Forsande_vattenfall_Iguassufallen

Rundresa Brasilien, Argentina och Chile

Rundresa Brazil, Argentina & Chile. På den södra halvan av Sydamerika finner man flera av kontinentens mest intensiva kulturer. Upplev allt fantastiskt som denna region har att erbjuda under vårt omfattande äventyr från Chile till Argentina och Brasilien. En perfekt kombination av guidade utflykter och egen tid att smutta vin i Santiago, dansa tango i Buenos Aires och njuta på den berömda stranden i Rio.

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
21 Okt 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
25 Nov 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
23 Dec 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
27 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
17 Feb 2020
Dag 1 Santiago: 

Anländ valfri tid. Ankomsttransfer ingår.

Dag 2 Santiago (1F): 

Spendera morgonen med en vinexpert på en vingård utanför Santiago för att diskutera den process som gör att Chile kan producera några av världens bästa viner. Passa på att avnjut en vinprovning.

Dag 3 Santiago/Puerto Varas (1F, 1L): 

Flyg och transfer till Puerto Varas, i det oerhört vackra Chilenska sjödistriktet. Utforska landsbygden och Chilensk kultur då vi besöker Puerto Montt's Angelmó fiskmarknad och den vackra staden Puerto Varas. Vi får också ta del av en lektion i Chilensk matlagning hemma hos en lokal familj. Mingla med vår vänliga värd och försök dig på att vispa ihop salsa pebre och tillaga “curanto”, en älskad traditionell rätt.

Dag 4 Puerto Varas (1F): 

Egen tid att utforska. Den som önskar kan ta en utflykt till ön Chiloé.

Dag 5 Puerto Varas/San Carlos de Bariloche (1F): 

Vi reser med buss och färja till Bariloche, Argentina. Besök Petrohuefallen, och njut sedan av vyerna från “Cruce de los Lagos”, vilken anses vara en av de vackraste kryssningarna i världen.

Dag 6 San Carlos de Bariloche (1F): 

Egen tid att utforska denna fascinerande region. Den som vill kan ta en cykeltur och utforska stan med dess butiker och restauranger.

Dag 7 San Carlos de Bariloche/Buenos Aires (1F, 1M): 

Flyg till Buenos Aires. Vi njuter av en kväll på stan där vi börjar med en lättare middag på ett trevligt café innan vi fortsätter vidare till en populär dansklubb där vi får en lektion av de lokala dansarna. Den som vill kan stanna på Milonga, en lokal tradition där klubbens lärare och studenter visar upp sina färdigheter.

Dag 8 Buenos Aires (1F): 

Njut av en stadsrundtur i "Paris of the Americas", besök spännande sevärdheter och stadsdelar inklusive Plaza de Mayo, La Boca och den berömda Recoleta kyrkogården. När du har utforskat färdigt kan du vila trötta fötter och njuta av en drink på ett av många gatukaféer.

Dag 9 Buenos Aires (1F): 

Egen tid i denna charmerande stad. Besök San Telmo där man finner antika marknader och gatumålningar. Eller de lyxiga området Posh Recoleta med dess caféer, museum och kyrkogård, en trevlig plats att spendera eftermiddagen.

Dag 10 Buenos Aires/Foz do Iguaçu (1F): 

Flyg till Iguassufallen där vi har två dagar på oss att utforska området. Besök den Brasilianska sidan för den bästa panoramautsikten. Denna kväll får vi ta del at en föreläsning av en biolog/botanist som berättar om den lokala flora och fauna man finner i området kring fallen och hur dessa plantor används i medicinsk och läkande syfte.

Dag 11 Foz do Iguaçu (1F): 

Vi återvänder till den Argentinska sidan för att utforska lederna och eventuellt ta en helikopter eller båtfärd vid fallen. Vi återvänder till Foz för kvällen.

Dag 12 Foz do Iguaçu/São Paulo (1F, 1L): 

Flyg till São Paulo. Upplev staden genom gastronomi och arkitektur. Besök några av stadens mest kända platser och tillsammans med en specialist guide får vi också kunskap om det lokala köket.

Dag 13 São Paulo/Paraty (1F, 1M): 

Vi kör till koloniala Paraty. Njut av ett besök till ett närliggande Afro-Brasilianskt samhälle där vi får en kulturell upplevelse och traditionell lunch. Den som vill kan besöka cachaçadistilleriet eller ta en båttur i viken och till närliggande öar och stränder.

Dag 14 Paraty (1F, 1L): 

Njut av en inkluderad tur med skonare till öarna och stränderna i hamnen.

Dag 15 Paraty/Rio de Janeiro (1F): 

Vi fortsätter till Rio de Janeiro med privat van. Här har vi egen tid att utforska stan. Vi använder vårt centralt belägna hotell i Copacabana som bas. Den som vill kan gå på Sambashow.

Dag 16 Rio de Janeiro (1F): 

Utforska livliga Rio; sol, strand och nattliv väntar. Väljer att besöka Kristusstatyn och Sockertoppen.

Dag 17 Rio de Janeiro (1F): 

Avresa valfri tid.

Har du några frågor?
Start stad 
Santiago
Slut stad 
Rio de Janeiro
Turkod 
SCANG
Boende 
Hotell (16 nätter).
Mat 
16 frukostar, 3 luncher, 2 middagar
Transport 
Bussar, färjor, flyg, privat van, till fots.
Gruppen 
Max 16, snitt 10.
Gruppledare 
Engelsktalande turguide, lokala guider.
Ej inkluderat 
Flygresan till och från start- och slutstad ingår ej.