Familjeäventyr Nepal

Följ med på ett familjeäventyr - en actionpackad tur till Nepals mest fängslande städer och landskap. Från äventyrliga Kathmandu, över Himalaya och in i Chitwans ångande djungler, kommer denna familjeresa genom Nepal att bredda sinnet och äventyrslusten.

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
26 Dec 2018
7 platser kvar
G
Avresa
Retur
16 Jan 2019
5 platser kvar
G
Avresa
Retur
24 Apr 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
02 Okt 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
09 Okt 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
01 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
08 Jan 2020
Dag 1 Kathmandu: 

Namaste! Välkommen till Nepal! Äventyret börjar med ett välkomstmöte klockan 18.00. Det lekfulla Kathmandu är en rolig blandning av historisk arkitektur och modern utveckling. I decennier har det varit en känd destination, det första stoppet för att utforska världens mäktigaste berg. Gatorna är fyllda med kännetecken från landets långa artistiska och kulturella arv och du kan utforska de smala gatorna i Pashupatinath som är fyllda av heliga män, munkar, cyklar, rökelser, getter och till och med heliga kor. Upptäck trånga marknader, bazaarer och ”hål-i-väggen”-restauranger som är centrala punkter av livet i Nepal samtidigt som böneflaggor vajar över huvudet.

Dag 2 Nagarkot: 

Efter frukost beger vi oss mot Nagarkot (ungefär 3 timmar). Längst vägen kommer du att besöka Bhaktapur och Changunaraya, båda är skyddade av UNESCO:s världsarvslista. Börja ditt utforskande i Bhaktapur på Durbar Square, vilket enligt rykte ska vara det finaste konstverket i Nepal. Durbar Square är hem för den majestätiska Lion Gate och Golden Gate. Efter att ha utforskat de vackra templerna i Bhaktapur reser vi ivdare till Changunarayan som är belägen uppe på en kulle, som också är känd som Changu eller Dolagiri. Templet är omgivet av skog bestående av champakträd och en liten by. Templet är känt som det äldsta templet i Nepals historia. Vi fortsätter till Nagarkot där du kan njuta av den fantastiska vyn av Himalaya som erbjuds.

Dag 3 Pokhara: 

Vakna upp tidigt och möts av en 180 graders vy av soluppgången. Försäkra dig om att du har kameran redo för att föreviga härligheten av Himalayas omgivande toppar i morgonljuset. Det är helt klart värt en tidig start på dagen! Sedan är det dags att bege sig till Kathmandus flygplats (cirka 1,5 timma) för en kort flygtur till Pokhara (flygturen tar ungefär 30 minuter). När vi anländer i Pokhara beger vi oss som en grupp ut för en båttur på sjön Phewa Tal. Koppla av vid sjökanten och njut av de lummiga och lugna omgivningarna mot bakgrunden av de fantastiska bergen, och spendera lite tid i Barahitemplet, vilket ligger i mitten av sjön. Nattens boende har fantastiska områden att spendera lite kvalitetstid med famlijen på; missa inte swimmingpoolen.

Dag 4 Astam ekoby: 

Vi lämna Pokhara och anländer till Hemja för att påbörja vandringen till Astam Eco Village. Denna vandring (ungefär 4 timmar) tar dig genom vacker landsbygd. Gör dig hemmastadd i din Astam Eco Village, ett underbart bergsretreat som har drivits av samma familj i sju generationer. Med en härlig grön gräsmatta att slappna av på och beundra bergen från, samt ett erbjudande om frivillig yoga för de som är intresserade, är denna stuga som en välsignelse efter dagens vandring. Belöningen efter dagens ansträngning är 360°graders utsikt över Annapurna och Manaslubergskedja, Pokharadalen och den omgivande landsbygden. För vandringen rekommenderar vi att du har en dagsryggsäck för att packa vattenflaska, kamera, hatt och solskydd medan din stora ryggsäck kommer bäras av bärare.

Dag 5 Pokhara: 

Vi återvänder tillbaka till Pokhara på morgonen. På vägen dit stannar vi till på ett tibetanskt flyktingläger, där du kommer ha möjlighet att möta tibetanska munkar och kanske köpa lite intressant hantverk. Resten av dagen är du ledig för att själv utforska de rogivandes omgivningarna i Pokhara. Ett roligt alternativ är att ta en båt och ro ut på sjön, speciellt om vädret är bra. Längs området vid sjön finns det bra shoppingmöjligheter och några få internetkaféer. Den gamla delen av Pokhara är väl värt ett besök, så är även det välutvecklade hindutemplet samt det buddidtiska klostret. Din guide kan rekommendera flera valfria aktiviteter.

