Rundresa Nya Zeeland

Rundresa Nya Zeeland. De 11 dagar då vi utforskar Nya Zeelands norra och södra ö är en perfekt introduktion till detta lilla land som känns enormt. Vi utnyttjar ett stort utbud av transportmedel - tåg, gondola, båt, flyg - du kommer i kontakt med lokalinvånarna i de konstnärliga strandorterna, utforskar uråldring regnskog, lär dig om lokala legender och Maori köket samt andas så mycket frisk luft du kan. Kom till Nya Zeeland som en främling. Återvänd hem som en hedersvärd Kiwi.

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar

Det finns tyvärr inga turer som matchar din sökning

Dag 1 Auckland: 

Anländ valfri tid.

Dag 2 Auckland (1F): 

Vi startar dagen med en kortare rundvandring innan vi kliver ombord en forskningsbåt som tar oss runt i Hauraki Gulf Marine Park på spaning efter val, delfiner och havsfågel. Efter vår kryssning får vi tid för djupare diskussion med vår expert besättning om djurliv och miljövård. Egen tid att utforska staden på eftermiddagen.

Dag 3 Auckland/Raglan (1F, 1L): 

Den enormt vackra färdvägen tar oss så småningom fram till en ålfarm med fokus på att utveckla en hållbar akvakultur. Njut av lunch, på mat som har producerats på ett hållbart sätt på farmen. Vi reser vidare till den konstnärliga staden Raglan. Ta en kryssning i den otroligt vackra hamnen.

Dag 4 Raglan/Rotorua (1F, 1M): 

På vår väg till Rotorua gör vi ett stopp vid Bridal Veil Falls. Här har man tillfälle att ta ett dopp i den geotermiska heta poolerna i området. Denna kväll besöker vi Tamaki Maori Village och får ett personligt välkomnande och introduktion från “Kaumātua” (en äldre i Māori samhället). Efteråt bjuds vi på extravagant uppvisning om lokala myter och legender medan vi äter traditionell Hangi mat.

Dag 5 Rotorua/Christchurch (1F, 1L): 

Vi besöker Maori byn Whakarewarewa där en lokala guide beskriver vilken inverkan de geotermiska aspekterna har på regionen. Vi avnjuter en lättare måltid på majs som tillagas på ett lokalt sätt. Dessutom så får vi prova en hangipaj. Flyg till Christchurch och därefter en rundvandring.

Dag 6 Christchurch/Franz Josef (1F): 

Vi passar på att njuta av den natursköna resan med TranzAlpine tåget längs västkusten till glaciärområdet Franz Josef. Vi kliver av och tar transfer till en vacker regnskogslodge, vårt hem i två nätter.

Dag 7 Franz Josef (1F): 

Idag disponerar du din egen tid. Satsa på en helikoptertur och vandring på glaciären, ett dopp i de varma poolerna eller varför inte en guidad promenad.

Dag 8 Franz Josef/Queenstown (1F): 

Resan går genom det oländiga regnskogslandskapet på västkusten. Ta en gondoltur och njut av spektakulära vyer av stan.

Dag 9 Queenstown/Doubtful Sound (1F, 1M): 

Vi ger oss ut på en fantastisk vildmarkskryssning genom Doubtful Sound med tillfälle att se delfiner, pälssäl, havsfåglar och pingviner. Den som önskar kan också paddla kajak. Vi övernattar i bekväma hytter och kopplar av på däck med ett glas Nyzeeländskt vin.

Dag 10 Doubtful Sound/Queenstown (1F): 

Denna morgon fortsätter vi att spana efter djurliv innan det är dags att kryssa tillbaka till hamn och återvända till Queenstown för en sista kväll tillsammans.

Dag 11 Queenstown (1F): 

Avresa valfri tid.

Har du några frågor?
Start stad 
Auckland
Slut stad 
Queenstown
Turkod 
ONING
Boende 
Hotell (9 nätter), kryssningsbåt (säsong) (1 natt).
Mat 
10 frukostar, 2 luncher, 2 middagar.
Transport 
Minibuss, flyg, tåg, båt, till fots.
Gruppen 
Max 16, snitt 12.
Gruppledare 
Engelsktalande guider och lokala guider.
Extra budget 
Räkna med cirka USD 325 - 425 för måltider som ej ingår.
Ej inkluderat 
Flyg till och från start- och slut stad ingår ej i priset.