Rundresa Vietnam - Express Norrut

Rundresa Vietnam - Express Norrut. Upptäck den sanna vietnamesiska andan när vi reser från söder till norr och tar in alla höjdpunkter däremellan. Från den snabba rytmen i Ho Chi Minh till de gamla gatorna i Hoi An, de historiska monumenten i Hue och Hanois odiskutabla charm. Upplev natursköna landskap, delikat mat och det vietnamesiska folkets berömda vänlighet. Runda av allt med en nattkryssning i mystiska Halong Bay och du kommer aldrig att vilja åka härifrån!

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar
5 platser kvar
G
Avresa
Retur
04 Jun 2019
6 platser kvar
G
Avresa
Retur
17 Jun 2019
3 platser kvar
G
Avresa
Retur
25 Jun 2019
5 platser kvar
G
Avresa
Retur
02 Jul 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
07 Jul 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
09 Jul 2019
7 platser kvar
G
Avresa
Retur
11 Jul 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
15 Jul 2019
2 platser kvar
G
Avresa
Retur
18 Jul 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
25 Jul 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
30 Jul 2019
4 platser kvar
G
Avresa
Retur
12 Aug 2019
3 platser kvar
G
Avresa
Retur
15 Aug 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
20 Aug 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
22 Aug 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
27 Aug 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
29 Aug 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
03 Sep 2019
5 platser kvar
G
Avresa
Retur
05 Sep 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
09 Sep 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
14 Sep 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
21 Sep 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
24 Sep 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
28 Sep 2019
1 plats kvar
G
Avresa
Retur
01 Okt 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
03 Okt 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
07 Okt 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
08 Okt 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
10 Okt 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
13 Okt 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
15 Okt 2019
Dag 1 Ho Chi Minh City: 

Xin chao! Välkommen till Ho Chi Minh City, Vietnam. Ditt äventyr börjar kl. 18 idag med ett välkomstmöte. Du kan anlända valfri tid i och med att vi inte har någonting planerat förrän samlingen på kvällen. Hör med receptionen eller titta på hotellets anslagstavla för mer exakta detaljer för mötet. Om du kommer att bli försenad så vänligen informera receptionen. Det är viktigt att du har dina försäkringsuppgifter med dig samt kontaktdetaljer till närmast anhörig. Vi hjälper dig gärna om du vill boka någon extra natt på starthotellet.

Dag 2 Ho Chi Minh: 

Idag tar vi en dagstur för att utforska Mekongdeltat. Vi kliver ombord en båt och anländer därefter i Ben Tre. Här besöker vi en kokosgodis fabrik och provsmakar godsakerna som regionen är känd för. Du har tid att ta tuk-tuk runt i denna by och stanna till för att smaka tropisk frukt och lära dig mer om livet på landsbygden. Till lunch går vi på restaurang i hjärtat av deltat och provsmakar regionala specialiteter som den berömda Guramifisken (elefantöra). Efter lunch kliver vi ombord sampans (små roddbåtar) och ror längs kanalerna i skuggan av kokospalmer. Vi tar oss tillbaka till vår båt och kryssar fram längs de större vattenvägarna till staden My Tho. Efter en vacker båtfärd tar vi buss tillbaka till Ho Chi Minh City.

Dag 3 Hoi An: 

Denna morgon tar vi avsked till Ho Chi Minh City och flyger till Daning. Härifrån är det en 45 minuters bussfärd till Hoi An. Väl framme så tar vår guide er på en rundvandring i staden. Hoi An har sedan 16-talet varit en stor handelsknut och hamn med arkitektoniska influenser från Europa, Kina och Vietnam. Idag restaureras staden och ser nu mycket ut som den gjorde för hundra år sedan. Vår turkoser att ta dig till ett historiskt hus, den täckta japanska bron och ett kinesiskt museum.

Dag 4 Hoi An: 

Njut av en dag på egen hand i Hoi An, en världsarvslistad stad. Du kanske vill promenera runt på Dong Ba marknaden och utforska gatustånden som säljer målningar, träsniderier, keramik, lanternor och mycket mer. Hoi An är också känd för sina duktiga skräddare som kan skapa vackra special beställda plagg på några timmar. För de som söker äventyr så kan man hyra cykel och ge sig ut på landsbygden. Det är ett av de bästa sätten att få en inblick i livet på landet. Andra frivilliga aktiviteter inkluderar en dagtur till My Son Cham, en kryssning längs Thu Bon floden och den närliggande Cua Dai stranden.

