Familjeäventyr Indien

Familjeäventyr Indien. Ta med hela familjen på ett oförglömligt äventyr till karismatiska Indien, en plats full med färgranna människor, gudomlig mat och fantastiska landskap. Vi maximerar vår upplevelse av denna sensationella subkontinent genom att provsmaka fräsande heta curryrätter i Delhi, vandra genom den rosa staden Jaipur och dyka djupt in i Rhanthambore nationalpark på spaning efter den skygga Bengaliska tigern. Naturligtvis måste man även uppleva Taj Mahal, ett episkt kärleksmonument och ett av de finaste exemplen i världen i muslimsk arkitektur. Med massor av kulturella höjdpunkter för de äldre och spännande aktiviteter för de yngre så är denna resa gjord för att inspirera, fängsla och locka till minnen för livet.

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar
3 platser kvar
G
Avresa
Retur
09 Jul 2019
3 platser kvar
G
Avresa
Retur
23 Jul 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
13 Aug 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
20 Aug 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
30 Sep 2019
5 platser kvar
G
Avresa
Retur
01 Okt 2019
5 platser kvar
G
Avresa
Retur
29 Okt 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
29 Dec 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
30 Dec 2019
4 platser kvar
G
Avresa
Retur
31 Dec 2019
6 platser kvar
G
Avresa
Retur
05 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
06 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
07 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
14 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
07 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
13 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
14 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
20 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
21 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
06 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
13 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
20 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
27 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
03 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
10 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
17 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
28 Sep 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
29 Sep 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
05 Okt 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
08 Okt 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
12 Okt 2020
Dag 1 Delhi: 

Namaste! Välkommen till Indien. Börja ditt indiska äventyr i en av de äldsta städerna i världen, Delhi, en magisk stad med stora kontraster. Vi har vårt välkomstmöte kl. 13. Indiens huvudstad är en spännande, hektisk, och ofta kaotisk stad, men det är också en av de mest intressanta i världen – proppad med historiska platser, museer, gallerier, affärer och oändliga basarer. Efter samlingen utforskar vi de smala gatorna i gamla Delhi och de breda alléerna i nya Delhi.

Dag 2 Agra: 

Idag stiger vi upp tidigt för att fånga morgonsolen och vårt tåg till Agra (ca 3 timmar). När du anländer, ta lite tid att koppla av efter den tidiga starten på dagen. Agra är inte bara platsen för Taj Mahal, det är också hem till ett av de finaste forten i Indien, en moské och kungliga gravar.

Dag 3 Ranthambore Nationalpark: 

Vi kliver upp tidigt för att se solen stiga över Taj Mahal. Många menar att det är den mest perfekt proportionerade byggnaden som någonsin byggts. Mest känd som ett monument över kärlek och förlust, men Taj är också ett vackert exempel på Mughal arkitektur omgiven av trimmade engelska trädgårdar. Resan fortsätter sedan till via Fatehpur Sikri (ca 2 timmar), övergiven på grund av vattenbrist, till Bharatpur. Härifrån tar vi tåg till Sawai Madhopur och Ranthambhore nationalpark (ca 2 timmar) - "Djungelboken" väcks till liv!

Dag 4 Ranthambore Nationalpark: 

Ranthambhore Nationalpark är en av de främsta nationalparkerna i Indien - en plats där naturen har övertagit gamla fästningar och tempel, och där det vimlar av vilda djur. Vi kommer att göra ett safarin under vistelsen här, med hopp om att få syn på en av de majestätiska bengaliska tigrar som lever här. Parken är även fylld med andra djur som gasell, hyenas, läppbjörn, krokodiler, schakaler, tre typer av antilop och leoparder. OBS: Under de varma sommarmånaderna, är Ranthambhor nationalpark stängd mellan den 1 juli och den 30 september varje år. Under denna tid ändrar vi vår färdväg och passa på att besöka närbelägna Swai Mansingh Sanctuary istället. Ett brett utbud av intressant djurliv är bosatta här, inklusive hyena, läppbjörn, vildsvin, panter och gepard. En spännande promenad och safari kommer att ingå här.

