Familjeäventyr Sri Lanka

Resa Sri Lanka Familjeäventyr. Ön Sri Lanka är naturligt vacker, kulturellt fängslande och genomsyrad av mystik. Upptäck tempel huggna ur klippor i Dambulla och fästningar byggda på stenblock i Sigiriya. Cykla genom byar där vardagen har sin gilla gång och ta en tur i ett teplantage på landsbygden kring Bandarawela. Besök landets mest betydelsefulla religiösa relik, "Tandtemplet" i Kandy. Safari genom Uda Walawe nationalpark i jakt på leoparder och apor, se babyelefanter på nära håll under vårt besök till ett räddningscenter och koppla av vid stranden i Mirissa. Vårt äventyr bjuder på allt du kan önska under en familjeresa - utbildning, aktiviteter och avkoppling.

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
10 Jul 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
17 Jul 2019
7 platser kvar
G
Avresa
Retur
18 Jul 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
31 Jul 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
14 Aug 2019
7 platser kvar
G
Avresa
Retur
21 Aug 2019
5 platser kvar
G
Avresa
Retur
28 Aug 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
02 Okt 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
03 Okt 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
05 Okt 2019
6 platser kvar
G
Avresa
Retur
01 Jan 2020
6 platser kvar
G
Avresa
Retur
02 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
04 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
07 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
08 Jan 2020
4 platser kvar
G
Avresa
Retur
09 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
22 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
08 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
13 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
15 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
16 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
22 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
08 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
15 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
16 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
22 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
29 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
30 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
05 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
12 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
13 Aug 2020
Dag 1 Negombo: 

Hjärtligt välkommen till Sri Lanka, Indiska Oceanens pärla. Ett land som bjuder äventyrare på palm-prydda stränder, böljande planteringar och heliga platser genomsyrade med andlighet. Vi har ingenting planerat förrän vår samling kl. 18. Om du anländer till Negombo tidigare kan du installera dig på hotellrummet och spendera lite tid vid poolen eller bege dig ut för att utforska omgivningen.

Dag 2 Dambulla (F): 

Efter frukost kör vi inåt landet till Dambulla, hjärtat av Sri Lankas kulturtriangel, cirka 4 timmars resväg. Platsen är hem till dekorerade grott-tempel men också en bra bas för att upptäcka områdets stora utbud av naturliga underverk och historiska platser. Vid ankomst har du möjlighet att besöka Dambulla grönsaksmarknad. Denna enorma labyrint av affärer och stånd, söder om stadens centrum, erbjuder en fascinerande inblick i det stora utbud av råvaror som odlas i Sri Lanka. Varor som du ser hanteras med manisk energi idag kommer att säljas i Colombo imorgon.

Dag 3 Dambulla (F): 

Dagens äventyr tar oss från Dambulla till Sigiriya, ett kolossalt stenmonument med ruinerna av en fästning på toppen. Låt barnen bränna lite energi genom att klättra till toppen av den enorma Sigiriya-klippan och dess gamla fästning. Med lite tur kan man ta in den mäktiga utsikten över den täta skogen nedanför. Tillbaka i Dambulla finns det tid att ta med familjen på en trevlig cykeltur runt staden. De många tempelkomplexen och religiösa monumenten är väl värda ett besök om man får chansen.

Dag 4 Kandy (F): 

På morgonen tar vi farväl av Dambulla för en 3 timmars bilresa mot vackra Kandy, Sri Lankas kulturella huvudstad. De gröna kullarna som omger staden och en lugn sjön i mitten skapar det perfekta landskapet för minnesvärda familjefoton. Dessutom kommer de gamla butikerna och restaurangerna hålla dig upptagen i timmar. Tillbringa eftermiddagen bland rader av blommor och höga palmer i den kungliga botaniska trädgården. Trädgården är hem till mer än 4000 arter av växter, inklusive orkidéer, kryddor, medicinalväxter och olika träd. Det är en lugn promenad, full av färg. Vi kommer också att besöka kryddträdgårdar för att lära oss om Sri Lankas kryddväxter och örter.

Dag 5 Kandy (F): 

Idag besöker vi Dalada Maligawa (Tandtemplet), som innehåller landets mest heliga relik: en tand som sägs vara Buddhas. Pilgrimer har kommit för att hylla på denna plats sedan 1500-talet. Vi äter middag med en lokal familj och lär oss stegen till traditionell Kandayan dans med hjälp av några lektioner från lokala artister.

Dag 6 Bandarawella (F): 

Efter frukost reser vi med privat buss förbi grönskande kullar till Nuwara Eliya (3 timmar). I Nuwara Eliya gör vi ett snabbt besök på en gammal brittiska hill station, full av charm och mitt i hjärtat av de frodiga teodlingarna. Byggd helt under 1800-talet återspeglar den gamla världsarkitekturen vilken du normalt förväntar dig att hitta på en engelsk landsby. Kallad "Little England" av brittiska kolonisatörer, det är en fascinerande blandning av vattenbufflar, viktorianska tegelbyggnader, golfbanor och teplantaget. Resan går vidare med tåg över kullar och teplantage mot vårt boende i Bandarawela (2 timmar).

