08-32 09 90
We're open now

09:00 - 19:00 alla dagar

Kungsgatan 16 i Uppsala

se
en

Stora Rundresan Peru och Galapagos

27 dagar, från 56165 SEK
Ring våra reseexperter 08-32 09 90

Har du en fråga? Hör av dig - våra reseexperter hjälper dig gärna!

Skicka meddelande
Översikt

Utforska Perus sydkust, Inkas högland och Galapagosöarna. Från de mäktiga höjderna längs Inkaleden till den ångande djungelvistelsen i vår Amazonaslodge. Denna omfattande resa inkluderar en fördjupning i Peru och en fyra nätter lång vistelse på Galapagos. Tack vare vårt fina samarbete med en av de största turoperatörerna i regionen och en exklusiva flotta av yachts så kan vi erbjuda ett suveränt värde. Dessutom kan vi säkerställa att våra bärare behandlas rättvis och att kvaliteten på mat, service och utrustning under vandringen på Inkaleden är utmärkt.

Passar resan mig?

 • Start/slutstad: Lima till Quito
 • Resekategori: Klassiska Äventyrsresor
 • Fysisk gradering: 4
 • Åldersgräns: Min ålder 12 år.
 • Gruppen: Max 16, snitt 12.

Detta ingår

 • Boende: Hotell/pensionat (15 nätter), djungellodge Amazon (2 nätter), nattbuss (1 natt), värdfamilj (1 natt), camping (3 nätter), motoryacht (4 nätter, del i dubbel).
 • Transport: Flyg, motoryacht, privat van, tåg, lokalbuss, båt, kanot, Zodiac, taxi.
 • Måltider: 22 frukostar, 11 luncher, 10 middagar
 • Guider: Galapagos naturguide, engelsktalande guide Peru, lokala guider.

Extra utgifter

Den internationella flygresan till och från start- och slutstad tillkommer.

Räkna med cirka USD 510-665 för måltider som ej ingår. Alla som landar på Galapagos måste också betala den lokala park samt transitavgift, totalt USD 120.

