08-32 09 90
We're open now

09:00 - 19:00 alla dagar

Kungsgatan 16 i Uppsala

se
en

Resa Australien och Nya Zeeland

23 dagar, från 69080 SEK tidigare 86339 SEK
23 dagar
från 69080 SEK -20% 86339 SEK
Ring våra reseexperter 08-32 09 90

Har du en fråga? Hör av dig - våra reseexperter hjälper dig gärna!

Skicka meddelande
Översikt

Rundresa Australien & Nya Zeeland. Australien eller Nya Zeeland? Passa på att utforska båda under vår 23 dagars äventyrsresa. Vi tar oss fram med hjälp av flyg, tåg och båt. Upplev ikoniska Sydney, fashionabla Melbourne och gästvänliga Auckland, promenera runt heliga Uluru, utforska uråldringa regnskogar och njut av vinprovning. Dessutom ger vi oss ut på vildmarkskryssning med övernattning (under säsong). Kort och gått är detta en äventyrsresa som lämnar dig med oförglömliga minnen av Oceanien.

 

Passar resan mig?

  • Start/slutstad: Sydney till Queenstown
  • Resekategori: National Geographic Journeys
  • Fysisk gradering: 2
  • Gruppen: Max 16, snitt 12.

Detta ingår

  • Boende: Hotell (21 nätter), kryssning (1 natt, under säsong).
  • Transport: Minibuss, flyg, tåg, båt, till fots.
  • Måltider: 22 frukostar, 1 lunch, 3 middagar
  • Guider: Engelsktalande turguide och lokala guider