Dag 7 Bandarawella (F, L): 

Efter några dagar på resande fot tar vi det idag lite lugnare. Bandarawela är en fridfull bergsby som främst existerar för att tillgodose behoven hos teplantagearbetarna och deras familjer. Folket i Bandarawela har ett enkelt sätt att leva där skolbarn och morföräldrar arbetar tillsammans för att skörda sina grödor och ta hand om boskap. En annan särskiljande egenskap hos Bandarawela är den koloniala känslan som fortfarande bevaras i många av de gamla byggnaderna, inklusive Bandarawela Hotel och den gamla Cargills Supermarket. Njut av en lugn morgonvandring genom landsbygden, se teplockare som plockar spetsarna på växterna och slänger dem i korgarna på ryggen. Njut av egen tid på eftermiddagen - du kan alltid samla familjen och utmana några i lokalbefolkningen till en vänligt match i cricket.

Dag 8 Udawalawe (F, M): 

Efter en stadig frukost och ut-checkning klockan 8:30 kör vi till Uda Walawe Nationalpark (ca 3 timmar). Den här parken har ett fantastiskt utbud av djur- och fågelliv, med fler flockar vilda elefanter än någon annanstans i Sri Lanka. Efter lunch besöker vi närliggande Elephant Transit Home. Här får vi en inblick i varför elefanten, denna majestätiska varelse, har varit en del av den srilankanska kulturen i århundraden. Centret leds av Sri Lankas avdelning för Wildlife Conservation och erbjuder skydd för föräldralösa eller övergivna babyelefanter i syfte att släppa tillbaka dem i naturen. Från en utkiksplattform får vi tillfälle att iaktta elefanterna på mycket nära håll då de utfodras. När matningen är över hoppar vi i en jeep för en safari inne i parken. Vilda djur som regelbundet ses här inkluderar makaker och större apor, rådjur, krokodiler och ibland leoparder. Detta är en riktig safari upplevelse, inte som en djurpark eller safaripark - verkligen ett äventyr för alla åldrar! Vi når vårt läger runt 18:00, efter en hel dag med äventyr.

Dag 9 Mirissa (F): 

Efter att ha startat dagen med en hälsosam måltid, åker vi till strandorten Marissa. Njut av vacker halvmåneformad strand dekorerad med vajande palmer, stilla vågor och små lokala ställen med äkta srilankesisk mat. Ni har egen tid att utforska en av de bästa platserna i Sri Lanka. Dessutom är det en av de främsta platserna för val- och delfinspaning under månaderna november till april.

Dag 10 Mirissa (F): 

Koppla av i Mirissas vackra strandområde eller utforska några av de lokala sevärdheterna. Vattnet i Laccadivehavet är klart och inbjudande. Du kan också samla familjen och ta en tuk-tuk eller cykla till närliggande Weligama, där färgglada fiskebåtar kommer med färsk fisk som sedan säljs längs stranden. På kvällen kan man ta sig till det nederländska fortet i Galle för flyga drake. Om färgerna på drakarna inte imponerar, kommer solnedgångens kalejdoskopiska nyanser säkerligen att göra det.

Dag 11 Colombo (F): 

Vi checkar ut från hotellet och tar sikte på Colombo. Väl framme promenerar vi genom basaren, njuter av sevärdheter, ljud och dofter på den livliga marknaden. Efteråt kan vi njuta av lite egen tid. På eftermiddagen samlas vi igen för att utforska Galle Face Green - 5 hektar av parkområde, intill havet. Barnen kan spela cricket eller flyga drakar. Vi avslutar dagen med en genensam middag.

Dag 12 Colombo (F): 

Vårt srilankesiska familjeäventyr avslutas efter frukost. Vi har inga aktiviteter planerade idag. Det går bra att lämna hotellet när som helst. Utcheckning är kl. 12:00. Om du reser senare kan vi ordna bagageförvaring på hotellet. Vi kan hjälpa till med extra nätter på detta hotell.

Har du några frågor?
Fysik
Kultur
Start stad 
Negombo
Slut stad 
Colombo
Turkod 
HHFL
Boende 
10 nätter hotell, 1 natt camping
Mat 
11 Frukostar, 1 Lunch, 2 Middagar
Transport 
Privatbuss, tåg, cykel
Gruppen 
Max 16 personer
Ålder 
Från 5 år.
Gruppledare 
Engelsktalande turguide och lokala guider.
Ej inkluderat 
Den internationella flygresan till och från start- och slutstad ingår ej.