Resa Ecuador och Peru stödprojekt kvinna väver

Resa Ecuador och Peru

Upplev något av det bästa Sydamerika har att erbjuda under denna 16-dagars resa som sammanfogar Ecuadors otroligt inspirerande landskap och den livliga kulturen i Peru. Utforska Amazonas regnskog under två dagar på vår lodge, upplev de mäktiga ruinerna av Machu Picchu, och ta del av den lokala kulturen i Heliga dalen. En äventyrsresa för kropp och själ. 

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar
6 platser kvar
G
Avresa
Retur
24 Aug 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
19 Okt 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
18 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
11 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
25 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
16 Maj 2020
7 platser kvar
G
Avresa
Retur
30 Maj 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
20 Jun 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
04 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
18 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
01 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
22 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
12 Sep 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
26 Sep 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
10 Okt 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
31 Okt 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
14 Nov 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
21 Nov 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
05 Dec 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
19 Dec 2020
Dag 1 Quito: 

Anländ valfri tid. Ankomsttransfer ingår.

Dag 2 Quito/Otavalo (1F, 1L): 

Vi börjar dagen med att ta oss upp på höglandet. Under resans gång gör vi ett stopp i samhället San Clementes där vi äter en lokal lunch. Härifrån fortsätt vi till Otavalo där vi besöker den berömda hantverksmarknaden. Vi övernattar i en historisk hacienda på höglandet.

Dag 3 Otavalo/Papallacta (1F): 

Idag besöker vi Don Miguels hem och studio och lär oss hur de inhemska folket i Otavalo-regionen har använt backstrap väv för att skapa sina hantverk. Vi fortsätter till Papallacta Hot Springs Resort för att njuta av varma källor, valfria spabehandlingar och vandringsutflykter. Det finns gott om tid att koppla av och njuta av bergen.

Dag 4 Papallacta/Tena (1F, 1L, 1M): 

Besök Guango Private Cloud Forest Reserve. Här gör vi en rundvandring tillsammans med vår guide och får lära oss om den unika flora och fauna i regionen. Vi besöker också Misahualli för att studera de busiga Capuchinaporna som bor här. Turen fortsätter till Tena där vi hoppar ombord den motordrivna kanot som ska ta oss till vår Amazonaslodge. Vi gör oss hemmastadda på lodgen och får en genomgång av den lokala naturguiden. Senare på kvällen ger vi oss ut tillsammans med vår naturguide för att lära oss om Amazonas nattliga varelser.

Dag 5 Tena (1F, 1L, 1M): 

Vi ger oss ut tidigt på morgonen med kanot för att besöka en s.k. clay lick (Saladero). Tillsammans med vår naturguide studerar vi hur papegojor och paraktier äter den mineralrika lera som hjälper dem att smälta frukter eller frön. Vi återvänder till lodgen för att äta frukost och fortsätt sedan till AmaZOOnico, ett djurräddningscenter som rehabiliterar, återanpassar och sköter om djur som är offer för olaglig handel. Senare får vi ta del av en unik kulturell upplevelse hemma hos en lokal familj. Träffa familjen, lära oss om deras traditioner och vardag i Amazonas.

Dag 6 Tena/Baños (1F): 

Idag lämnar vi Amazonas och beger oss av till Baños, en fantastisk stad omgiven av vulkaner. Längs vägen besöker vi Omaere Ethnobotanical Park och tar del av områdets etnobotanik - vetenskaplig studie av förhållandet mellan människan och växterna runt dem.

Dag 7 Baños (1F): 

Egen tid att utforska Baños. Här finns många frivilliga aktiviteter som vandring, ridning, varma källor och mountainbike.

Dag 8 Baños/Quito (1F): 

Kör tillbaka till Quito, längs den natursköna Avenue of Volcanoes. Vi gör ett stopp i Cotopaxi National Park på vägen. Njut av fantastisk utsikt över den perfekt formade vulkanen (en av de högsta aktiva vulkanerna i världen).

Dag 9 Quito/Lima (1F): 

Vi hoppar på planet till Peru och vår transfer till hotellet i Lima.

Dag 10 Lima/Urubamba (1F, 1M): 

Tidigt på morgonen flyger vi till Cusco och sedan direkt vidare till Heliga dalen för att utforska salt poolerna Las Salineras och besöka Maras och ruinen Moray. Njut av en traditionell pachamanca måltid med lokala specialiteter.

Dag 11 Urubamba (1F, 1L): 

Vi fortsätter utforska Heliga dalen med ett besök till "Parque de la Papa" ("Potatisparken"). Exklusivt för national Geographic Journey resenärer och en del av G Adventures for Good - promenera genom det lokala landsbygdssamhället tillsammans med en lokal guide för att lära dig om potatisodling, vävning och betydelsen av båda dessa för den andinska kulturen. Vi utforskar också Ollantaytambo och Pisac-ruinerna samt besöker restaurangen Parwa, ett stödprojekt som drivs av invånarna i samhället Huchuy Qosqo.

Dag 12 Urubamba/Aguas Calientes (1F): 

Tidigt på morgonen tar vi oss till stationen i Ollantaytambo. Här kliver vi ombord tåget för att resa den vackra sträckan längs floden till Aguas Calientes, Machu Picchu by. Den som vill kan besöka den lokala marknaden.

Dag 13 Aguas Calientes/Cusco (1F): 

Njut av en guidad rundtur av Machu Picchu-ruinerna. Du har också egen tid att utforska området samt besöka Inca-bron innan vi återvänder till Cusco med tåg.

Dag 14 Cusco (1F): 

Utforska historiska Cusco med tillfälle att besöka museer eller prova på forsränning, ridning eller mountainbike. Denna afton studerar vi natthimlen från Cusco Planetarium. Vi tar del av en presentation om den södra stjärnhimlen, samtida astronomi och incafolkets förhållande till kosmos. Utforska det lokala museet och använd teleskop för att beundra stjärnorna.

Dag 15 Cusco/Lima (1F): 

Flyg tillbaka till Lima och spendera eftermiddagen i Perus livliga huvudstad.

Dag 16 Lima (1F): 

Avresa valfri tid.

Har du några frågor?
Start stad 
Quito
Slut stad 
Lima
Turkod 
SEPNG
Höjdpunkter 
Upplev både Ecuador och Peru med National Geographic Journeys. Utforska Machu Picchu, Heliga dalen, Cusco, Quito, Otavalo och Amazonas. Passa på nu!
Boende 
Hotell (11 nätter), historisk hacienda (1 natt), djungel-lodge (2 nätter), hot springs resort (1 natt).
Mat 
15 frukostar, 4 luncher, 3 middagar
Transport 
Privat van/buss, båt, flyg, tåg, till fots.
Gruppen 
Max 16, snitt 10.
Gruppledare 
Engelsktalande turguide, lokala guider.
Extra budget 
Räkna med USD 46-600 för måltider som inte ingår.
Ej inkluderat 
Den internationella flygresan till och från start- och slutstad ingår ej.