvai Gorge och sedan vidare till vårt safariläger i Serengeti nationalpark.
Dag 10 Serengeti National Park (1F, 1L, 1M)
Idag ger vi oss ut på safari både morgon och eftermiddag. Vårt kompakta 4x4 safarifordon har pop-up tak, för bästa upplevelsen av djur och naturliv samt fotografering. Besök Serengeti Wildlife Research Centre, där forskare och vetenskapsmän arbetar på projekt inom nationalparken och kringliggande skyddsområden. Ämnet för dagen beror på vad de studerar just för tillfället. Den som önskar kan boka ballongsafari i soluppgången.
Dag 11 Serengeti National Park/Ngorongoro (1F, 1L, 1M)
Vi fortsätter safarin på vår väg ut ur Serengeti och mot vårt bekväma tältläger. Koppla av och njut av kvällen, den Afrikanska solnedgången och utsikten över Eyasisjön.
Dag 12 Ngorongoro/Arusha (1F, 1L, 1M)
Tidigt denna morgon beger vi oss ner i Ngorongorokratern, ett UNESCOs världsarv, på safari och picknicklunch. På eftermiddagen kör vi tillbaka till Arusha.
Dag 13 Arusha (1F)
Avresa valfri tid.
Bilder & Videos
Datum & priser
Alla år
Nov 09
09 Nov 2019 21 Nov 2019
13 dagar
4 kvar
63762 SEK
 • Startstad Nairobi
 • Slutstad Arusha
Pris per person 63762 SEK
Bokningsförfrågan
Nov 30
30 Nov 2019 12 Dec 2019
13 dagar
6 kvar
63762 SEK
 • Startstad Nairobi
 • Slutstad Arusha
Pris per person 63762 SEK
Bokningsförfrågan
Dec 08
08 Dec 2019 20 Dec 2019
13 dagar
1 kvar
65260 SEK
 • Startstad Nairobi
 • Slutstad Arusha
Pris per person 65260 SEK
Bokningsförfrågan
Sorry, an unexpected error occurred.
Omdömen
Vi värdesätter din integritet
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på carpeadventures.se, för att anpassa innehåll, annonser, tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera vår trafik.