Familjeresa Kuba Havanna veteranbil

Familjeäventyr Kuba

Familjeäventyr Kuba - Från tobaksfält till fiskebyar, och monument från revolutionen till härliga stränder. På Kuba finner man en av världens mest fängslande kulturer. Under vår familjeresa upplever vi Kuba i all sin prakt - med färger, puls och rytmer.

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
21 Aug 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
30 Okt 2019
5 platser kvar
G
Avresa
Retur
01 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
14 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
15 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
08 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
22 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
07 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
15 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
11 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
06 Okt 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
29 Dec 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
06 Jan 2021
Dag 1 Havanna: 

Bienvenidos a Cuba! Välkommen till Kuba!
Idag är en ankomstdag då familjer flyger in från hela världen. Om du anländer tidigt så är Havanna en fantastisk stad att utforska. Havanna är en av de finaste kolonialstäderna i hela Amerika med smala gator, rymliga torg och underbar spansk arkitektur. Det finns en aura av forna glansdagar här med färg som flagnar av byggnader och 50- och 60-tals bilar från USA, som fortfarande är de som syns mest på vägarna. Ett välkomstmöte kommer att äga rum på morgonen dag 2. Vid incheckningen kommer hotellet att informera om var gruppmötet kommer att ta plats, inga aktiviteter är planerade för denna kväll.

Dag 2 Vinales: 

Efter frukost ger vi oss ut på den 200 km långa (ungefär 3 timmar) färden västerut till Vinales. Vi passerar typiska landskap med sockerrörsfält, tobaksplantage och höga palmer längs vägen. Under resan kommer vi att stanna vid Soroa, och ta en kort promenad (ungefär 30 minuter) tilll ett närliggande vattenfall. Sedan fortsätter vi på en naturskön väg, uppför in i Sierra de los Organos mot den sömniga byn Vinales.

Dag 3 Vinales: 

Vinalesdalen stoltserar med de äldsta geologiska formationerna på Kuba. Spektakulära mogotes - branta, koniska torn av kalksten - där vissa är över 300 meter höga är allt som finns kvar av en enorm platå efter miljoner av år av erosion av vind och vatten. Resultatet, en karstterräng, liknande den i södra Kina eller Vietnam, speciellt när ett lager av dimma täcker marken i dalen under tidig morgon. Det är en fascinerande scen, än mer så när oxar arbetar på fältet och en doft av tobak fyller luften. Vi kommer att ta en guidad promenad runt denna rika lantmiljö för att få en inblick i jordbrukslivet, och förhoppningsvis stanna vid en bondes hus. På kvällen kommer vi att besöka Cueva del Indio, en imponerande kalkstensgrotta som en gång beboddes av lokala indianer och som är fylld av stalaktiter och stalagmiter. En flod rinner genom den andra halvan av grottan och vi kommer att ta en båt genom grottan och ut i dagsljuset. Vid skymningen strömmar tusentals fladdermöss ut från grottan för att söka hitta mat.

Dag 4 Soroa: 

Idag startar vi med frukost innan vi kör den relativt korta vägen till Soroa (ungefär 1 timme och 30 minuter). Soroa är känd av somliga som "Kubas regnbåge". Det är ett praktfullt naturområde beläget mellan bergen. Det är märkbart kyligare här än på de andra ställen vi besöker under rundturen och härligt uppfriskande under sommarmånaderna. Regnvädret här främjar tillväxten av höga träd och orkidéer, och fågelliv är rikligt här. Vi tar en skön promenad till ett vattenfall och får chansen att simma i ett vattenhål, mycket avslappnande och njutbart. Vi övernattar i ett par gästhus i byn, som ofta med landsbygdsfolk är lokalbefolkningen ödmjuka, mycket vänliga och gästvänliga.

Dag 5 Playa Giron - Grisbukten: 

Idag fortsätter vi vårt familjeäventyr förbi Zapata Peninsulas karga landskap till Playa Larga, vid den övre änden av den berömda Grisbukten där en CIA-tränad styrka av exilkubaner landade 1961 för att genomföra en kontrarevolution. Längre bort längs kusten, vid Playa Giron, finns ett litet museum till minne av den misslyckade amerikanska manövern på det socialistiska Kuba. Vi övernattar på ett homestay, privat hemvistelse, nära den vackra karibiska stranden. Under tiden vi är här kan man passa på att snorkla och njuta på stranden.

