Resa Alaska

Följ med på en 10 dagars äventyrsresa i den mäktiga och spektakulära delstaten Alaska. En upplevelseresa som bjuder på otroliga kustvyer, spännande möten med vilda djur samt det majestätiska berget Denali. Spana efter karibu och älg, håll utkik efter vitval och gå bakom kulisserna på Alaska SeaLife Center i pittoreska Seward. Upplev den råa naturens skönhet under vår oförglömliga resa till vilda Alaska.

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar
4 platser kvar
G
Avresa
Retur
12 Jul 2019
3 platser kvar
G
Avresa
Retur
22 Jul 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
02 Aug 2019
7 platser kvar
G
Avresa
Retur
12 Aug 2019
7 platser kvar
G
Avresa
Retur
23 Aug 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
02 Sep 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
12 Jun 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
22 Jun 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
03 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
13 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
03 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
24 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
04 Sep 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
14 Sep 2020
Dag 1 Anchorage: 

Anländ valfri tid.

Dag 2 Anchorage/Homer (1F): 

Resan börjar längs den fantastiska kusten på Kenaihalvön, där glaciärerna tumlar ner från bergen mot havet. Håll utkik efter lekande vitval då vi kör längs Turnagain Arm. Här kan du också få en glimt av vulkanerna på andra sidan Cook bukten. Passa på att ta en vandring utanför Homer.

Dag 3 Homer (1F): 

Njut av en dag med tid för egna aktiviteter i och omkring Homer. Promenera längs de pittoreska gatorna och besök museer, restauranger och konstgallerier. Om du känner dig mer äventyrlig kan du utforska Kachemak Bay med vattentaxi eller kajak, gå på vandring, ta ett vattenplan till en avlägsen plats där man kan studera grizzlybjörn eller prova fiskelyckan och kanske dra upp en hälleflundra.

Dag 4 Homer/Seward (1F): 

Vi lämna Homer och tar oss till toppen av Kenaihalvön, där istiden fortfarande dröjer sig kvar. Idag besöker vi Alaska SeaLife Center, en otrolig marinvetenskaplig anläggning som ofta samarbetar med National Geographic Society. Vi får en guidad tur bakom kulisserna, besöker centrumets laboratorier och träffa en forskare som berättar om ett pågående projekt.

Dag 5 Seward (1F): 

Idag ger vi oss ut med båt för att utforska Kenaifjorden och studera glaciärer, sjöfåglar, lunnefåglar, sjölejon och valar (om vi har tur, kanske späckhuggare). På eftermiddagen har du egen tid att utforska staden eller gå på vandring.

Dag 6 Seward/Denali Nationalpark och reservat (1F, 1M): 

Njut av en vacker bilresa, med många fotostopp på vägen. På eftermiddagen når vi Denali nationalpark, känd för sin mångfald av vilda djur samt Nordamerikas högsta berg, Denali (tidigare kallat Mt McKinley). Vi slår oss till ro och träffar vår instruktör från Denali Education Center som berättar om de extrema förhållandena som formar livet i Denali och definierar ett subarktiskt ekosystem.

Dag 7 Denali Nationalpark och reservat (1F, 1L): 

Vi har en heldags resa till hjärtat av Denali Nationalpark och Eielson Visitor Center. Turen i besökscentret arrangeras av National Parks Service och leds av en park-naturalistguide. Vi njuter av fantastisk utsikt över Alaska Range och dess många toppar. Ha kameran redo för att föreviga vilda djur som karibu, grizzlybjörn, älg, vargar med fler.

Dag 8 Denali Nationalpark och reservat (1F, 1L): 

Denna morgon njuter vi av en guidad vandring tillsammans med en naturforskare från Denali Education Center. På eftermiddagen har du egen tid att koppla av och njuta av friluftslivet. Man kan ta del av en draghund uppvisning som arrangeras av National Parks Service. På kvällen lyssnar vi till en föreläsning och diskuterar historia, vardag och kultur med en lokal invånare.

Dag 9 Denali Nationalpark och reservat/Anchorage (1F): 

Vi har en naturskön färd tillbaka till Anchorage. Den som vill följer med på en avslutande middag tillsammans med gruppen och reflekterar över vår episka resa i vildmarken.

Dag 10 Anchorage (1F): 

Avresa valfri tid.

Har du några frågor?
Start stad 
Anchorage
Slut stad 
Anchorage
Turkod 
NUANG
Höjdpunkter 
Spana efter vitval till havs, följ med bakom kulisserna på välkända Alaska SeaLife Center, utforska Kenai-fjorderna, njut av de oslagbara vyerna av Alaska Range, vandra i Denali tillsammans med en naturguide.
Boende 
Hotell (6 nätter), stugor (3 nätter).
Mat 
9 frukostar, 2 luncher, 1 middag
Transport 
Luftkonditionerat privatfordon, båt, till fots, buss i nationalpark.
Gruppen 
Max 12, snitt 10.
Gruppledare 
Engelsktalande turguide.
Ej inkluderat 
Flygresan till och från start- och slutstad ingår inte i priset.