Kryssning Ganges - Flodbåt Indien

Få resenärer har någonsin kunnat föreställa sig att uppleva Indien från vattnet på den berömda floden Ganges. Vi kliver ombord vår klassiska flodbåt i Frankka. De följande åtta dagarna kryssar vi fram bland vackra lokala byar, fascinerande tempel, historiska slagfält, fridfulla trädgårdar och Hazarduari Palatset. Denna natursköna upplevelse kommer att få dig att vilja återvända till Indien så fort som möjligt.

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar

Det finns tyvärr inga turer som matchar din sökning

Dag 1 Calcutta: 

Anländ valfri tid. Ankomsttransfer ingår.

Dag 2 Calcutta/Farakka (1M): 

Vi hoppar på tåget som tar oss från Kolkata till Farakka. Under den sex timmar långa resa passar vi på att njuta av landskapet och lär känna gruppen. Väl framme kliver vi ombord på vår flodbåt och gör oss hemmastadda innan det är dags för middag.

Dag 3 Farakka/Jangipur (1F, 1L, 1M): 

Idag gör vi en heldagsutflykt till Gaur, i närheten av staden Malda (English Bazaar). Vi besöker flera platser från elvahundratalets hinduer och trettonhundratalets muslimer. På kvällen möter upp med flodbåten igen, i närheten Jangipur.

Dag 4 Jangipur/Murshidābād (1F, 1L, 1M): 

Vi kryssar längs Hooghlyfloden på vägen till den lilla byn Baranagar. Promenera genom fälten fram till terrakotta templen. Upplev den Indiska landsbygden. Vi fortsätter till Murshidabad för att besöka Nawabs mäktiga Hazarduari Palace. Vi besöker också Katra Mosque och kör därefter till Nashipara Palace och Katgola Palace, två byggnader från sjuttonhundratalet.

Dag 5 Murshidābād/Matiari (1F, 1L, 1M): 

Denna morgon tar vi oss med cykelrickshaw till Khushbagh, en fridfull trädgård i mogul-stil. Resan fortsätter längs floden förbi Berhampur. Vi lägger till på landsbygden, nära slagfältet Plassey. Här kan man ta en promenad till platsens minnesobelisk. Vi förtöjer för natten i närheten av Katwa.

Dag 6 Matiari/Māyāpur (1F, 1L, 1M): 

Vi startar dagen med ett intressant besök i byn Matiari. Här studerar vi forntida teknik i mässingsarbete. Därefter fortsätter vi till Mayapur där besöker Hare krishna templet. Passa på att kika på några av de äldre templen samt ett enormt Banjanträd.

Dag 7 Māyāpur/Chunchura (1F, 1L, 1M): 

Idag utforskar vi landsbygdsstaden Kalna med cykelrickshaw. Här finns en samling av Bengals mest attraktiva terrakottatempel och ett Shivatempel. Vi fortsätter vidare till Chunchara där det finns en historisk holländsk kyrkogård. Innan vi återvänder till båten så tar vi en cyklotur till Imambara.

Dag 8 Chunchura/Bārākpur (1F, 1L, 1M): 

Vi kryssar vidare till Chandannagar, en ort som tidigare var under fransk besittning. Därefter fortsätter vi till Bārākpur där vi går på en promenad för att studera de främsta sevärdheterna.

Dag 9 Bārākpur/Calcutta (1F): 

Avslutningsvis passerar vi under Howrah-bron till centrala Calcutta där vi landstiger. Transfer till stan eller flygplatsen. Turen avslutas vi ankomst.

Har du några frågor?
Start stad 
Calcutta
Slut stad 
Calcutta
Turkod 
AHLFC
Boende 
Ombord flodbåten Varuna (7 nätter), bekvämt hotell (1 natt).
Mat 
7 frukostar, 6 luncher, 7 middagar.
Transport 
Flodbåt Varuna, privata fordon, tåg, rickshaws, till fots.
Gruppen 
Max 24
Gruppledare 
Engelsktalande turguide.
Extra budget 
Räkna med USD 70-90 för måltider som ej ingår. Dryck och dricks ombord ingår ej.
Ej inkluderat 
Flyg till och från start- och slutstad ingår ej i priset.