Stora Safariresan Södra Afrika

I samma ögonblick som solen stiger över Krugerparken så passerar en elefant med sin unge och man kan höra gräset brytas under deras fötter. Under denna äventyrsresa på 21 dagar så kommer du också att få uppleva flera liknade stunder. Förälska dig i Kapstadens skönhet, känn hur Victoriafallens kraft nästan får dig att tappa andan och spana efter Big 5 tillsammans med en forskare från ett lokalt National Geographic projekt.

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar
1 plats kvar
G
Avresa
Retur
26 Nov 2019
5 platser kvar
G
Avresa
Retur
24 Dec 2019
1 plats kvar
G
Avresa
Retur
14 Jan 2020
5 platser kvar
G
Avresa
Retur
28 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
11 Feb 2020
2 platser kvar
G
Avresa
Retur
25 Feb 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
10 Mar 2020
2 platser kvar
G
Avresa
Retur
24 Mar 2020
4 platser kvar
G
Avresa
Retur
21 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
02 Jun 2020
2 platser kvar
G
Avresa
Retur
16 Jun 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
30 Jun 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
07 Jul 2020
7 platser kvar
G
Avresa
Retur
14 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
28 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
04 Aug 2020
6 platser kvar
G
Avresa
Retur
11 Aug 2020
5 platser kvar
G
Avresa
Retur
25 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
01 Sep 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
08 Sep 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
29 Sep 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
06 Okt 2020
1 plats kvar
G
Avresa
Retur
13 Okt 2020
5 platser kvar
G
Avresa
Retur
27 Okt 2020
2 platser kvar
G
Avresa
Retur
03 Nov 2020
7 platser kvar
G
Avresa
Retur
17 Nov 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
01 Dec 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
15 Dec 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
19 Jan 2021
Dag 1 Kapstaden : 

Anländ valfri tid. Ankomsttransfer ingår.

Dag 2 Kapstaden (1F): 

Vi börjar vår vistelse i Kapstaden med ett besök till Kirstenbosch National Botanical Garden. Vår expertguide tar oss med på en exklusivt designad tur för vår grupp. National Geographic Traveler magazine har utsett denna trädgård till en av världens främsta. Vi fortsätter att utforska den livliga staden Kapstaden och Kapudden, med ett besök till pingvinerna vid Boulders stranden.

Dag 3 Kapstaden (1F): 

Njut av en dag att utforska staden på egen hand. Här finns massor av aktiviteter att välja bland. Varför inte ge sig upp på Taffelberget eller ta en tur till vingårdarna i Stellenbosch.

Dag 4 Kapstaden/Johannesburg (1F, 1M): 

Vi flyger till Johannesburg och därifrån vidare med transfer till vårt hotell. Här möter vi upp vår guide och på kvällen så äter vi en traditionell Sydafrikansk "braai" BBQ middag tillsammans.

Dag 5 Johannesburg/Kruger Nationalpark (1F, 1M): 

Vi reser längs den berömda och natursköna Panorama Route med stopp vid Blyde River Canyon, Bourke's Luck Potholes, och God's Window. Vi fortsätter till vårt tältläger som ligger precis utanför Kruger nationalpark. Till kvällen avnjuter vi en delikat Sydafrikansk middag.

Dag 6 Kruger Nationalpark (1F, 1M): 

Denna morgon ger vi oss ut på en genensam safari. Vi får uppleva det rika djurlivet i Kruger nationalpark från vårt öppna safarifordon. Spana efter elefant, lejon och giraff. På eftermiddagen har vi tid för fria aktiviteter. Välj att ta en safari, bushpromenad, eller bara koppla av på altanen med med fin utsikt över ett vattenhål där djur gärna samlas.

Dag 7 Kruger Nationalpark/Karongwe Private Game Reserve (1F, 1L, 1M): 

Vi fortsätter till ett privat reservat i Krugerområdet. På eftermiddagen får vi ta del av en föreläsning med en forskare från Endangered Wildlife Trust's Cheetah Metapopulation Project. Vi får en inblick i deras arbete att skydda och bevara geparder och andra rovdjur. Detta National Geographic-sponsrade projekt är en del av Big Cats Initiative. Vår forskare följer även med på kvällssafarin.

Dag 8 Karongwe Private Game Reserve (1F, 1L, 1M): 

Tillsammans med våra lokala guider ger vi oss ut på safarin, tidig morgon och eftermiddag. Vi spanar efter bufflar, elefanter, leoparder, lejon och noshörning - Afrikas berömda Big Five. Mellan utflykterna kopplar vi av i lägret, tar en promenad runt området eller smuttar på en kall dryck på altanen.

Dag 9 Karongwe Private Game Reserve/Johannesburg (1F, 1M): 

Vi hinner med en sista safari innan vi återvänder till staden. På kvällen njuter vi av en middag på vårt lokala pensionat.

