Safari Kruger, Victoriafallen och Botswana

Resa Kruger, Victoriafallen & Botswana Safari. Det är alltid rätt tidpunkt att bevittna naturens mäktiga skådespel under en Afrikansk safari. Upptäck några av kontinentens prisade djurreservat inklusive Kruger och Chobe nationalpark. Njut av en två dagar lång upptäcktsfärd genom Okavangodeltat och ät en oförglömlig middag i ett privat hem nära Victoriafallen. Tack vare vår lilla gruppstorlek så har du de bästa förutsättningarna att se och uppleva allt regionen har att bjuda på.

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar

Det finns tyvärr inga turer som matchar din sökning

Dag 1 Johannesburg (1M): 

Ankomst och transfer till vårt pensionat. Vår välkomstmiddag är en traditionell Sydafrikansk braai (barbecue).

Dag 2 Johannesburg/Kruger Nationalpark (1F): 

Idag njuter vi av en vacker färd längs den berömda Panorama Route med stopp vid Blyde River Canyon, Bourke's Luck Potholes och God's Window. Vi fortsätter till vårt tältläger just utanför Kruger nationalpark.

Dag 3 Kruger Nationalpark (1F, 1M): 

Den som önskar kan ta en morgon safari eller bushvandring eller koppla av på altanen med utsikt över vattenhålet, en populär plats för vilda djur. På eftermiddagen tar vi en safari, i öppet safarifordon, i Kruger Nationalpark. Njut av det rika djurlivet från din plats. Vi återvänder till lägret och äter en underbar Sydafrikansk middag på altanen.

Dag 4 Kruger Nationalpark/Karongwe Private Game Reserve (1F, 1M): 

Denna morgon besöker vi ett stödprojekt, Children’s Day School och byn Shalati, just utanför Kruger Nationalpark. Vi fortsätter sedan till ett privat naturreservat i Kruger området för en safari i öppet fordon då vi spanar efter Afrikas berömda BIG5.

Dag 5 Karongwe Private Game Reserve (1F, 1L, 1M): 

Vi startar med en safari tidigt denna morgon och därefter njuter vi av brunch och egen tid på lodgen. På eftermiddagen träffar vi en forskare från Endangered Wildlife Trust's Carnivore Conservation Programme, ett projekt som drivs av National Geographic stipendietagare Kelly Marnewick. En medlem från Kellys team berättar om deras pågående forskning och följer dessutom med oss på kvällens safari.

Dag 6. Karongwe Private Game Reserve/Johannesburg (1F, 1M): 

Vi hinner med en sista safari innan vi återvänder till staden. På kvällen njuter vi av en middag på vårt lokala pensionat.

Dag 7. Johannesburg/Victoriafallen (1F, 1M): 

Flyg till Zimbabwe och därefter en guidad tur längs stigarna kring de berömda fallen. Vi får en inblick i den Afrikanska vardagen då vi promenerar genom en lokal marknad och äter middag hos en värdfamilj. Träffa familjen, lär dig om deras historia och dela berättelser med varandra samtidigt som vi hjälps åt att förbereda en traditionell Zimbabwean middag.

Dag 8 Victoriafallen (1F): 

Njut av egen tid att utforska området. Åk på flodsafari, gå på en kulturvandring, forspaddla, paddla kanot eller ta en helikoptertur över fallen.

Dag 9 Victoriafallen (1F): 

Spendera dagen med att utforska den vackra omgivningen.

Dag 10. Victoriafallen/Okavangodeltat (1F, 1L, 1M): 

Korsa gränsen till Botswana, via Namibia, vidare till vår husbåt i Okavangodeltat, vårt hem de två kommande nätterna i världens största inlandsdelta. Att resa med husbåt gör det möjligt att utforska de mer isolerade delarna av deltat.

Dag 11 Okavangodeltat (1F, 1L, 1M): 

Njut av dagen ombord på vår husbåt. Tidig morgon och sen eftermiddag gör vi spännande utflykter då vi spanar efter djur. Din lilla båt tar dig in i kanalerna och vattenvägarna där djur- och fågellivet är som bäst. Den som vill kan ta del av en kulturutflykt till Tsoldilo Hills för att se uråldriga San Bushman stenmålningar eller så väljer man att koppla av på däck med en kall dryck medan vi glider fram på vattnet.

Dag 12 Okavangodelta/Maun (1F, 1M): 

Transfer till gränsstaden Maun där vi njuter av en kväll med kultur och traditionell mat tillsammans med den prisade författaren Bonty Botumile och Thari-E-Ntsho Storytellers. Denna lokala firma är dedikerad att bevara Botswanas arv och ge ungdomar arbetstillfällen inom konstverksamhet. Den som vill har tillfälle att flyga över deltat.

Dag 13 Maun/Moremi Game Reserve (1F, 1L, 1M): 

Vi kör till området kring Khwaifloden, som gränsar till Moremi Game Reserve. Med sitt oerhört rika djurliv har detta område omnämnts till ett av världens främsta safariområden.

Dag 14 Moremi Game Reserve (1F, 1L, 1M): 

Tidigt denna morgon ger oss ut på safari i öppet fordon i Moremi och kringliggande områden. Vi tar en lunchpaus innan vi fortsätter vår safari. På eftermiddagen återvänder till vårt bekväma tältläger för att koppla av.

Dag 15 Moremi Game Reserve/Chobe Nationalpark (1F, 1L, 1M): 

Vi reser djupare in i Chobes vildmark till Ghoha Hills. Njut av spektakulära vyer av bushen som omger oss. Koppla av i vårt läger och lär dig mer om parker och reservat i Savuti och Chobe från vår lokala expert på djurliv och bushöverlevnad. Sent denna eftermiddag ger vi oss ut i på safari i öppet fordon bland kullar och vattenhål. Håll utkik efter elefanter, giraffer, flodhästar och lejon.

Dag 16 Chobe Nationalpark/Kasane (1F, 1L, 1M): 

Denna morgon tar vi en långsam tur längs den södra banken av Chobefloden. På eftermiddagen kan den som vill ge sig av på en fotokryssning i solnedgången eller ta ytterligare en safaritur. Vi blir ledsagade av en naturfotograf och guide som hjälper dig att få till den perfekta bilden.

Dag 17 Kasane/Victoriafallen (1F): 

Vi korsar gränsen tillbaka in i Zimbabwe för en sista kväll tillsammans med gruppen.

Dag 18 Victoriafallen (1F): 

Avresa valfri tid.

Har du några frågor?
Start stad 
Johannesburg
Slut stad 
Victoriafallen
Turkod 
DSKNG
Boende 
Pensionat (2 nätter), hotell (6 nätter), bekväma tältläger (7 nätter), husbåt (2 nätter).
Mat 
17 frukostar, 7 luncher, 12 middagar.
Transport 
Flyg, luftkonditionerat touring fordon, öppet safarifordon, 4x4 fordon, van, till fots, båt.
Gruppen 
Max 16, snitt 14.
Gruppledare 
Engelsktalande turguide/chaufför Kruger och Botswana, lokala guider/parkvakter, lokal representant Victoriafallen
Extra budget 
Räkna med cirka USD 280-365 för måltider som ej ingår.
Ej inkluderat 
Flyg till och från start- och slut stad ingår ej i priset.