Familjeresa Tanzania

Familjeäventyr Tanzania

Häng med på en familjeresa till Östafrika och upplev det mest vilda med denna kontinent. Utforska Serengeti nationalpark, en nästan 15 000 kvadratkilometer rullande savanna som är hem till en otrolig mängd djur, från miniatyr dik-dikantiloper till lejon och den ädla afrikanska elefanten. Spana ut över Ngorongoros kraterkant för att se vilda djur beta på avstånd. Resan bjuder också på spännande möten med människor när vi besöker Kenyas och Tanzanias livliga marknader och plantager. Ett familjeäventyr som sammanflätar oförglömliga safariupplevelser med kulturella inblickar.

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar
6 platser kvar
G
Avresa
Retur
06 Jul 2019
3 platser kvar
G
Avresa
Retur
13 Jul 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
20 Jul 2019
6 platser kvar
G
Avresa
Retur
03 Aug 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
12 Okt 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
11 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
12 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
18 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
25 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
26 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
08 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
22 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
03 Okt 2020
Dag 1 Nairboi: 

Jambo! Välkommen till Kenya. Ditt äventyr börjar med ett välkomstmöte klockan 18.00. Du kan anlända vilken tid som helst eftersom det inte är några aktiviteter planerade innan detta viktiga möte. Fråga i receptionen var mötet kommer att hållas. Om du inte kan anordna med flyg så att du kommer i tid till mötet är det en god idé att komma en dag tidigare istället så att du kan vara med. Om du kommer att anlända sent var god att meddela hotellreceptionen Vi kommer att samla in dina försäkringsuppgifter och annan liknande information på detta möte. Om du anländer tidigt kan du kanske ge dig ut och utforska Kenyas nationalmuseum, Karen Blixten museum eller den högt rekommenderade Bomas av Kenya där traditionella gårdar från flera kenyanska stammar visas i en utomhusby.

Dag 2 Kisii: 

Vi kliver in i vår safaribil och reser västerut (ungefär 8-9 timmar). Dagens destination ligger nära toppen av bergsstaden Kisii, som kommer vara sista chansen att fylla på med varor innan du beger dig in i Tanzania. Att korsa den fantastiska natursköna Great Riftdalen på väg till landskap där te växer på högländerna är en fantastiskt introduktion till Kenyas landskap. Vi kommer att passera genom historiska boplatser för masajjerna. Håll utkik efter de höga, graciösa stamhövdingarna klädda i distinkta dräkter medan de håller koll på sina värdefulla flockar av nötkreatur. Vägarna dit är ganska tuffa och det kommer finnas möjlighet att stanna och sträcka på benen, inklusive en picknicklunch i staden Narok.

Dag 3 Victoriasjön: 

Vi reser mot gränsen mellan Kenya och Tanzania och till stranden vid Victoriasjön (ungefär 7-8 timmar). Det här är inte bara Afrikas största sjö - det är den största tropiska sjön i världen. Stränderna delas mellan Kenya, Tanzania och Uganda. Det finns massvis med aktiviteter att välja på medan du är här. Kanske skulle du gilla att hyra en cykel för att upptäcka sjöns omgivningar (du måsta ta med dig en egen hjälm om du vill använda en). Eller så kan du besöka en afrikansk marknad för en möjlighet att möta Musomafolket. Du kan också bara koppla av vid sjön med en kall drink. Passa på att använda bankomaten och den lokala marknaden för att fylla på varor för de tre kommande dagarnas äventyr i vildmarken. Vi kommer att campa på sjösidan i natt, på en av de minst besökta campingarna, i utkanten av en liten stad vid namn Musoma.

Dag 4 Serengeti Nationalpark : 

Vi reser från Victoriasjön till ingången av Serengeti Nationalpark på en bra väg (ungefär 3 timmar) och där du sen kan njuta av en picknicklunch vid entrén till parken. Stig in i Seregentiparken och ta en safari på väg till din lägerplats. De vidöppna vidderna i Serengeti - gröna efter regnperioderna, bruna och brända efter torrsäsongen - är hem till flera tusen olika hovdjur och rovdjur. Platt och böljande, med mycket gräs och acaciaträd, har dessa vidder fått sitt namn från det massajiska ordet Siringet - "Platsen där marken fortsätter för alltid". Lägerplatsen är i mitten av allting, mitt i parken, så lyssna efter ljud från nattdjur medan du somnar.

