Familjeäventyr Marocko

Familjeäventyr Marocko. Föreställ dig ett land med europeisk karisma, afrikansk passion och mellanöstisk charm. En plats där gamla kulturer flätas samman med dramatiska landskap och byar som ger en återblick till svunna tider. Nu kan hela familjen fångas av Marockos förtrollning under vårt actionfyllda äventyr från magiska Marrakech till den gamla pirathamnen Essaouira. Vi hinner med allt från kamelritt i öknen till att njuta på stranden. Så oavsett om det är en kryddoftande gränd, förfallna romerska ruiner eller snötäckta toppar i Atlasbergen så kommer Marocko på något sätt charma dig och fånga din uppmärksamhet.

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar
4 platser kvar
G
Avresa
Retur
06 Jul 2019
5 platser kvar
G
Avresa
Retur
13 Jul 2019
5 platser kvar
G
Avresa
Retur
03 Aug 2019
1 plats kvar
G
Avresa
Retur
10 Aug 2019
7 platser kvar
G
Avresa
Retur
17 Aug 2019
7 platser kvar
G
Avresa
Retur
28 Sep 2019
6 platser kvar
G
Avresa
Retur
05 Okt 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
06 Okt 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
26 Okt 2019
7 platser kvar
G
Avresa
Retur
04 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
11 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
12 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
22 Feb 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
04 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
11 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
12 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
18 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
30 Maj 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
04 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
11 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
18 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
08 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
15 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
26 Sep 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
03 Okt 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
03 Jan 2021
Dag 1 Marrakech: 

Salaam Aleikum! Välkommen till Marocko. Marrakech är en fest för sinnena. Här förtrollas man av spännande dofter och briljanta färger på kryddmarknaden, ljudet från musikanter och parfym från blomstrande trädgårdar.

Dag 2 Aroumd: 

Vi börjar vårt äventyr med att köra till byn Imlil (cirka en timmes färd), den största byn i Mizanedelen. Här finner vi branta terrasser med odlingar, både vanliga och ovanliga för oss. Dalen pryds av fruktplantage och terrasserna kantas av lila iris. Från Imlil promenerar vi till den lilla byn Aroumd. Vandringen till byn där vi ska övernatta tar cirka 1 timme. Innan vi äter middag promenerar vi runt och utforskar by i ungefär 1,5 timme.

Dag 3 Zaouit Ifergane : 

Denna morgon får vi ta del av brödbaket till frukosten. Det finns också tid att ta en tidig morgon promenad i byn Imlil. Vi reser vidare till Zaouit Ifergane. Under färden passerar vi några Berberbyar och stannar till vid en av de äldsta moskéerna i Atlasbergen. Monumentet byggdes under Saadian-dynastin. Vår färd tar oss via Tizi n Tast där man har en utsikt över de mäktiga Sousslätterna. Vi når kvällens boende på eftermiddagen och har då tid att koppla av och simma i poolen.

Dag 4 Zaouit Ifergane: 

Idag har vi egen tid att utforska lokala byar och en närliggande oas. Njut av den exotiska atmosfären bland palmer och forsande vattendrag. Du kanske vill rida på en åsna bland fälten.

Dag 5 Essaouira: 

Efter frukost har vi en halvtimmes resa till staden Taroudant. Denna fina, konservativa stad, kallas ofta "lilla Marrakech". Här besöker vi ett garveri. Marockanska lädervaror är mycket populära, och här får vi lära oss hur djurhuden behandlas för att skapa läder. Besöket ger en intressant inblick i ett uråldrigt hantverk samt tillfälle att förvärva souvenirer av hög kvalitet. Vi fortsätter vår resa längs kusten till Sidi Kabuki (cirka 4 timmar). Hoppa upp på en kamel, rid över de mäktiga sanddynerna och njut av vyerna medan du gungar fram. Detta kan mycket väl vara en av resans höjdpunkter. Vi avnjuter en picknick-lunch på stranden innan vi fortsätter färden mot Essaouira (cirka 30 minuter). Denna trevliga "konstnärs" stad är en gammal portugisisk handelskoloni som tidigare beboddes av en relativt stor brittisk och judisk befolkning. Staden vätter mot klippiga öar som kallas Mogador och är omgiven av långa sandstränder och dyner. Det är fortfarande en livlig fiskeort och den fina hamnen är fylld med små färgglada fiskebåtar som puttrar ut tidigt varje morgon.

Dag 6 Essaouira: 

Egen tid att utforska Essaouira. Allt finns inom gångavstånd, och stranden är fin och ren, perfekt för en promenad. Varför inte utforska hamnen och fiskmarknaden där man kan iaktta den dagliga auktionen. Avnjut en måltid på dagens fångst. I stan finns det många butiker och gallerier att botanisera i.

Dag 7 Marrakech: 

Vi lämnar Essaouira och reser inåt landet till Marrakech (cirka 3 timmar). På eftermiddagen tar vi rundvandring och passerar flera sevärdheter innan vi når Djemaa el-Fna, stadens livligt torg och souq. Här koncentreras olika yrken och hantverk i samma området eller på samma gata. Alla skomakare ligger dörr i dörr. Detta är bästa tillfället att öva på sin prut-teknik och du kommer med all sannolikhet frestas att handla några av de varor som finns på display - kanske ett par traditionella Marockanska tofflor eller lite kryddor. Marknaden har något av en medeltid känsla med ormtjusare och jonglörer som underhåller. Kvällstid stiger dofterna från matstånden med lokala delikatesser.

Dag 8 Marrakech: 

Äventyret avslutas denna morgon. Vi har inga aktiviteter planerade idag. Det går fint att resa hem valfri tid.

Har du några frågor?
Fysik
Kultur
Start stad 
Marrakech
Slut stad 
Marrakech
Turkod 
XMFE
Höjdpunkter 
Familjeäventyr Marocko är en fest för sinnena. Smutta på sött mintté i byarna, se trädklättrande getter i öknen och stampa takten till musiken Berberna bjuder på i Atlasbergen. Besök Taroudant garveri för en inblick i traditionell Marockans läderproduktion. Essaouira med sina franska, portugisiska och judiska influenser är härligt exotisk. Mumsa på färska skaldjur och utforska unika gallerier. Njut av en spännande kamelritt över vida sanddyner och utforska stränderna i kustregionen.
Boende 
Hotell (4 nätter), Gite (1 natt), Riad (2 nätter).
Mat 
7 frukostar
Transport 
Minibuss, privat fordon, taxi
Gruppen 
Max. 16 personer.
Ålder 
Minimum 5 år.
Gruppledare 
Engelsktalande turguide
Ej inkluderat 
Flyg till och från start- och slutstad ingår ej i priset.