08-32 09 90
We're open now

09:00 - 19:00 alla dagar

Kungsgatan 16 i Uppsala

se
en

Utforska Södra Afrika

12 dagar, från 24255 SEK tidigare 32330 SEK
12 dagar
från 24255 SEK -25% 32330 SEK
Ring våra reseexperter 08-32 09 90

Har du en fråga? Hör av dig - våra reseexperter hjälper dig gärna!

Skicka meddelande
Översikt

Utforska Södra Afrika. Upplev Södra Afrikas underbara mångfald under vår 12 dagars äventyrsresa. Från Kapstadens glittrande skönhet till Krugerparkens enorma vildmark – platsen för BIG 5 och otaliga fototillfällen. Därifrån vidare till Victoriafallen där man känner dånet från det forsande vattnet i hela kroppen. Samla de mest minnesvärda höjdpunkterna av regionens djurliv, natur och kultur på denna ”en-gång-i-livet” resa.

Passar resan mig?

 • Start/slutstad: Kapstaden till Victoriafallen
 • Resekategori: National Geographic Journeys
 • Gruppen: Max 16, snitt 14.

Detta ingår

 • Boende: Pensionat (2 nätter), hotell (5 nätter), bekvämt safariläger (2 nätter), bekväma tält eller stugor (2 nätter).
 • Transport: Luftkonditionerat touringfordon, öppet safarifordon, till fots, flyg.
 • Måltider: 11 Frukostar, 1 Lunch, 6 Middagar.
 • Guider: Lokal representant i Kapstaden och Victoriafallen, engelsktalande turguide/chaufför under Krugervistelsen, lokala guider/parkvakter.

Extra utgifter

Den internationella flygresan till och från start- och slutstad tillkommer.

Räkna med cirka USD 280-365 för måltider som ej ingår.

Karta & Dagsprogram
Dag 1 Kapstaden
Anländ valfri tid. Ankomsttransfer ingår.
Dag 2 Kapstaden (1F)
Idag får vi en exklusiv rundvisning i Kirstenbosch National Botanical Garden tillsammans med en expertguide. Trädgården har utsetts till en av de finaste i världen av National Geographic Traveler magazine. Fortsätt att utforska livfulla Kapstaden och Cape Point. Passa på att besöka pingvinerna vid Boulders Beach.
Dag 3 Kapstaden (1F)
Njut av egen tid att t.ex. besöka Taffelberget eller ta en vintur till Stellenbosch.
Dag 4 Kapstaden/Johannesburg (1F, 1M)
Flyg till Johannesburg. Anländ i tid för en unik Braai (barbecue) middag och träffa vår turguide och övriga resenärer.
Dag 5 Johannesburg/Kruger Nationalpark (1F, 1M)
Idag njuter vi av en vacker heldagsfärd längs den berömda Panorama Route med stopp vid Blyde River Canyon, Bourke's Luck Potholes och God's Window. Vi fortsätter till vårt tältläger just utanför Kruger nationalpark. På kvällen äter vi en delikat Sydafrikansk middag på altan.
Dag 6 Kruger Nationalpark (1F, 1M)
Denna morgon ger vi oss ut på safari i öppet fordon genom Kruger nationalpark. Här finns ett rikt djurliv och vi spanar efter elefanter, lejon och giraffer. På eftermiddagen kan den som önskar följa med på ytterligare en safari, ta en bushvandring eller koppla av på altanen med utsikt över vattenhålet, en populär plats för vilda djur.
Dag 7 Kruger Nationalpark/Karongwe Privat Safaripark (1F, 1L, 1M)
Idag fortsätter vi till ett privat naturreservat i Kruger-området. På eftermiddagen får vi ta del av en föreläsning med en forskare från Endangered Wildlife Trust’s Cheetah Metapopulation Project som berättar om deras arbete att skydda geparder och andra köttätande rovdjur. Detta National Geographic-sponsrade projekt är en del av Big Cats Initiative. En forskare följer dessutom med oss på kvällens safari.
Dag 8 Karongwe Privat Safaripark (1F, 1L, 1M)
Vi ger oss ut på safari tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen. Tillsammans med våra lokala guider söker vi efter buffel, elefant, leopard, lejon och noshörning - Afrikas berömda Big 5. Mellan aktiviteterna kan man koppla i lägret, ta en promenad på området eller njuta av en kall dryck på altan.
Dag 9 Karongwe Privat Safaripark/Johannesburg (1F, 1M)
Efter en sista safaritur på morgonen återvänder vi till stan. Vi avslutar vårt äventyr med en genensam middag på vårt lokala pensionat.
Dag 10 Johannesburg/Victoriafallen (1F, 1M)
Flyg till Zimbabwe och därefter en guidad tur längs stigarna kring de berömda fallen. Vi får en inblick i den Afrikanska vardagen då vi promenerar genom en lokal marknad och äter middag hos en värdfamilj. Träffa familjen, lär dig om deras historia och dela berättelser med varandra samtidigt som vi hjälps åt att förbereda en traditionell Zimbabwean middag.
Dag 11 Victoriafallen (1F)
Njut av egen tid att utforska området. Åk på flodsafari, gå på en kulturtur, forspaddla, paddla kanot eller ta en helikoptertur över fallen.
Dag 12 Victoriafallen (1F)
Avresa valfri tid.
Bilder & Videos
Datum & priser
2019
Okt 21
21 Okt 2019 01 Nov 2019
12 dagar
1 kvar
33170 SEK
 • Startstad Kapstaden
 • Slutstad Victoriafallen
Pris per person 33170 SEK
Bokningsförfrågan
Okt 28
28 Okt 2019 08 Nov 2019
12 dagar
1 kvar
33170 SEK
 • Startstad Kapstaden
 • Slutstad Victoriafallen
Pris per person 33170 SEK
Bokningsförfrågan
Nov 02
02 Nov 2019 13 Nov 2019
12 dagar
7+ kvar
32330 SEK 24255 SEK
 • Startstad Kapstaden
 • Slutstad Victoriafallen
Pris per person 32330 SEK 24255 SEK
Bokningsförfrågan
Omdömen
Vi värdesätter din integritet
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på carpeadventures.se, för att anpassa innehåll, annonser, tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera vår trafik.