08-32 09 90
We're open now

09:00 - 19:00 alla dagar

Kungsgatan 16 i Uppsala

se
en

Rundresa Nya Zeeland

11 dagar,
11 dagar
Ring våra reseexperter 08-32 09 90

Har du en fråga? Hör av dig - våra reseexperter hjälper dig gärna!

Skicka meddelande
Översikt

Rundresa Nya Zeeland. De 11 dagar då vi utforskar Nya Zeelands norra och södra ö är en perfekt introduktion till detta lilla land som känns enormt. Vi utnyttjar ett stort utbud av transportmedel – tåg, gondola, båt, flyg – du kommer i kontakt med lokalinvånarna i de konstnärliga strandorterna, utforskar uråldring regnskog, lär dig om lokala legender och Maori köket samt andas så mycket frisk luft du kan. Kom till Nya Zeeland som en främling. Återvänd hem som en hedersvärd Kiwi.

Passar resan mig?

  • Start/slutstad: Auckland till Queenstown
  • Resekategori: National Geographic Journeys
  • Fysisk gradering: 2
  • Åldersgräns: Min ålder 12 år.
  • Gruppen: Max 16, snitt 12.

Detta ingår

  • Boende: Hotell (9 nätter), kryssningsbåt (säsong) (1 natt).
  • Transport: Minibuss, flyg, tåg, båt, till fots.
  • Måltider: 10 frukostar, 1 lunch, 2 middagar.
  • Guider: Engelsktalande guider och lokala guider.

Extra utgifter

Den internationella flygresan till och från start- och slutstad tillkommer.

Räkna med cirka USD 325 – 425 för måltider som ej ingår.

Karta & Dagsprogram
Dag 1 Auckland
Anländ valfri tid.
Dag 2 Auckland (1F)
Vi startar dagen med en kortare rundvandring innan vi kliver ombord en forskningsbåt som tar oss runt i Hauraki Gulf Marine Park på spaning efter val, delfiner och havsfågel. Efter vår kryssning får vi tid för djupare diskussion med vår expert besättning om djurliv och miljövård. Egen tid att utforska staden på eftermiddagen.
Dag 3 Auckland/Raglan (1F, 1L)
Den enormt vackra färdvägen tar oss så småningom fram till en ålfarm med fokus på att utveckla en hållbar akvakultur. Njut av lunch, på mat som har producerats på ett hållbart sätt på farmen. Vi reser vidare till den konstnärliga staden Raglan. Ta en kryssning i den otroligt vackra hamnen.
Dag 4 Raglan/Rotorua (1F, 1M)
På vår väg till Rotorua gör vi ett stopp vid Bridal Veil Falls. Här har man tillfälle att ta ett dopp i den geotermiska heta poolerna i området. Denna kväll besöker vi Tamaki Maori Village och får ett personligt välkomnande och introduktion från “Kaumātua” (en äldre i Māori samhället). Efteråt bjuds vi på extravagant uppvisning om lokala myter och legender medan vi äter traditionell Hangi mat.
Dag 5 Rotorua/Christchurch (1F, 1L)
Vi besöker Maori byn Whakarewarewa där en lokala guide beskriver vilken inverkan de geotermiska aspekterna har på regionen. Vi avnjuter en lättare måltid på majs som tillagas på ett lokalt sätt. Dessutom så får vi prova en hangipaj. Flyg till Christchurch och därefter en rundvandring.
Dag 6 Christchurch/Franz Josef (1F)
Vi passar på att njuta av den natursköna resan med TranzAlpine tåget längs västkusten till glaciärområdet Franz Josef. Vi kliver av och tar transfer till en vacker regnskogslodge, vårt hem i två nätter.
Dag 7 Franz Josef (1F)
Idag disponerar du din egen tid. Satsa på en helikoptertur och vandring på glaciären, ett dopp i de varma poolerna eller varför inte en guidad promenad.
Dag 8 Franz Josef/Queenstown (1F)
Resan går genom det oländiga regnskogslandskapet på västkusten. Ta en gondoltur och njut av spektakulära vyer av stan.
Dag 9 Queenstown/Doubtful Sound (1F, 1M)
Vi ger oss ut på en fantastisk vildmarkskryssning genom Doubtful Sound med tillfälle att se delfiner, pälssäl, havsfåglar och pingviner. Den som önskar kan också paddla kajak. Vi övernattar i bekväma hytter och kopplar av på däck med ett glas Nyzeeländskt vin.
Dag 10 Doubtful Sound/Queenstown (1F)
Denna morgon fortsätter vi att spana efter djurliv innan det är dags att kryssa tillbaka till hamn och återvända till Queenstown för en sista kväll tillsammans.
Dag 11 Queenstown (1F)
Avresa valfri tid.
Bilder & Videos
Datum & priser
2019
Tyvärr finns det inga resor för vald period.
Omdömen
Vi värdesätter din integritet
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på carpeadventures.se, för att anpassa innehåll, annonser, tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera vår trafik.