Colombia National Geographic Journey vandring vattendrag

Resa Colombia - National Geographic äventyr

Resa Colombia - National Geographic Journey. En äventyrsresa där vi utforskar ett av Sydamerikas mest spännande länder. På den här resan får vi bland annat spendera två nätter på ett kaffeplantage, utforska de berömda rulltrapporna i Medellín, njuta av den karibiska skönhet man finner i Tayrona's frodiga djungel och på de perfekta stränderna, samt uppleva historiska Cartagena. Åk med på ett äventyr till Colombia och upptäck det här fascinerande landet innan resten av världen hinner hit.

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar
1 plats kvar
G
Avresa
Retur
26 Dec 2018
Dag 1 Bogotá : 

Anländ valfri tid. Ankomsttransfer ingår.

Dag 2 Bogotá/Armenia (F, L, M): 

Vi tar flyget till Armenia där vi djupdyker i kaffekulturen och spenderar två nätter i en traditionell hacienda på en kaffefarm. På eftermiddagen utforskar vi, tillsammans med en kaffeexpert, de element som påverkar kaffeproduktionen, bland andra jorden, vattnet, flora, fauna sol och skugga.

Dag 3 Armenia (F, L, M): 

Njut av en heldag med äventyr i Salento! Vi vandrar tillsammans i Cocora valley och den som vill kan besöka affärer och utforska byn på egen hand.

Dag 4 Armenia/Medellín (F): 

Idag kör vi till historiska Medellín. Njut av egentid och passa på att ta en shoppingtur, besök ett museum eller gå på en historisk vandring.

Dag 5 Medellín (F): 

Vi besöker Comuna 13 - ett område som tidigare kontrollerades och styrdes av kartellerna men som idag är ett praktexempel på Colombias framsteg i att övervinna sitt beryktade förflutna. Vi träffar en lokal guide som tar oss med på en spännande tur på stadens spårvagn och rulltrappesystem. Sug in allt guiden har att berätta om denna spännande stad. Tid för frivilliga aktiviteter som en historisk rundtur, museibesök eller shopping på eftermiddagen.

Dag 6 Medellín/Parque Nacional Natural Tayrona (F, M): 

Vi tar morgonflyget till Santa Marta, på den karibiska kusten, och därefter vidare till vår strand-lodge i närheten av Tayrona Nationalpark.
Njut av fräscha skaldjur och några av Colombias vackraste vita stränder.

Dag 7 Parque Nacional Natural Tayrona (F, L, M): 

Njut av omgivningen, bada, upptäck nationalparken, utforska djungeln och Pueblito ruinerna.

Dag 8 Parque Nacional Natural Tayrona/Cartagena (F): 

Idag reser vi till tropiska Cartagena! Upplev den vackra staden och den karibiska charmen.

Dag 9 Cartagena (F): 

Nit av en rundvandring genom de äldre delen av Cartagena. Vi besöker historiska nyckelplatser och de platser som inspirerat Colombias mest kända journalist, författare och nobelpristagare Gabriel García Márquez.
Koppla av på eftermiddagen innan det är dags för oss att lära oss grunderna i den Colombianska salsan, Cali style. Privatlektion tillsammans med två lokala dansare.

Dag 10 Cartagena (F): 

Njut av den karibiska charmen här i stan. Frivilliga aktiviteter står på schemat, den som vill kan besöka Playa Blanca, ta en båttur till Islas del Rosario Nationalpark eller besöka någon av de närliggande stränderna.

Dag 11 Cartagena/Bogotá (F): 

Idag flyger vi tillbaka till Bogotá. Utforska staden på egen hand. Här kan du besöka National museum of Colombia, The Gold museum eller bara strosa runt längs Bogotás pittoreska gator.

Dag 12 Bogotá (F): 

Avfärd valfri tid.

Har du några frågor?
Start stad 
Bogotá
Slut stad 
Bogotá
Turkod 
SMCNG
Höjdpunkter 
Spendera två dagar på en hacienda i ett Colombianskt kaffeparadis, lär dig grunderna i salsa under en privatlektion med två lokala dansare, upplev andra sidan av Medellin under ett besök till Comuna 13, utforska frodig djungel och vita stränder i Tayrona nationalpark, strosa längs kullerstensgatorna i historiska Cartagena.
Boende 
Hotels (9 nätter), hacienda/farm (2 nätter).
Mat 
11 frukostar, 3 luncher, 4 middagar
Transport 
Buss, van, jeep, flygplan, vandring.
Gruppen 
Max 15, snitt 6.
Gruppledare 
Engelsktalande guide, lokala guider.
Extra budget 
Räkna med USD 330-430 för måltider som inte är inkluderade.
Ej inkluderat 
Den internationella flygresan till och från start- och slutstad ingår ej.