Karta & Dagsprogram
Dag 1 Lima
Anländ valfri tid.
Dag 2 Lima/Paracas
Njut av en fri morgon i Lima innan vi hoppar på bussen till Paracas.
Dag 3 Paracas/Nazca
För den som vill finns möjlighet att besöka Ballestasöarna innan vi fortsätter till Nazca. På vägen stannar vi på en vingård och vid Oasen i Huacachina.
Dag 4 Nazca/Arequipa
Guidad tur till Nazca ökenkyrkogård och keramikstudio. Innan vi till kvällen tar nattbuss till Arequipa kan den som vill ta en flygtur över Nazcalinjerna.
Dag 5 Arequipa
Njut av lite egen tid i Arequipa. Här kan du välja att ta en stadsrundtur eller besöka Santa Catalina klostret.
Dag 6 Arequipa/Colca Canyon
Äventyret tar oss vidare till Chivay, en by i närheten av Colca Canyon. Frivilligt besök till de lokala varma källorna. Vi fortsätter vidare till Colca Canyon för en guidad tur där vi spanar efter kondorer.
Dag 7 Colca Canyon/Puno
Resan går vidare med buss till Puno. Vi anländer och har lite tid att utforska marknaderna och upptäcka staden.
Dag 8 Puno/Titicacasjön
Vi får en guidad tur på Titicacasjön och övernattar hos en familj i en liten by.
Dag 9 Titicacasjön/Puno
Utforska de flytande vassöarna Uros innan vi återvänder till Puno. Den som önskar kan besöka en Sillustani begravningsplats.
Dag 10 Puno/Cusco
Idag bär det av med buss till Cusco. Resan tar nästan hela dagen.
Dag 11 Cusco
Egen tid att utforska den fantastiska staden Cusco, en gång inkarikets huvudstad. Välja att cykla mountainbike, forspaddla eller koppla av på ett café.
Dag 12 Cusco/Ollantaytambo
En heldags guidad tur av Heliga dalen. Vi stannar vid ett stödprojekt med kvinnor som väver vackra hantverk och fortsätter sedan till ett samhälle som tillverkar keramik. Lunchen avnjuter vi vid ett annat stödprojekt, en restaurang som drivs av Parwasamhället i Huchuy Qosco. Här bjuds vi på en underbar måltid tillagad på lokala ekologiska råvaror. Vi avslutar dagen med en vandring till de förrådsutrymmen som inkafolket byggt på bergssidan ovanför Ollantaytambo. De som vill kan stanna kvar och utforska torgen, kullerstensgatorna och besöka en lokal Chicheria (majsöl-bar) i Ollantaytambo.
Dag 13 Inca Trail
Vi reser med van från Ollantaytambo till km 82 där vandringen på Inkaleden börjar. Första dagen bjuder på behaglig vandring längs forsar och genom ett bergslandskap med forntida inkaruiner.
Dag 14 Inca Trail
Det blir en tidig start på morgonen för att successivt beta av den långa branta vandringen till Warmiwañusca, mer känd som Dead Woman’s Pass. Detta är den högsta punkten på leden, 4 198möh. De flesta når lägret tidigt på eftermiddagen vilket lämnar gott om tid att koppla av och vila.
Dag 15 Inca Trail
Vi passerar två bergsbranter till. Den första är Runquraqay på 3 950möh, där man en klar dag kan skymta den snötäckta toppen av Cordillera Vilcabamba. Leden går genom molnskog i behaglig lutning mot den andra passagen för dagen. Vi passerar förbi unika inkakonstruktioner. Den högsta punkten i denna passage är 3 700möh. Här kan man en klar dag få en spekakulär utsikt över Heliga Dalen. Vi når ruinerna Phuyupatamarca, "Staden ovan molnen" vid 3 650möh. Antingen slår vi läger här eller fortsätter i 1,5 timme till ruinerna Wiñay Wayna på 2 650möh.
Dag 16 Machu Picchu/Cusco
Idag börjar vandringen extra tidigt för att vi ska hinna nå Solporten innan solen går upp. Vi kliver upp runt 03:30 och tar oss till checkpoint. En klar morgon så kan man för första gången uppleva den magiska utsikten över Machu Picchu. Vi vandrar ner till Machu Picchu för en guidad visning av området samt egen tid att utforska ruinerna. Besök inkabron om det finns tid över. Vi tar sedan bussen ner till Aguas Calientes där vi möter vår gruppledare och de som ej har vandrat Inkaleden. Ät och koppla av innan vi tar tåget tillbaka till Cusco på eftermiddagen.
Dag 17 Cusco
Njut av egen tid att utforska Cusco, eller bara koppla av. Här kan man välja att prova frivilliga aktiviteter som forspaddling, ridning och mountain biking.
Dag 18 Cusco/Tambopata
Flyg till Puerto Maldonado och sedan vidare med motordriven båt till vår bekväma Amazonaslodge.
Dag 19 Tambopata
Vi följer med våra expert naturguider på spaning efter djurliv vid lokala korvsjöar och lerväggar där papegojor gärna samlas. Koppla av i en hängmatta, bada i ett lokalt simhål eller besök ett närliggande plantage. Efter middagen kryssar vi iväg för att leta kajmaner.
Dag 20 Tambopata/Lima
Flyg tillbaka till Lima. De som vill kan äta en gemensam middag och fira på stan.
Dag 21 Lima/Quito
Flyg till Quito. Du flyger utan guide men transporten ingår i turpriset.
Dag 22 Quito/Puerto Ayora
Tidig transfer till flygplatsen för flyget till Galapagosöarna. Vår naturguide möter oss och tar oss över ön Santa Cruz till hamnen Puerto Ayora där yachten Xavier ligger för ankare. Vi besöker en ranch på höglandet där vi har tillfälle att uppleva jättesköldpaddorna i det fria.
Dag 23 Chinese Hat/Black Turtle Cove
Vi besöker Chinese Hat där vi snorklar samt studerar havsfågel och sjölejon innan vi fortsätter till Black Turtle Cove för att utforska marinlivet.
Dag 24 Cerro Dragón/Ön Daphne
Besök Cerro Dragón på Santa Cruz västkust för att se landleguaner och saltvatten lagunen som ofta besöks av flamingos och andra fågelarter. Fortsätt till ön Daphne på eftermiddagen för att titta på fåglar och djurliv.
Dag 25 Ön Plaza/Ön Santa Fé
Vi lägger till vid South Plaza på morgonen för att studera djurlivet här. Eftermiddagen spenderar vi på ö Santa Fé. Här går vi på guidade promenader och utforskar djurlivet samt iakttar mängder av havsleguaner. Tillfälle att simma och snorkla med sjölejon.
Dag 26 Ön San Cristóbal/Quito
Idag hinner vi med ett besök till Interpretation Centre på ön San Cristóbal innan vi flyger tillbaka till Quito.
Dag 27 Quito
Avresa valfri tid.
Bilder & Videos
Datum & priser
Alla år
Nov 27
27 Nov 2019 23 Dec 2019
Undre Däck - Två sängar
2 kvar
Tillstånden är på förfrågan.
56272 SEK
Dina valmöjligheter
Vänligen uppmärksamma att du har valt en alternativ resplan. Delar av programmet kan skilja sig från "Inca Trail".
Läs gärna informationen.
 • Startstad Lima
 • Slutstad Quito
Pris per person 56272 SEK
Bokningsförfrågan
Nov 27
27 Nov 2019 23 Dec 2019
Övre Däck - Två sängar
1 kvar
Tillstånden är på förfrågan.
57770 SEK
Dina valmöjligheter
Vänligen uppmärksamma att du har valt en alternativ resplan. Delar av programmet kan skilja sig från "Inca Trail".
Läs gärna informationen.
 • Startstad Lima
 • Slutstad Quito
Pris per person 57770 SEK
Bokningsförfrågan
Dec 11
11 Dec 2019 06 Jan 2020
Undre Däck - Två sängar
3 kvar
57770 SEK
Dina valmöjligheter
Vänligen uppmärksamma att du har valt en alternativ resplan. Delar av programmet kan skilja sig från "Inca Trail".
Läs gärna informationen.
 • Startstad Lima
 • Slutstad Quito
Pris per person 57770 SEK
Bokningsförfrågan
Sorry, an unexpected error occurred.
Omdömen
Vi värdesätter din integritet
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på carpeadventures.se, för att anpassa innehåll, annonser, tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera vår trafik.