Rundresa Borneos Höjdpunkter

Låt vår 12-dagars äventyrsresa till de ovanliga och otroligt inspirerande landskapen på Borneo väcka liv i ditt inre djur. På resan får du upplev de unika kalkstensgrottorna i Mulu nationalpark, studera orangutangerna i Sepilok, följa med på en flodkryssning där vi spanar efter Borneos pygmeelefanter samt utforska en lervulkan där vilda djur gärna samlas.

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar
4 platser kvar
G
Avresa
Retur
04 Jul 2019
2 platser kvar
G
Avresa
Retur
25 Jul 2019
5 platser kvar
G
Avresa
Retur
22 Aug 2019
4 platser kvar
G
Avresa
Retur
12 Sep 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
17 Okt 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
14 Nov 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
19 Dec 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
23 Jan 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
02 Apr 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
14 Maj 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
28 Maj 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
25 Jun 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
16 Jul 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
06 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
27 Aug 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
24 Sep 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
22 Okt 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
19 Nov 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
17 Dec 2020
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
14 Jan 2021
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
01 Apr 2021
Dag 1 Kuching: 

Anländ valfri tid. Ankomsttransfer ingår.

Dag 2 Kuching (F, L, M): 

Njut av en heldagstur till Bidayuh-stammens by, ett blomstrande landsbygdssamhälle i Sarawak. Här finns ett av de få återstående traditionella långhus som uppförts av Bidayuh-stammen i Sarawak. Bidayuh är den näst största inhemska stammen i Sarawak och under dagen har du chansen att fördjupa dig i deras kultur, historia och samtida liv. Utforska långhuset och byn med den lokala guiden, vandra genom jordbrukslandskapet och avnjut en traditionell lunch. På kvällen går resan tillbaka till Kuching.

Dag 3 Kuching (F): 

Denna morgon ger vi oss ut på en kryssning längs Santubongfloden. Njut av mangrovelandskapet och håll utkik efter de sällsynta Irrawadidelfinerna. Efter lite egen tid på eftermiddagen möter vi upp med en amfibieexpert för nattvandring i Kubah Nationalpark. Vi lyssnar till ljuden i djungeln när skymningen faller. Tillsammans med vår expert söker vi upp ett flertal grodarter, inklusive den nyupptäckta Kubah narrow-mouthed - en av de minsta grodorna i världen.

Dag 4 Kuching/Gunung Mulu nationalpark (F): 

Hoppa på ett flyg och checka in på vårt hotell nära UNESCO:s världsarv Mulu nationalpark, känd för sin frodiga regnskog och imponerande grottsystem. Följ med på en nattvandring med vår lokala guide för en glimt av det nattliga djurlivet; håll utkik efter blinkande eldflugor och självlysande svampar.

Dag 5 Gunung Mulu nationalpark (F, L): 

Kliv ombord på en longboat och res längs Melinau-floden till en Penan-by för ett kort besök. Utforska omgivningarna med ett besök i Wind Cave, där kan du se kalkspat-formationer och känna den svaga brisen i Kings Chamber. Klättra därefter upp för trapporna till den fantastiska underjordiska floden i Clearwater-grottan. Det finns även möjlighet för ett dopp i det kalla klara vattnet innan vi avnjuter en picknicklunch i regnskogen vid Clearwater Springs. Under eftermiddagen har du chansen att ta en promenad genom regnskogen till grottorna Lang och Deer. I Lang-grottan kan du förundras över de fantastiska stalagmiterna och stalaktiterna, och Deer-grottan, den största grottan i världen, är hem till cirka 2–3 miljoner fladdermöss.

Dag 6 Gunung Mulu nationalpark/Kota Kinabalu (F): 

Njut av en ledig morgon då du kan ta en promenad längs broarna bland trädtopparna och utforska regnskogen på eget bevåg. På eftermiddagen flyger vi till Kota Kinabalu. Väl framme har vi egen tid att utforska stan.

Dag 7 Kota Kinabalu/Sungai Kinabatangan (F, L, M): 

Vi tar ett tidigt morgonflyg till Sandakan och besöker Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre. Vi fortsätter sedan vidare till Bornean Sun Bear Conservation Centre, ett naturvårdsprojekt tillägnat malajbjörnarna. Här får du lära dig mer om björnarna och de insatser som krävs för att skydda dem. Efter besöket reser vi med privat fordon till vår lodge för att njuta av en kryssning och en nattvandring.

Dag 8 Kampung Bilit (F, L, M): 

Tillsammans med lokala guider och naturforskare utforskar vi djungeln till fots och med båt. Vi tar en tur längs Kinabatangan-floden för att få en glimt av fåglar och andra vilda djur, och håll särskilt utkik efter någon av Borneos sju primater, vilket inkluderar näsapa och orangutang. Här kan vi också stöta på pygméelefanter. Du kan även ta en vandringstur till en så kallad korvsjö; en bågformad insjö.

Dag 9 Kampung Bilit/Tabin Wildlife Reserve (F, L, M): 

Vi kör till Tabin Wildlife Reserve där vi checkar in på vår lodge i regnskogen. Här kan vandra på en elefantstig som leder till den aktiva lervulkanen Lipad, vilken producerar mineralsalt till det vilda djurlivet. Efter middagen tar vi en spännande kvällssafari för att utforska det nattliga djurlivet.

Dag 10 Tabin Wildlife Reserve (F, L, M): 

Spendera dagen genom att utforska Tabin Wildlife Reserve tillsammans med lokala guider. Njut av en tidig morgonpromenad med fågelskådning, här spanar vi efter några av de 300 olika sorters fågelarter som finns i området. Efter frukost tar vi oss till området som är rikast på djurliv. Därefter tar vi en vandringstur genom den frodiga gröna regnskogen, känd för sin rika mångfald av växter och djurarter, till vattenfallet Lipad. Koppla av och ta ett dopp i den naturliga poolen eller njut av en uppfriskande dusch under vattenfallet. Senare under eftermiddagen tar vi en tur för att utforska djurlivet och med lite tur få en glimt av en av de tre största däggdjuren i Sabah – Borneos pygméelefant, banteng och sumatranoshörning. Totalt finns här nio arter av primater och tre arter av katter, som alla är fridlysta. Vi avslutar dagen med en kvällsvandring bland sovande fåglar, grodor och insekter.

Dag 11 Tabin Wildlife Reserve/Kota Kinabalu (F, L): 

Njut av en ledig morgon innan vi flyger tillbaka till Kota Kinabalu. Här har du egen tid att utforska omgivningarna.

Dag 12 Kota Kinabalu (F): 

Avresa valfri tid.

Har du några frågor?
Start stad 
Kuching
Slut stad 
Kota Kinabalu
Turkod 
AABNG
Boende 
Hotell (7 nätter), Lodge (4 nätter)
Mat 
11 frukostar, 8 luncher, 4 middagar
Transport 
Privat fordon, flyg, båt, till fots.
Gruppen 
Max 16, snitt 12
Ålder 
Från 12 år.
Gruppledare 
Engelsktalande turguide samt lokala guider.
Ej inkluderat 
Den internationella flygresan till och från start- och slutstad ingår ej.