Dag 6 Cienfuegos: 

Idag fortsätter resan till Cienfuegos. Cienfuegos charm består delvis i den europeiska atmosfären i dess koloniala centrum, med en bred boulevard i Parisstil och eleganta pelargångar. Här finns atmosfär nog för att ha inspirerat Kubas mest hyllade "son"-sångare att skriva orden "Cienfuegos är staden jag gillar bäst". Han föddes i närheten, vilket kan ha bidragit. Denna eftermiddag tar vi en tur till fots runt staden. Vi kommer också att besöka en av de berömda Coppelia-glassbarerna där vi bjuder på en mumsig dessert!

Dag 7 Trinidad: 

Denna morgon fortsätter vi mot Trinidad (ungefär 1 timme). För de flesta som besöker Kuba är världsarvet Trinidad deras absoluta favorit. Ingen annan kolonialstad på Kuba är så välbevarad, och lokalbefolkningen är extremt vänlig och här råder hög feststämning. Staden blev viktig under socker-boomen, och rikedomen som genererades av industrin syns fortfarande i stadens en gång stora herrgårdar, färgglada offentliga byggnader, dekorerade järngaller och kullerstensgator. Trinidad är också genomsyrad av religion, såsom Santeria, som är en av de afro-kubanska religionerna (besläktad med voodoo).

Dag 8 Trinidad: 

Vår sista dag på denna underbara världsarvsplats. Trinidad är unik i sitt slag, en perfekt bevarad spansk kolonialbosättning. Vi tar en halvdagstur till fots till Salto de Javira, ett vackert vattenfall med en naturlig pool som du kan simma i. Vi kommer också att ta en tur till Playa Ancon, en klassisk karibisk strand där du kan koppla av, varva ner och bara insupa den karibiska känslan.

Dag 9 Havanna: 

Idag kör vi från Trinidad till Havanna, och stannar i Santa Clara på vägen. Santa Clara var den första stora staden att bli befriad av Castros armé i december 1958. Idag högtidlighåller flera monument denna viktiga period av Kubas historia, inklusive ett mausoleum över den legendariske Che Guevara, där vi stannar för ett besök.
Vi anländer till Havanna på eftermiddagen och tar oss mot vår hemvistelse, där vi också bor under resten av resan.

Dag 10 Havanna: 

Idag tar vi en tur till fots i gamla Havanna. Havannas gamla stad är välbevarad och utsågs till världsarv 1982. Gatorna är kantade av kolonial arkitektur, 1500-talsfort och massor av kyrkor. Platser vi kan komma att besöka är La Catedral San Cristobal de la Habana, som beskrevs av författaren Alejo Carpentier som "musik byggd i sten," Palacio de los Marqueses de Aguas Claras (nu för tiden en restaurant) och Plaza de Armas, komplett med en staty av Manuel de Cespedes, en av ledarna för självständighetsrörelsen. Vi besöker också Plaza de Revolucion, Miramar och Malecon under en tur i amerikanska veteranbilar.

Dag 11 Havanna: 

Inga aktiviteter är planerade för den sista dagen, och du har möjligheten att lämna boendet när du vill.

Har du några frågor?
Fysik
Kultur
Start stad 
Havanna
Slut stad 
Havanna
Turkod 
QUFA
Höjdpunkter 
Promenera längs de stenlagda gatorna i historiska Havanna, Upptäck Kubas bäst bevarade koloniala stad, Utforska The Bay of Pigs Museum, Besök en lokal cigarrfabrik, Snorkla utanför Cayo Blanco, se platsen där Che Guevaras berömda tågkamp pågick.
Boende 
Pensionat (9 nätter), Hotell (1 natt)
Mat 
10 frukostar
Transport 
Minibuss
Gruppen 
Maximum 16 personer.
Ålder 
Från 5 år.
Gruppledare 
Engelsktalande turguide, lokala guider.
Ej inkluderat 
Flygresan till och från start- och slutstad ingår ej i priset.