Extra utgifter

Den internationella flygresan till och från start- och slutstad tillkommer.
Karta & Dagsprogram
Dag 1 Sydney
Anländ valfri tid.
Dag 2 Sydney (1F, 1M)
Vi inleder vår resa med en traditionell aboriginal välkomst och rundvandring kring The Rocks och Sydney Harbour för att lära oss historien om det aboriginska arvet och deras andliga band till området. På eftermiddagen kliver vi ombord en privat yacht och njuter av en kryssning i solnedgången samt BBQ middag. Under tiden vi kryssar fram bland vikar och bukter kan du luta dig tillbaka och njuta av utsikten över Harbour Bridge och Opera House.
Dag 3 Sydney/Port Douglas (1F)
Flyg till Cairns och därefter vidare längs kusten till Mossman Gorge. Här promenerar vi tillsammans med en lokal aboriginal-guide och får lära oss om deras traditionella sätt att leva och deras överlevnadsteknik i Daintree regnskog. Därefter fortsätter vi till vår resort i Port Douglas, vårt hem de kommande två nätterna.
Dag 4 Port Douglas (1F)
Njut av den färggranna resort-orten Port Douglas. Promenera längs huvudgatorna, koppla av på stranden eller välja att snorkla på det stora barriärrevet.
Dag 5 Port Douglas/Cairns (1F)
Vi återvänder till Cairns där du har egen tid att utforska denna tropiska stad. Vi får en exklusiv titt bakom kulisserna och guidad tur på James Cook University Research Aquarium, grundat av marinbiolog och National Geographic stipendiaten Dr. Jamie Seymour. Under vår privata visning får vi se många spännande varelser och höra om den senaste forskningen från Jamie eller en av hans kollegor.
Dag 6 Cairns (1F)
Njut av en dags avkoppling på stranden eller fyll dagen med aktiviteter som får adrenalinet att pumpa. Cairns är den stora äventyrsstaden i delstaten Queensland. Passa på att snorkla längs det stora barriärrevet, ta linbana genom regnskogen eller utforska staden.
Dag 7 Cairns/Uluru (1F)
Flyg till Uluru, listad som UNESCO världsarv. Vi besöker kulturcentret och lär oss om forntida traditioner och sägner som återspeglas i konst, mat och musik. Därefter njuter vi av den magiska solnedgången med ett glas bubbel i handen.
Dag 8 Uluru (1F)
Vi siktar på att vakna före soluppgången för att hinna uppleva hur färgerna skiftar över Uluru. Vi går på en guidad Malavandring kring foten av Uluru och får en inblick i den betydelsen Uluru spelar för de lokala aboriginal invånarna. Senare promenerar vi i också i Kata Tjuta nationalpark och njuter de vackra röda stenformationerna. På eftermiddagen har du egen tid att koppla av.
Dag 9 Uluru/Melbourne (1F)
Njut av ännu en soluppgång över Uluru innan vi flyger vidare till Melbourne.
Dag 10 Melbourne (1F)
Idag har du egen tid att botanisera i Melbourne med omnejd. Välj att besöka vindistrikten, utforska The Great Ocean Road eller hitta smultronställena som gömmer sig bland stadens gator och parker.
Dag 11 Melbourne (1F, 1L)
Vi gå på upptäcktsfärd längs gatorna i Melbourne tillsammans med en lokal författare och matskribent. Utflykten avslutas med en tre rätters lunch. På eftermiddagen har du egen tid att lära känna staden bättre.
Dag 12 Melbourne/Auckland (1F)
Flyg till Auckland, NZ. Egen tid att utforska stan.
Dag 13 Auckland (1F)
Denna morgon går vi på en rundvandring i stan innan vi tar färjan till Waiheke Island. Vi besöker två lokala vingårdar där vi får lära oss mer om Nya Zeelands växande vinindustri och vinproduktionens historia i landet. Naturligtvis får vi även provsmaka några av de lokala vinerna.
Dag 14 Auckland/Rotorua (1F)
Vi kör till Rotorua, med ett stopp vid Waitomo Caves på vägen. Här tar vi en båtfärd genom grottan och får uppleva hur tusentals lysmaskar lyser upp väggarna.
Dag 15 Rotorua (1F, 1M)
Spendera lite egen tid i Rotorua, en stad som är belägen på en aktiv geothermal zon med bubblande lergroppar och flerfärgade pooler. Välj att besöka geothermal poolerna eller testa forsränning. Till kvällen besöker vi Tamaki Maori Village och får ett personligt välkomnande av “Kaumātua” (en äldre i Māori samhället). Avslutningsvis bjuds vi på extravagant föreställning kring lokala myter och legender samtidigt som vi avnjuter mat från det traditionella Hangi köket.
Dag 16 Rotorua/Christchurch (1F)
Idag har du lite egen tid i Rotorua innan vi hoppar på flyget till Christchurch. På eftermiddagen möter vi upp med en lokal guide för en unik rundvandring i stan.
Dag 17 Christchurch/Franz Josef (1F)
Upplev en av världens mest natursköna tågresor, ombord TranzAlpine tåget. Resan går över södra alperna till Nya Zeelands glaciärregion. Vi kliver av och fortsätter färden med privat transport till en vacker regnskogslodge, vårt hem i två nätter.
Dag 18 Franz Josef (1F)
Här finns massor av spännande aktiviter att välja bland. Satsa på en helikoptertur, vandring på glaciären, eller ta ett dopp i de varma poolerna omgivna av ett spektakulärt landskap.
Dag 19 Franz Josef/Queenstown (1F)
Vi reser vidare genom regnskogen på västkusten till staden Queenstown.
Dag 20 Queenstown/Fiordland nationalpark (1F, 1M)
Vi ger oss ut på en fantastisk vildmarkskryssning genom Fiordland nationalpark. Erfarna naturguider pekar ut delfiner, pälssäl, havsfåglar och pingviner. Den som önskar kan också paddla kajak. Vi övernattar i bekväma hytter (under säsong), kopplar av på däck och studerar stjärnhimlen.
Dag 21 Fiordland nationalpark/Queenstown (1F)
Denna morgon fortsätter vi att spana efter djurliv innan det är dags att kryssa tillbaka till hamn och återvända till Queenstown.
Dag 22 Queenstown (1F)
Njut av en dag att utforska området på egen hand, besök en vingård eller ta en kryssning ombord ett historisk ångfartyg. Är du lite mer äventyrlig? Välj bungee jumping, jetbåt, fallskärmshoppning, skärmflygning eller mountainbike. I kväll kan du njuta av en gondolresa med fantastisk utsikt över staden och det omgivande landskapet.
Dag 23 Queenstown
Avresa valfri tid.
Bilder & Videos
Datum & priser
Alla år
Dec 04
04 Dec 2019 26 Dec 2019
23 dagar
7+ kvar
86339 SEK 69080 SEK
  • Startstad Sydney
  • Slutstad Queenstown
Pris per person 86339 SEK 69080 SEK
Bokningsförfrågan
Sorry, an unexpected error occurred.
Omdömen
Vi värdesätter din integritet
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på carpeadventures.se, för att anpassa innehåll, annonser, tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera vår trafik.