Dag 5 Serengeti Nationalpark : 

Vi startar dagen med en safari i gryningen. Vi kommer att bege oss ut när djuren är som mest aktiva och komma tillbaka till campingen för brunch runt 11-tiden. Efter att ha spenderat den varmare delen av dagen med att koppla av, precis som djuren gör så ger vi oss ut igen vid skymningen för ännu ett äventyr i det vilda. Du kommer att vara tillbaka i tid för middag. Det finns också ett alternativ att flyga luftballong över parken, vilket är en utmärkt famljeaktivitet. Om du har förbokat denna aktivitet (vänligen se delen om viktig information) så kommer du att bli upphämtad innan gryningen och bli körd till platsen den startar ifrån. Efter en säkerhetsgenomgång, så kommer du att glida igenom gryningen, ibland i trädhöjd, vilket ger utmärkta fotomöjligheter. Ibland kommer du att stiga för att få en överblick över hur enorm savannen är och all aktivitet som sker tidigt på morgonen bland hjordarna. Efter landningen kommer du att få en femstjärning frukost och sedan bli körd tillbaka till campingen. Viktig information: Luftballongsturen erbjuds som en tjänst som måste förbokas för att du ska kunna garanteras en plats. Om du hellre vill vänta och försöka att få ett bättre pris genom att boka lokalt på plats så kan du göra det, men kom ihåg att detta är en populär aktivitet och platserna är begränsade.

Dag 6 Ngorongoro naturskyddsområde : 

Njut av en safari på vägen ut från parken idag. Efter lunch kommer vi att komma till Ngorongoro naturskyddsområde. Destinationen för dagen är kanten på kratern (ungefär 3 timmar). Här kan det bli mycket kallt, speciellt under vintermånaderna (juni till augusti) när temperaturen sjunker under noll grader. Även under sommarmånaderna kan det bli förvånandsvis kallt på natten, så se till att ta med varma kläder.

Notera: Du kommer att se några massajbyar i Ngorongororegionen som erbjuder kulturella upplevelser. Du rekommenderas att undvika dessa byar eftersom de kan påverka Massajkulturen och resenärernas uppfattningar negativt av den genom att det säljs en konstgjord upplevelse.

Dag 7 Meserani: 

Ngorongoro, en gigantiskt, perfekt intakt vulkankrater, är hem till över 30 000 djur. Bland dessa finns bland annat svart noshörning, lejon, leoparder, elefanter, impalas, zebror och flodhästar. Kratern erbjuder utmärkt djurskådning året runt och fotograferingsmöjligheterna här är oöverträffbara. Vi kommer att köra ut från kratern och bege oss mot Mto Wa Mbu för att titta runt i staden och hantverksmarknaden innan resan fortsätter mot campingen (ungefär 5-6 timmar). En liten by som ligger utanför turiststråken, Mto Wa Mbu, ger en fascinerande bild av småstadsliv i Afrika. Campingplatsen ligger i Meserani, i utkanten av Arusha, och den har toaletter och duschar.

Dag 8 Nairobi: 

Vi ger oss av tidigt på morgonen (runt 7.30) mot den kenyanska gränsen och sen vidare till Nairobi (ungefär 7-8 timmar). Vid ankomst i Nairobi, kommer du att bli avsläppt på sluthotellet för resan. Inget boende är inkluderat denna natt men kan anordnas när du bokar resan. Du kan också välja att avsluta din resa i Arusha denna morgon.
Notera: Det är viktigt att inte boka flyg som avgår från Nairobi tidigare än klockan 20.00 (eller klockan 11.00 om du åker från Arusha).

Har du några frågor?
Fysik
Kultur
Start stad 
Nairobi
Slut stad 
Nairobi
Turkod 
YGFA
Boende 
Camping med faciliteter (6 nätter), Hotell (1 natt)
Mat 
7 frukostar, 7 luncher, 6 middagar
Transport 
4x4 Safarifordon, Landsvägsfordon - Overlandtruck
Gruppen 
Max 16 personer i gruppen
Ålder 
Från 5 år
Gruppledare 
Engelsktalande turguide
Ej inkluderat 
Flygresan till och från start- och slutstad ingår ej i priset.