Dag 6 Pokhara: 

Efter frukost besöker vi det fascinerande internationella bergmuseumet och där du får höra några av de fantastiska berättelserna om tidigare klättringsexpeditionerna - vissa har slutat triumferande och andra i tragedi. Mount Everest är legendarisk såklart och det här är en bra möjlighet att lära dig mer om de modiga bedrifter berget har sett under sina år. Det finns en samling med utrustningen på utställningen från många av de tidigare expeditionerna i Himalaya samt information om dess naturliga historia. Efteråt kan du njuta av lite avkoppling och insupa bergsutsikten. Det här är en bra möjlighet till att spara lite energi inför morgondagens raftingäventyr.

Dag 7 Seti-floden: 

Efter frukosten, körs du till startpunkten för ditt tvådagars raftingäventyr på Setifloden. Efter en säkerhetsgenomgång och när du har blivit utrustas med rätt utrustning, startar du i närheten av Damuli (ungefär 1,5 timme ifrån Pokhara) och jobbar tillsammans som en familj när ditt team navigerar genom vattenfall och kanaler. Du passera genom det nepalska lanskapet med risfält byggda som terasser, lokala byar, vattenfall, hängbroar, män som fiskar och kvinnor som tvättar kläder samt genom en smal passage omgiven av djungel med ett rikt viltliv. Floden rinner varsamt och forsarna är mediumklassade. Vattnet är inte speciellt kallt om du skulle bli blöt! Avsluta dagen genom att slå upp ett tält vid floden på en vid sandstrand. Spendera kvällen med att koppla av på denna avskilda plats framför den forsande floden, omgiven av berg som känns som att de är så nära att du skulle kunna röra dem. Lägret ger en atmosfärisk känsla inför kvällen, med en middag som serveras runt lägerelden.

Dag 8 Chitwan Nationalpark: 

Raftingäventyret fortsätter denna morgon, där du flyter genom kristallklart himalayanskt vatten och kämpar emot forsarna då och då (ibland kanske till och med emot dina raftingkamrater...). Ditt raftingäventyr kommer att ta slut runt lunchtid och då säger du hejdå till din raftingbesättning. Då är det dags att ta av sig hjälmen och sätta på dig safarihatten istället och åka ner till låglandet och Chitwan nationalpark (ungefär 1,5 timme). UNESCO (som vet en del om sådana här saker) förklarade det som ett världsarv 1984, och det erbjuder bland den bästa spaningen efter vildliv i hela Asien. Det är ungefär som "Djungelboken" fast på riktigt - det finns noshörningar, hjortar, apor och en stor variation av olika arter av fåglar här, bland annat den kända nepalska vildkycklingen! Ditt boende kommer att vara riktigt lyxigt, byggt i traditionellt Tharustil och omgivet av naturen och djungelns exotiska ljud.

Dag 9 Chitwan Nationalpark : 

Denna dagen handlar om att utforska Chitwan Nationalpark och upptäcka allt vildliv som finns där. Hoppa ombord på en jeep och ta en 4 timmar lång safaritur genom parken - om du är riktigt lyckligt lottad så kanske du kommer att få se en av de hundra eller fler av de Shere Khan-liknande bengaliska tigrarna som kallar parken sitt hem. Det finns också en möjlighet att flyta nerför Raptifloden i en utgrävd kanot (1,5 timme), håll då ögonen öppna för indiska noshörningar, hjortar, exotiska fåglar och de bitska krokodilierna som bor på flodbankerna. Lite fågelskådning under en promenad i skogen och över gräsfälten är också ett bra sätt att komma nära den här fantastiska naturen. Det kommer också finnas bra möjligheter för lite interaktion med den inhemska kulturen - senare idag kommer du kunna avnjuta en kulturell show.

Dag 10 Kathmandu: 

Du har morgonen ledig att utforska djungeln lite till innan du tar en transfer till Bharatpur (ungefär 1,5 timme) och sedan en kort flygresa till den nepalska patchoulidoftande huvudstaden Kathmandu (ungefär 30 minuter). Om du önskar kan du ansluta dig till en promenad genom bakgatorna och de vibrerande lokala marknaderna på Durbar Square som ligger framför det gamla kungliga palatset och som är hem till många vackra tempel, samt kolla igenom alla marknadsstånd efter prylar. Leta efter den perfekta souverniren och sista minuten-presenter (tibetanska böneflaggor kanske?), det finns många bra fynd att hitta och det är ett perfekt tillfälle att öva på att pruta. Kanske avslutar du denna fantastiska resa genom Nepal med en sista festmåltid med momo (knyten).

Dag 11 Kathmandu: 

Ditt äventyr genom Nepal tar slut idag. Inga aktiviteter är planerade och du har möjlighet att lämna boendet när som helst.

Har du några frågor?
Fysik
Kultur
Start stad 
Kathmandu
Slut stad 
Kathmandu
Turkod 
HNFP
Boende 
Hotell (8 nätter), eko-by (1 natt),camping (1 natt)
Mat 
10 frukostar, 4 luncher, 5 middagar
Transport 
Båt, minibuss, flyg (inrikes)
Gruppen 
Max 16 personer
Ålder 
Från 10 år
Gruppledare 
Engelsktalande turguide
Ej inkluderat 
Flygresan till och från start- och slutstad ingår ej i priset.