08-32 09 90
We're open now

09:00 - 19:00 alla dagar

Kungsgatan 16 i Uppsala

se
en

Resa Antarktis - Expedition Shackleton

21 dagar, från 130190 SEK
Expeditioner
Se alla
Antarktis
Se alla
Ring våra reseexperter 08-32 09 90

Har du en fråga? Hör av dig - våra reseexperter hjälper dig gärna!

Skicka meddelande
Översikt

Följ med på en mäktig resa till Antarktis, Sydgeorgien och Falklandsöarna där du får tillfälle att uppleva stora pingvin- och sälkolonier. Denna 21-dagars äventyrsresa genomsyras av legenden Ernest Shackleton och beskriver hans modiga utforskning av Antarktis. Vi kommer att besöka historiska platser samt Shackletons sista viloplats. Vi utforskar det rika djurlivet på ön Sydgeorgien. Antarktis är nästan obeskrivligt och har alltid imponerat på de resenärer som sökt ett riktigt äventyr till världens mest avlägsna vildmark. Läs mer om vårt fartyg här!

Passar resan mig?

  • Start/slutstad: Ushuaia till Ushuaia
  • Resekategori: Expeditioner
  • Fysisk gradering: 2
  • Åldersgräns: Min ålder 10 år.
  • Gruppen: Max 134 resenärer ombord the G Expedition.

Detta ingår

  • Boende: Hotell, dubbelrum (1 natt), ombord G Expedition finns fyra-, tre-, tvåbäddshytt , eller svit (samtliga har eget badrum samt glugg eller fönster, 19 nätter). Obs - alla hytter har enkelsängar och utsikt. Sviterna har dubbelsäng.
  • Transport: Fartyg G Expedition, Zodiac - gummibåtar, privatbuss, till fots.
  • Måltider: 20 frukostar, 18 luncher, 19 middagar
  • Guider: En expeditionsmedlem per 10 gäster.

Extra utgifter

Den internationella flygresan till och från start- och slutstad tillkommer.
Karta & Dagsprogram
Dag 1 Ushuaia
Anlänt till Ushuaia valfri tid. Ankomsttransfer ingår. Njut av sevärdheter och atmosfären i världens sydligaste stad.
Dag 2 Ushuaia/Beaglekanalen (1F, 1M)
Spendera en ledig förmiddag i Ushuaia. Passa på att ordna med lite sista minuten shopping eller utforska staden och den omgivande landsbygden. Ombordstigning på G Expedition börjar på eftermiddagen i hamnen i Ushuaia. Njut av kvällen från däck när vi lämnar Ushuaia och tar oss genom Beaglekanalen.
Dag 3 Beaglekanalen/Falklandsöarna (Islas Malvinas) (1F, 1L,1M)
Under tiden expeditionen rör sig österut är det dags att bekanta sig med fartyget. Ta del av intressanta föreläsningar och informationsmöten om regionens extraordinära naturhistoria och mänskliga forskarhistoria.
Dag 4-5 Falklandsöarna (Islas Malvinas)/Antarktiska Oceanen (2F, 2L, 2M)
Falklandsöarna ger oss en sällsynt möjlighet att bevittna den biologiska mångfalden och extraordinära landskap av de södra öarna. Regionen är rik på pingviner, och Falklandsöarna har den största kolonin av svartbrynad albatross i världen. I Stanley träffar vi den härdiga lokalbefolkningen vars färgglada hus ger kontrast till de långa, mörka vintrar.
Dag 6-7 Antarktiska Oceanen/Sydgeorgien (2F, 2L, 2M)
Vi kryssar österut, sätter kurs för Sydgeorgien. Dagar till sjöss är fyllda med föreläsningar i förberedelse för landning. Håll utkik efter de många valar som rör sig i dessa vatten.
Dag 8-11 Sydgeorgien/Scotiahavet (4F, 4L, 4M)
Sydgeorgien bjuder på många intressanta sevärdheter, inklusive polarforskaren Ernest Shackletons grav. Här finner man flera gamla valfångststationer och gott om vilda djur. Vårt besök till en enorm koloni av kungspingviner är en stor höjdpunkt under denna del av resan. Om vädret tillåter, spendera tre hela dagar att utforska ön.
Dag 12-13 Scotiahavet/Tierra de OHiggins (2F, 2L, 2M)
Vi kryssar i två dagar och följer Shackletons rutt i motsatt riktning mot Elefantön och Antarktiska halvön.
Dag 14-18 Tierra de OHiggins/Drakes sund (5F, 5L, 5M)
Så fort du sätter ned foten på den antarktiska kontinenten får du uppleva något av världens mest unika djurliv och imponerande landskap. Om vädret tillåter gör vi två landstigningar per dag. Under våra utflykter utforskar vi kolonier av åsne-, hakrem- och adeliepingviner. Här finns också weddell-, leopard- och krabbätarsäl samt vik- och knölval. Späckhuggare trivs också utmärkt i Antarktis kalla vatten. Här på halvön finns också spår av vår egen märkliga historia.
Dag 19-20 Drakes sund/Ushuaia (2F, 2L, 2M)
På vägen tillbaka till Ushuaia reflekterar vi över vårt minnesvärda äventyr och lyssnar till några sista föredrag.
Dag 21 Ushuaia (1F)
Landstigning sker på morgonen, efter frukost.
Bilder & Videos
Fartyg

Ett Fartyg Byggt för Äventyr Snabbt – spendera kortare tid i transit och mer tid att utforska. Stabilt – utmärkt stabilitet och prestanda i hård sjö.

Läs mer
Datum & priser
2019
Tyvärr finns det inga resor för vald period.
Omdömen
Vi värdesätter din integritet
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på carpeadventures.se, för att anpassa innehåll, annonser, tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera vår trafik.