Dag 10 Johannesburg/Victoriafallen (1F, 1M): 

Flyg till Zimbabwe. Vi får en inblick i den Afrikanska vardagen då vi promenerar genom en lokal marknad och äter middag hos en värdfamilj. Träffa familjen, lär dig om deras historia och dela berättelser med varandra samtidigt som vi hjälps åt att förbereda en traditionell Zimbabwisk middag.

Dag 11 Victoriafallen (1F): 

Vi börjar morgonen med en guidad tur kring de vackra Viktoriafallen. Resten av dagen har du egen tid att utforska området. Åk på flodsafari, gå på en kulturvandring, forspaddla, paddla kanot eller ta en helikoptertur över fallen.

Dag 12 Victoriafallen (1F): 

Fortsätt att utforska den vackra omgivningen.

Dag 13 Victoriafallen/Hwange Nationalpark (1F, 1M): 

Njut av egen tid på morgonen och passa på att utforska fallen. Senare besöker vi Painted Dog (Afrikans vildhund) conservancy där vi får träffa en djurvårdare och lära oss om det arbete som görs för att rehabilitera djur som skadats av tjuvjakt. Därefter fortsätter vi till Hwange, Zimbabwes största nationalpark, och njuter av en safari. På kvällen njuter vi av middag på vår lodge som ligger precis utanför parken.

Dag 14 Hwange Nationalpark (1F, 1M): 

En heldags safari i parken som är hem till stora elefantflockar, lejon och den sällsynta afrikanska vildhunden. Ikväll kan du koppla av på terrassen och njuta av en kall dryck medan du spanar efter vilda djur som besöker lodgens vattenhål.

Dag 15 Hwange Nationalpark/Kasane (1F): 

Den sista morgonen i Hwange finns det tillfälle för en extra safari eller promenad innan det är dags att korsa gränsen till Botswana och Kasane, porten till fantastiska Chobe nationalpark. På eftermiddagen kan du njuta av en båtsafari på Chobefloden och spana efter badande elefanter, flodhästar och krokodiler.

Dag 16 Kasane (1F): 

På morgonen fortsätt vår spaning efter djurliv under vår safari längs Chobefloden. På eftermiddagen kan man välja att åka på en fotograferingsflodsafari på en special designad foto-båt.

Dag 17 Kasane/Okavango Delta (1F, 1L, 1M): 

Flygtur till Okavango Delta och därefter incheckning på vårt isolerade läger i vildmarken. Vi avnjuter lunch och promenerar därefter till forskningslägerna Okavango Wilderness Projects, finansierade av National Geographic. Här får vi träffa en person från forskargruppen som berättar mer om deras arbete och projekt i området.

Dag 18 Okavango Delta (1F, 1L, 1M): 

Utforska det fantastiska Delta Panhandle tillsammans med lokala expertguider. Studera djurlivet från mokoros, afrikanska kanoter, och under bushvandringar. Besök även en fiskestation och en lokal by. Denna kväll har vi en unik vistelse i ett bushläger på en av de avlägsna öarna inom Delta. Här njuter vi av en 3-rätters middag runt en sprakande lägereld, lutar oss tillbaka och lyssnar till ljuden från deltats vilda djurliv.

Dag 19 Okavango Delta (1F, 1L, 1M): 

Vi lämnar lägret på ön och fortsätter utforska djurlivet till fots och i mokoro tillsammans med våra lokala expertguider. Senare på eftermiddagen återvänder vi till vårt huvudläger där man kan välja att koppla av eller ta en simtur. Till kvällen kan du koppla av på altan med utsikt över lagunen. Här finns dolda sittplatser och en eldstad som gör platsen perfekt för stjärnskådning.

Dag 20 Okavango Delta/Maun (1F, 1M): 

Idag reser vi till gränsstaden Maun och njuter av en kväll med kultur och traditionella maträtter tillsammans med den berömda författaren Bonty Botumile och Thari-E-Ntsho Storytellers. Detta lokala företag fokuserar på att bevara Botswana arv och ge ungdomar sysselsättningsmöjligheter inom konst och kultur. Den som önskar kan boka en flygtur över deltat.

Dag 21 Maun (1F): 

Avresa valfri tid.

Har du några frågor?
Start stad 
Kapstaden
Slut stad 
Maun
Turkod 
DSBNG
Boende 
HotelL (9 nätter), safari lodges/camps (6 nätter), bekväma safari-tält (2 nätter), bekväma tält/chalets (2 nätter), bush camp (1 natt).
Mat 
20 frukostar, 5 luncher, 13 middagar
Transport 
Flyg, luftkonditionerad turfordon, öppet safarifordon, 4x4 fordon, till fots, båt, mokoro.
Gruppen 
Max 16, snitt 14
Gruppledare 
Engelsktalande turguide samt lokala guider/experter.
Ej inkluderat 
Den internationella flygresan till och från start- och slutstad ingår ej i turpriset.