Äventyrsresa Mongoliet

Under vår äventyrsresa i Mongoliet får du uppleva Asiens mest outforskade regioner. Följ med på en upplevelseresa där vi vandrar genom det avlägsna och mystiska Erdene Zhu klostret tillsammans med en Lama-buddhistmunk, besöker de dramatiska Flaming Cliffs och utforskar en världsberömd paleontologiplats med dinosaurieben och ägg. Vi välkomnas också hem till en nomadfamilj och får ta del av deras vardag. Fira din inre nomad på denna tidlösa plats.

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar
1 plats kvar
G
Avresa
Retur
25 Jul 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
31 Aug 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
30 Maj 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
27 Jun 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
25 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
25 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
01 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
22 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
26 Sep 2020
Dag 1 Ulaanbaatar: 

Anländ valfri tid. Ankomsttransfer ingår.

Dag 2 Ulaanbaatar (F): 

Denna morgon njuter vi av en citytur, inklusive besök till Gandan-klostret, Bogd Khan-palatset och Zaisan Hill. Senare tar vi en rundvandring i Central Museum of Mongolian Dinosaurs där vi får lära oss om Gobiöknens dinosaurier från en docent.

Dag 3 Ulaanbaatar/Khustai Nationalpark (F, L, M): 

Vi resa till Khustai nationalpark - hem för Mongoliets vilda hästar. Här träffar vi parkpersonal och får lära oss om återintroduktionsprojektet för vildhästar. Håll utkik efter Takhi hästar i deras naturliga livsmiljö.

Dag 4 Khustai Nationalpark/Kharkhorin: 

Vi kör till Karakorum, den antika huvudstaden i Mongoliet. Här besöker vi landets första center i Lama-buddhism, Erdene Zhu-klostret, och träffar en huvudmunk för en fördjupad lektion i buddhism. Senare besöker vi även Karakorum museet.

Dag 5 Kharkhorin/Tsenkher (F, L, M): 

Denna eftermiddag besöker vi Tsenkher Hot Springs. Koppla av i de varma källorna och upplev dess läkande krafter.

Dag 6 Tsenkher/Orkhondalen (F, L, M): 

Idag reser vi till Orkhon och njuter av en vandringstur till Tuvkhun-klostret, grundat på 1650-talet av Zanabazar, en av Mongoliets mest respekterade religiösa ledare. Klostrets träbyggnader är integrerade med ett naturligt grottsystem uppe på en bergssida med vacker utsikt över Orkhondalen och omgivande tallskogar. 

Dag 7 Orkhondalen (F, L, M): 

Vi besöker en lokal familj och deras häst- och yakuppfödning. Här får vi lära oss om deras dagliga sysslor och hur de framställer ost och smör. Passa på att provsmaka produkter som yougurt och yakgrädde samt studera deras berömda rid- och vall-teknik. Därefter kan du njuta av en uppfriskande vandring till ett vattenfall. Vi återvänder till Ger-lägret för en traditionell mongolisk barbecue, där maten tillagas över heta stenar.

Dag 8 Orkhondalen/Ongiin Hiid (F, L, M): 

Idag utforskar vi Gobi, en av världens stora öknar som täcker mycket av södra delen av Mongoliet. Här besöker vi ruinerna av Hoshuu och Ongiin Khiid kloster.

Dag 9 Ongiin Hiid/Bayanzag (F, L, M): 

Utforska Flaming Cliffs paleontologiska plats, världsberömd för den stora mängd dinosaurieben och ägg som hittas här. 

Dag 10 Bayanzag/Khongoryn Els (F, L, M): 

Resan fortsätter till Khongoryn Els där vi utforskar mer av Gobi-öknen. Vandra genom Mongoliet största sanddyner, ofta kallade "Singing Sands".

Dag 11 Khongoryn Els (F, L, M): 

Följ med på ett besök till en nomadfamilj som sysslar med kamelvallning. Här får vi en inblick i deras unika levandsmiljö. Prova på några av de vardagliga sysslorna och passa på att ta en kameltur. Du kan också delta i en bågskyttelektion.

Dag 12 Khongoryn Els/Yolyn Am (F, L, M): 

Drive through the beautiful gorges of the imposing Altai Mountain Chain in Vi tar oss genom de vackra gröna dalarna Yolyn Am och Dungeness Am i bergskedjan Altai, belägen i Gobi Gurvansaikhan nationalpark. Under resan stannar vi till för att utforska området till fots. Håll utkik efter vilda Argali-får, stenbockar, ökengazeller och kungsörnar. Senare på eftermiddagen besöker vi parkmuseet där man kan beundra en samling dinosaurieben.

Dag 13 Yolyn Am/Ulaanbaatar (F, M): 

Vi flyger tillbaka till Ulaanbaatar. På kvällen njuter vi av folklore och en avskedsmiddag.

Dag 14 Ulaanbaatar (F): 

Avresa valfri tid.

Har du några frågor?
Start stad 
Ulaanbaatar
Slut stad 
Ulaanbaatar
Turkod 
AMENG
Boende 
Hotell (3 nätter), Ger-läger (10 nätter).
Mat 
13 frukostar, 10 luncher, 11 middagar.
Transport 
Privata fordon, 4x4, till fots, vandring, flygplan.
Gruppen 
Max 14, snitt 12
Gruppledare 
Engelsktalande turguide och lokala guider.
Ej inkluderat 
Den internationella flygresan till och från start- och slutstad ingår ej i turpriset.