Familjeäventyr Vietnam och Kambodja

Familjeäventyr Vietnam och Kambodja. Ta familjen på en spännande och intressant resa från Hanoi i Vietnam till Siem Reap i Kambodja, via Halongbukten, Hoi An, Ho Chi Minh, Phnom Penh och Angkor. Vår familjeresa bjuder på stränder, historiska platser, livliga städer och vackra risodlingar.

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar
5 platser kvar
G
Avresa
Retur
14 Jul 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
28 Jul 2019
7 platser kvar
G
Avresa
Retur
18 Aug 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
06 Okt 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
13 Okt 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
12 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
19 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
19 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
26 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
12 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
19 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
02 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
09 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
10 Jan 2021
Dag 1 Hanoi: 

Anländ i den pittoreska staden Hanoi och upplev det lugna tempot i Vietnam. Här i stan finner man tempel, cafeér, parker, esplanader och skimrande sjöar. Utforska Hanoi till fots för att få en känsla av den fransk influerade delen av Asien.

Dag 2 Hanoi: 

Idag har vi en heldags citytur i Hanoi, inklusive lunch hos våra gamla vänner på KOTO - vilka hjälper Hanois mest utsatta ungdomar med arbete och utbildning.

Dag 3 Halongbukten: 

Idag hissar vi segel för ett riktigt Vietnamesiskt äventyr på Halongbukten. Tusentals kalkstenstoppar sticker upp ur det turkosblå vattnet. Det är en mycket speciell känsla att spendera en natt ombord på en båt på Hanongbukten. Somna under en stjärnklar himmel med kluckandet från små vågor mot skrovet.

Dag 4 Halongbukten: 

Vi tar en buss tillbaka till Hanoi, cirka 3,5 timmar. Egen tid att utforska de gamla kvarteren, njuta av ett fantastiskt kök och en stad där gammalt och nytt flätas samman. Inte konstigt att Hanoi är en favoritstad för så många resenärer.

Dag 5 Hoi An: 

Denna morgon reser vi från Hanoi till Danang, en av Vietnams mest historiska och kulturellt betydelsefulla platser.

Dag 6 Hoi An: 

Vi äter frukost i lugn och ro innan vi ger oss ut på dagen aktiviteter. Idag besöker vi Children's Hope in Action Centre där vi får information om deras projekt och kanske en stund att umgås med de lokala barnen. Tid för egna aktiviteter på eftermiddagen.

Dag 7 Hoi An: 

Hoi An är ett Vietnamesiskt sagoland. Spendera dagen helt på egen hand. Utforska sevärdheterna, shoppa på marknaden eller bara koppla av. Här finns lampprydda gator, livliga marknader, skickliga skräddare, konstbutiker, gamla hus, färgglada tempel och vackra leenden.

Dag 8 Ho Chi Minh: 

Idag landar vi i Vietnams livliga stad Ho Chi Minh City. En smarrig lokal lunch väntar på oss på Ben Thanh marknaden. Tid för egna aktiviteter på eftermiddagen.

Dag 9 Ho Chi Minh: 

Njut av livet på Mekongdeltat, ta en tik-tuk, besök en honungsfarm och provsmaka lokala delikatesser.

Dag 10 Phnom Penh: 

Sua s'dei! Välkommen till Kambodja. Vi anländer till värmen och myllret i Phnom Penh. Vi kommer att ha en samling med vår turguide för Kambodjadelen av resan. Efter samlingen är det frivillig middag med gruppen.

Dag 11 Phnom Penh: 

Vi börjar dagen med att utforska stan med cyklo. Därefter besöker vi en ö på Mekong och tar en båttur på den mäktiga floden.

Dag 12 Siem Reap: 

Denna morgon ta vi en kort flight till Siem Reap, hem till UNESCO världsarvslistade Angkor Archaelogical Park och berömda Angkor Wat - den största religiösa platsen i världen.

Dag 13 Siem Reap: 

Efter frukost blir vi hämtade av vår lokala guide som ska lotsa oss runt bland de otroliga templen Angkor. Templen byggdes från 800 - 1100-talet och skulle representera den kosmiska världen ock är byggda med perfekt balans och symmetri. Passa på att kika på aporna som sitter på templen längs med vägen.

Dag 14 Siem Reap: 

Denna morgon ger vi oss ut på landsbygden för att besöka Angkor Centre for Conservation of Biodiversity som har sitt säte vid foten av Kbal Spien berget. ACCB har en samling djur som har räddats från trafficking. Här finns varelser som apor, myrslokar, storkar, ormar, sköldpaddor och jättebis. På vägen tillbaka passerar vi byar där de producerar godis från sockerpalm. Passa på att provsmaka.
Efter middagen besöker vi Phare the Cambodian Circus

Dag 15 Siem Reap: 

Avresedag. Vi har inga aktiviteter planerade. Om du inte har fått nog så finns det tid kvar att utnyttja vårt tredagars pass till Angkor Archaeological Park

Har du några frågor?
Fysik
Kultur
Start stad 
Hanoi
Slut stad 
Siem Reap
Turkod 
TVFC
Boende 
Angkor Holiday Hotel (3 nätter), Ohana Palace Hotel (2 nätter), Victory hotel Saigon eller liknande (2 nätter), Hong Ngoc Cochinchine Hotel eller liknande (2 nätter)
Mat 
13 frukostar, 5 luncher, 1 middag
Transport 
Nattåg, privat fordon, bil
Gruppen 
Max 16 resenärer
Ålder 
Minimum ålder 5år
Gruppledare 
Engelsktalande turguide, lokala guider
Ej inkluderat 
Flygresan till och från start- och slutstad ingår ej i priset.