08-32 09 90
We're open now

09:00 - 19:00 alla dagar

Kungsgatan 16 i Uppsala

se
en

Resa Mekongfloden - Kryssning Flodbåt

10 dagar, från 15130 SEK tidigare 21604 SEK
Kambodja
Se alla
10 dagar
från 15130 SEK -30% 21604 SEK
Ring våra reseexperter 08-32 09 90

Har du en fråga? Hör av dig - våra reseexperter hjälper dig gärna!

Skicka meddelande
Översikt

Resa Mekongfloden – Kryssning Flodbåt. Denna äventyrsresa i Kambodja och Vietnam ger oss ett unikt perspektiv – från den mäktiga Mekongfloden. Under åtta dagar kryssar vi ombord en klassisk flodbåt, från Siem Reap till Ho Chi Minh City. Upplev Phnom Penh, se de berömda flytande marknaderna och utforska Chnok Tru, en by med stylthus. Det är en oerhört upplevelserik och vacker vistelse i Sydostasien som väntar dig.

Passar resan mig?

 • Start/slutstad: Siem Reap till Ho Chi Minh City
 • Resekategori: Kryssningar
 • Fysisk gradering: 2
 • Åldersgräns: Min ålder 12 år.
 • Gruppen: Max 28

Detta ingår

 • Boende: Ombord Toum Tiou II flodbåt (7 nätter), bekväma hotell (2 nätter).
 • Transport: Toum Tiou II flodbåt, privata fordon, till fots.
 • Måltider: 9 Frukostar, 4 Luncher, 6 Middagar.
 • Guider: Engelsktalande turguide, lokala guider.

Extra utgifter

Den internationella flygresan till och från start- och slutstad tillkommer.

Räkna med cirka USD 75-100 för måltider som ej ingår.

Karta & Dagsprogram
Dag 1 Siem Reap
Anländ valfri tid. Ankomsttransfer ingår.
Dag 2 Siem Reap/Chnok Tru (1F, 1L, 1M)
Vi besöker Angkor Wat i soluppgången och fortsätter sedan att utforska området med en lokal guide. Avnjut lunch hos New Hope, ett stödprojekt. Efter lunch kastar vi loss och sätter kurs mot Chnok Tru.
Dag 3 Chnok Tru/Kampong Chhnang (1F, 1L,1M)
Idag besöker vi Chnok Tru, en av de största flytande byarna på Tonle Sap floden. Därefter fortsätter till Kampong Chhnang. Här får vi lära oss om fiskodling, keramiktillverkning och sockerpalm produktion. Promenera genom den lokala marknaden och hoppa därefter på en cykel för att utforska de lokala industrierna.
Dag 4 Kampong Chhnang/Phnom Penh (1F, 1L)
Tidigt denna morgon når vi Kampong Tralach. Här besöker vi det lokala vihara (Buddhistkloster) och Wat Kampong Tralach Leu pagoda. Vägen till klostret går genom byar och risfält. Du kan välja att cykla, åka tuk tuk eller vagn som dras av buffel. Vi återvänder till båten och fortsätter turen till Koh Chen, en ö på floden. Vi besöker en silver- och kopparverkstad samt träffar en som överlevt Khmer Rouge och gärna berättar sin historia. Turen går vidare till huvudstaden Phnom Penh. Ta en cyclotur till sevärdheter Wat Phnom och Grand Palace. Den som önskar kan avsluta dagen med en happy hour cocktail på FCC, med utsikt över floden, eller middag på stan.
Dag 5 Phnom Penh (1F, 1M)
Idag utforskar vi allt som denna stad har att erbjuda. Börja med ett guidat besök till S21 Museet och Dödens Fält. Njut av egen tid att utforska National Museum, Grand Palace eller Russian Market. Till kvällen återvänder vi till båten där vi bjuds på en Apsarashow innan vi kastar loss.
Dag 6 Phnom Penh/Sadek (1F, 1M)
Vi korsar gränsen till Vietnam. Du kan välja att cykla eller stanna ombord från gränskontrollen till Chau Doc. Besök fågelreservatet Tra Su och njut av solnedgången från toppen av Samberget.
Dag 7 Sadek/Mỹ Tho (1F, 1L, 1M)
Besök Kien An Cung Pagoden i Sa Dec samt passa på att promenera genom marknaden som ligger längs floden. Studera de gamla kolonialhusen i deltat. Vi fortsätter till Vinh Long. Lär dig poppa ris och, om du vill, ta en cykeltur längs de smala vägarna som går genom byarna. Vi tar oss till Cai Be med lokala båtar och möter där upp med vår båt. Ikväll kastar vi ankare i närheten av ön Thoi Son.
Dag 8 Mỹ Tho/Ho Chi Minh City (1F, 1M)
Denna morgon besöker vi Vinh Trang Pagoden, på vägen får vi också en glimt av staden My Tho. Med mindre båtar tar vi oss till ön Thoi Son för att besöka några lokala industrier. Vi får lära oss om framställningen av kokosprodukter och lokal biodling. Här får vi provsmaka honung och lokal frukt. Vi träffar också en grupp lokala musiker. Den som vill kan äta lunch på ön. Resan fortsätter via Cho Gaokanalen till Ho Chi Minh City (Saigon). Den som vill kan cykla istället. Njut av en cocktail ombord innan vi äter vår Kaptensmiddag tillsammans.
Dag 9 Mỹ Tho/Ho Chi Minh City (1F)
Vi fortsätter sista sträckan till Ho Chi Minh City. Ankomst och landstigning runt 11-tiden. Senare på dagen besöker vi Cu Chi tunnlarna.
Dag 10 Ho Chi Minh City (1F)
Avresa valfri tid.
Bilder & Videos
Datum & priser
Alla år
Okt 05
05 Okt 2019 14 Okt 2019
Övre Däck - Två sängar
4 kvar
23209 SEK 16254 SEK
 • Startstad Siem Reap
 • Slutstad Ho Chi Minh City
Pris per person 23209 SEK 16254 SEK
Bokningsförfrågan
Okt 05
05 Okt 2019 14 Okt 2019
Huvuddäck - Två sängar
7+ kvar
21604 SEK 15130 SEK
 • Startstad Siem Reap
 • Slutstad Ho Chi Minh City
Pris per person 21604 SEK 15130 SEK
Bokningsförfrågan
Okt 19
19 Okt 2019 28 Okt 2019
Huvuddäck - Två sängar
7+ kvar
21604 SEK 15130 SEK
 • Startstad Siem Reap
 • Slutstad Ho Chi Minh City
Pris per person 21604 SEK 15130 SEK
Bokningsförfrågan
Sorry, an unexpected error occurred.
Omdömen
Vi värdesätter din integritet
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på carpeadventures.se, för att anpassa innehåll, annonser, tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera vår trafik.