Dag 5 Hue: 

.Idag lämnar vi Hoi An och reser mot My Khe stranden (Kinastranden). Detta område är känt för den roll det spelande under Vietnamkriget och dess spektakulära utsikt över Marbelbergen. Resan fortsätter över dramatiska Hai Van passet, en något skumpig men mycket vacker resa. Vi gör ett snabbt stopp i fiskebyn Lang Co, den vidare till dagens slutdestination Hue. Resan tar totalt cirka 5 timmar, inkl. stopp. Hue var tidigare en kejserlig stad och har en trevlig blandning av livliga gator och fridfulla enklaver. Denna eftermiddag besöker vi Hue Imperial Citadel och Forbidden Purple City. Denna plats bombades mycket hårt och de lövklädda ruinerna är en påminnelse av krigets förödelse.

Dag 6 Hue: 

Din andra dag i Hue kommer att vara fylld med sightseeing. Sätt dig bak på en motorcykel och åk förbi sevärdheterna. Du återbesöker citadellen och därefter vidare till Thien Mu pagoden, en inofficiell symbol för Hue. En av de mest intensiva sevärdheterna är den bil som tillhörde en tidigare munk som satte eld på sig själv i protest mot regimens behandling av buddhister. Vi kliver tillfälligt av motorcykeln för en båtfärd på Parfymfloden. Efter kryssningen hoppar vi på motorcykeln för att åka och äta en speciell lunch i ett buddhistiskt kloster. Efter lunch besöker vi kejsaren Tu Ducs grav, intill en vacker sjö och barrträd. Om det finns tid över rekommenderar vi att man besöker Dong Ba marknaden, där man kan provsmaka regionala specialiteter som kejsarens riskaka. På kvällen stiger vi ombord nattåget till Hanoi. Obs - vi erbjuder annan transport för de som inte vill åka motorcykel.

Dag 7 Hanoi: 

Vi ankommer till Hanoi tidigt på morgonen och tar då transfer till hotellet. Hanoi är känt för sina vackra sjöar, skuggiga boulevarder och livliga gamla kvarter. Ta en rundvandring genom stan. Du kommer att få se Ho Chi Minhs gamla stylthus och andra ikoner som Temple of Literature. Du får egen tid att besöka vackra Hoan Kiem sjön för att se kontrasterna av moderna kontorsbyggnader och gamla buddhisttempel.

Dag 8 Halongbukten: 

Idag reser vi med privat minibuss till den spektakulära världsarvslistade platsen Halongbukten. Färden tar cirka fyra timmar. Detta är en av Vietnams vackraste platser, en avskild bukt med smaragdgrönt vatten saltat med kalkstensöar och grottor. Vi tar en kryssning och utforskar stenformationer och grottor. Under de varmare månaderna tar vi en simtur. Ombord har vi en matsal och bar där vi kan avnjuta mat, inklusive härliga skaldjur till lunch och middag. Vi övernattar ombord. Ibland blir vi tvungna att dela upp gruppen på flera båtar. Då har vi dock en guide på varje båt.

Dag 9 Hanoi: 

Det tar oss tre och en halv timme att ta oss tillbaka till Hanoi med buss. På eftermiddagen har du egen tid att utforska denna vackra stad. Koppla av på ett café eller njut av en bia hoi (färsk fatöl) på en av microbarerna i gamla stan. Vi äter vår sista gruppmiddag tillsammans på KOTO restaurang, en stödorganisation som hjälper gatubarn till en karriär i servicebranschen.

Dag 10 Hanoi: 

Vi har ingenting planerat vår sista dag. Det går bra att lämna boendet valfri tid.

Har du några frågor?
Fysik
Kultur
Start stad 
Ho Chi Minh City
Slut stad 
Hanoi
Turkod 
TVSQ
Boende 
Hotell (7 nätter), Övernattning båt (1 natt), Nattåg (1 natt)
Mat 
8 frukostar, 3 luncher, 2 middagar.
Transport 
Privat minibuss, båt, taxi, rickshaw, nattåg, flyg
Gruppen 
Max 16 resenärer per grupp.
Gruppledare 
Engelsktalande turguide
Extra budget 
Räkna med USD 180 för måltider som ej ingår.