Expeditioner

Resa Norska fjordar och Svalbard

Resa Norska fjordar & Svalbard. Vi kastar loss i Bergen - porten till Norges fjordar. Här börjar vår 15 dagar långa odyssey längs Norges fjordlandskap, över Nordhavet, till de isolerade kustbanden på Svalbard. Vandra på glaciärer, utforska arktiska öar och spana efter isbjörn. Läs mer om vårt fartyg här!

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar
1 plats kvar
G
Avresa
Retur
13 Jun 2019
Kategori 4 - Två bäddar, däck 4
Dag 1 Bergen (1M): 

Expeditionen startar kl. 18. Vi sätter kurs mot Flåm.

Dag 2. Bergen/Flåm (1F, 1L, 1M): 

Hoppa på tåget - Flåm Railway. Vi reser genom dalar och bergsmassiv för att nå den vackra fjorden i Flåmdistriktet.

Dag 3 Flåm/Olden (1F, 1L, 1M): 

Expeditionen fortsätter upp genom Nordhavet och ett av världens största havs oljefält. Beroende på väder och tid så gör vi ett stopp i Olden för en kort busstur till Birkdalområdet och promenad till en glaciär.

Dag 4 Olden/Geiranger (1F, 1L, 1M): 

Vi tar oss djup in i en av Norges vackraste fjordar, och ut på fastlandet. Geirangerfjorden är en av Norges mest besökta sevärdheter och har blivit antagen på UNESCOs världsarvslista.

Dag 5 Geiranger/Torghatten (1F, 1L, 1M): 

Resrutten fortsätter till Trondheim. Välj att ta en eftermiddagstur till Sverresborg Folk Museum, eller ta en citytur som inkluderar Folk Museum och Nidaros Cathedral, byggd mellan 1070 och 1300.

Dag 6 Torghatten/Svartisen (1F, 1L, 1M): 

Den kuperade kustlinjen i mellannorge bjuder på något av världens mest vackra natur. Bergslandskap och kustlinje visar upp mäktiga vyer. Vår kapten navigerar tillsammans med en lokal pilot för att hitta de allra bästa platserna för zodiacutflykter. Håll utkik efter Norges mytomspunna troll. På eftermiddagen tar vi oss till den pittoreska och vackra ön Vega, en UNESCO plats. Promenera genom fiskebyarna och njut av det lugna tempot.

Dag 7 Svartisen/Lofoten (1F, 1L, 1M): 

Svartisen har en vacker promenadväg till en glaciär. Det finns även en mer krävande vandring runt sjön nedanför glaciären. I Vikingen finner man den globala markeringen för polcirkeln. Där efter fortsätter vi till Sanna för härliga tillfällen till vandring samt möjligheten att se havsörn.

Dag 8 Lofoten (1F, 1L. 1M): 

Lofotensskärgård är ett fantastiskt område med vackra byar och bergen som kuliss. Vi utforskar ön Å med buss. Här är torksfiske fortfarande en viktig inkomstkälla. På kvällen måste alla ut på däck då vi tar oss in i en av Norges mest kända fjordar, den korta men dramatiska Trollfjorden - där spanar vi efter Norges mytomspunna varelser - Trollen!

Dag 9 Lofoten (1F, 1L, 1M): 

Vi fortsätter utforska de vackra Lofoten öarna. Ön Andenes är en spektakulär plats för att spana efter marint djurliv.

Dag 10 Lofoten/Tromsø (1F, 1L, 1M): 

Tromsø, Nordnorges huvudstad, även känd som porten till arktis då det är startpunkten för många arktiska expeditioner. Utforska detta nordliga paradis och missa inte att besöka den Arktiska Katedralen, med dess unika arkitektur skapad med inspiration från snö och isberg.

Dag 11 Tromsø/Hornsund (1F, 1L, 1M): 

Vi passerar Bjørnøya - ett paradis för fågelskådare.

Dag 12 Hornsund (1F, 1L, 1M): 

Utforska skärgården med djupa fjordar, berg och massiva isflak. Håll utkik efter valross, säl, ren, polarräv och, så klart, isbjörn.

Dag 13 Hornsund/Bellsund (1F, 1L, 1M): 

Passa på att njut av allt som Svalbard har att erbjuda. Glaciärer, häckande fåglar, havsdäggdjur som valross och val till landdäggdjur som isbjörnar, fjällräv och ren - alla hemmahörande i denna polarregion.

Dag 14 Bellsund/Longyearbyen (1F, 1L, 1M): 

Fortsätt utforska detta isiga underland.

Dag 15 Longyearbyen (1F): 

Denna morgon är det dags för avstigning.

Har du några frågor?
Start stad 
Bergen
Slut stad 
Longyearbyen
Turkod 
XVBLNX
Mat 
14 frukostar, 14 luncher, 15 middagar
Transport 
Fartyg G Expedition, Zodiac, lokalbuss, privat buss.
Gruppen 
Max 134 ombord G Expedition.
Gruppledare 
Engelsktalande expeditionsbesättning, ratio 1:10 passagerare. Ombord har vi biologer, geologer, forskare och annan mycket kompetent besättning.
Extra budget 
Räkna med USD 25-35 för måltider som ej ingår. Dryck och dricks ingår ej i priset.
Ej inkluderat 
Flyg till och från start och slut stad ingår ej i priset.