Dag 5 Jaipur: 

Njut av en skön start på dagen innan hoppar på tåget (ca 2 timmar) nordväst till Jaipur, huvudstad i Rajasthan. Att resa med tåg i Indien är en upplevelse i sig, som att vara i en stad på hjul. Vi anländer till Jaipur. Promenera längs den rosa stadens gator, fyllda av kameler, motorcyklar, rickshaws och förbi passerande traditionellt klädda Rajput-män som bär färgglada turbaner och magnifika mustascher. Det är ett perfekt tillfälle att använda din lediga tid här i den vänliga, livlig staden till att pruta så mycket du orkar och vill. Här finns basarer och bakgator fyllda med textilier, ädelstenar och blå keramik. Du kan passa på att njuta av en raj kachori chaat - en stor fluffig chaat serverad med chutney, yoghurt, chili och potatis. Svalka dig sedan med en lassi från Lassiwala på MI road, Jaipur äldsta och mest kända lassibutik.

Dag 6 Jaipur: 

Besök det utsökta City Palace, en gång hem till Maharadja, ett otroligt komplex där man finner färgstarka gårdsgrindar, fascinerande museer med kungliga dräkter och vapen, och vakter vars mustascher är nästan lika imponerande som själva byggnaden. Vi fortsätter vidare till fem våningar höga Hawa Mahal eller Palace of Winds, med dess detaljerade hålig fasad fylld med dolda fönster. Detta är den mest fotograferade byggnaden i landet efter Taj Mahal. Resten av dagen har vi egen tid att utforska staden ytterligare, eller hitta en plats att titta på folk och koppla av.

Dag 7 Nawalgarh/Surajgarth: 

Vi följer de slingrande vägarna i Aravalli Hills tills vi har massiva Amber Fort inom synhåll (ca 30 minuter). Passera Maotasjön och fortsätt sedan upp förbi elefantkaravanen till Jai Pol "Victory Gate". Missa inte skimrande Mirror Palace, täckt från golv till tak med tusentals reflekterande plattor. Härifrån fortsätter vi djupare in i staten Rajasthan till orten Nawalgarh. Vi har lämnat staden bakom oss för en mer avslappnad bykänsla (ca 4 timmar). Upplev glimtar ur livet i de mest färgstarka av Indiens regioner - sari-klädda kvinnor som bär terrakottakrukor med vatten, armband klingande när de går. Om det fortfarande är ljust när vi kommer fram så tar vi en promenad runt byn, hälsar på lokalbefolkningen och kanske antar utmaningen av en omgång cricket!

Dag 8 Shekhawati: 

Vi fortsätter till Surajgarth, i Shekhawati regionen, och utforskar områdets konstnärliga arv och vackra havelis (ca 2 timmar). Därefter vidare till Nawalgarh, grundad 1737, en typisk Shekhawati stad – templen och stadsmurarna finns fortfarande kvar och den gamla fästningen har några fina exempel på målade fresker. Besök Haveli museum där vi lär oss mer om denna fascinerande region och dess konstnärliga historia. Ikväll bor vi i centrum i ett gammalt heritage-hotell, ett renoverat sjuttonhundratals palats.

Dag 9 Delhi: 

Efter frukosten lämnar vi landsbygden och tar sikte på Delhi (cirka 4 timmar). Spendera resten av dagen som du vill. Pruta dig fram i labyrinten av affärer och kiosker i Chandni Chowk. Köp lokalt hantverk direkt från händerna på hantverkare vid Janpath marknaden, eller sluka gatu chaats - snacks i form av friterade tunnbröd. Vår guide kommer med all säkerhet ordna en avslutningsmiddag där vi har tillfälle att reflektera över vårt fantastiska äventyr tillsammans med nyvunna vänner.

Dag 10 Delhi: 

Vi har ingenting planerat den sista dagen så du kan lämna hotellet valfri tid.

Har du några frågor?
Fysik
Kultur
Start stad 
Delhi
Slut stad 
Delhi
Turkod 
HHFI
Höjdpunkter 
Navigera fram bland de färggranna gränderna i Delhi, besök Jama Masjid mosken, se soluppgången vid Taj Mahal, utforska Fatehpur Sikri, speja efter tiger i Ranthambore nationalpark, res till den rosa staden Jaipur, upplev vardagen på landet i Rajasthan.
Boende 
Hotell (9 nätter)
Mat 
9 frukostar, 2 luncher, 3 middagar
Transport 
Buss, privatbuss, cykelrickshaw, tåg
Gruppen 
Maximum 16 resenärer
Ålder 
Minimum ålder 5 år
Gruppledare 
Engelsktalande turguide
Ej inkluderat 
Flygresan till och från start- och sluthotell ingår ej.