Peru-Huadyhuash-Tre-sjoar-berg-utsikt
Aktiv

Vandra Peru - Huayhuash Circuit

En tuff äventyrsresa till bergskedjan Cordillera Huayhuash, i de Peruanska Anderna, är sannerligen en dröm för bergsklättrare. De snöbeklädda bergslandskapet påminner om både Himalaya och Klippiga bergen. Bergskedjan ligger i den mest isolerade regionen av Anderna och ställer höga krav på den som vandrar. Vi försäkrar dig om att vår guide har all kompetens, utrustning och engagemang som krävs för att du ska få den absolut bästa upplevelsen bland dessa majestätiska toppar. Resan är en höjdpunkt i sig men blir ännu bättre i kombination med en tur till Machu Picchu eller någon annan äventyrsresa i Peru.

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
14 Jun 2018
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
23 Aug 2018
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
13 Sep 2018
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
22 Aug 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
12 Sep 2019
Dag 1 Lima: 

Anländ valfri tid.

Dag 2 Lima/Huaraz (1F): 

Vi reser norrut med buss till den alpina staden Huaraz, omgiven av bergskedjan Cordillera Blanca fantastiska snötäckta toppar.

Dag 3 Huaraz: 

Njut av egen tid att acklimatisera sig till höjden. Det finns gott om möjligheter till valfria aktiviteter som att utforska staden, rida eller cykla i bergen. På kvällen kan du koppla av på ett kafé och insupa de vackra naturvyerna.

Dag 4 Huaraz/Cuartelhuain (1L, 1M): 

Turen går vidare med privat fordon till Huascaran nationalpark. Blicka ut genom fönstret och njut av det andinska landskapet som passerar. Vi anländer till Cuartelhuain, vårt läger för natten (4.200 m.ö.h.)

Dag 5 Cuartelhuain/Loma Ollocuyoc (1F, 1L, 1M): 

Idag börjar vår sju dagar långa vandring tillsammans med en expert bergsguide längs den utmanande och spektakulära Huayhuash Circuit. Vandra i den alpina vildmarken upp till bergspasset Cacananpunta där vi har en panoramautsikt över de omgivande dalarna, floderna och bergen.

Dag 6 Loma Ollocuyoc/Laguna Carhuacocha (1F, 1L,1M): 

Fortsätt vandringen längs sjön Mitucocha med bergen Yerupaja, Rondoy och Ninashanca som tonar upp sig högt i bakgrunden när du passerar bergspasset Carhuacocha.

Dag 7 Laguna Carhuacocha/Cordillera Huayhuash (1F, 1L, 1M): 

Vandra över bergspasset Siula, omgiven av mäktiga toppar och laguner i nyanser av turkos och blått. Det är svårt att finna en vackrare plats på jorden.

Dag 8 Cordillera Huayhuash/Huanacpatay (1F, 1L, 1M): 

Fortsätt vandringen uppåt till den högsta punkten på turen, bergspasset Trapecio Punta. Natten spenderar vi intill berget Puscanturpa.

Dag 9 Huanacpatay/Huantiac (1F, 1L, 1M): 

Vi tar oss ner i Huanacpatay-dalen. Vårt läger, Huantiac, ligger i ett ängsområde i skuggan av berget Mt Diablo Mudo. Under vandringen dit skådar vi vackra vattenfall på avstånd.

Dag 10 Huantiac/Laguna Jahuacocha (1F, 1L, 1M): 

Leden passerar Angoshcancha dalen, genom skogen, och upp till bergspasset Yaucha. Njut av vackra vyer och håll utkik efter kondorer under vandringen mot sjön Jahuacocha.

Dag 11 Laguna Jahuacocha/Chiquian (1F, 1L, 1M): 

Vi tar oss upp till vandringsledens sista bergspass, Shullca (4550m.ö.h). Njut av de vackra vyerna en sista gång innan vi slutligen tar oss ner till Pocpa, där vår transfer till Chiquian väntar.

Dag 12 Chiquian/Lima (1F): 

Efter frukost reser vi med privat fordon tillbaka till Lima för natten. Här får vi en välförtjänt vila och varm dusch.

Dag 13 Lima (1F): 

Avresa valfri tid.

Har du några frågor?
Start stad 
Lima
Slut stad 
Lima
Turkod 
SPHH
Boende 
Hotell (5 nätter), camping (7 nätter).
Mat 
10 frukostar, 8 luncher, 8 middagar
Transport 
Lokalbuss, privat van, till fots.
Gruppen 
Max 16, snitt 8
Gruppledare 
Engelsktalande turguide och lokal bergsguide under vandringen Huayhuash.
Ej inkluderat 
Flygresan till och från start- och slutstad ingår inte i priset.