Rundresa Borneo - Klassiska Borneo

Rundresa Borneo - Klassiska Borneo. Res till Borneo och lämna stadslivet bakom dig. Vi tar oss in i Borneos frodiga djungel, nedför vackra floder och genom livliga byar. På vägen njuter vi av underbara bergsvyer, möter den lokala befolkningen, kopplar av i varma källor och bekantar oss med några mycket speciella orangutanger. Det är ingen tvekan om att detta äventyr på Borneo kommer att ta plats i ditt hjärta och lämna dig med oförglömliga minnen.

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
11 Jun 2018
5 platser kvar
G
Avresa
Retur
25 Jun 2018
2 platser kvar
G
Avresa
Retur
16 Jul 2018
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
23 Jul 2018
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
13 Aug 2018
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
20 Aug 2018
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
27 Aug 2018
5 platser kvar
G
Avresa
Retur
03 Sep 2018
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
17 Sep 2018
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
24 Sep 2018
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
01 Okt 2018
7 platser kvar
G
Avresa
Retur
08 Okt 2018
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
15 Okt 2018
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
29 Okt 2018
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
12 Nov 2018
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
26 Nov 2018
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
10 Dec 2018
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
31 Dec 2018
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
07 Jan 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
21 Jan 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
11 Feb 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
25 Feb 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
11 Mar 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
25 Mar 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
08 Apr 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
22 Apr 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
27 Apr 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
29 Apr 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
13 Maj 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
27 Maj 2019
7+ platser kvar
G
Avresa
Retur
10 Jun 2019
Dag 1 Kota Kinabalu: 

Selamat datang! Välkommen till Malaysia. Transfer från flygplatsen till hotellet ingår. Ditt äventyr börjar med ett välkomstmötet klockan 18.00. Om du har lite extra tid innan samlingen kan du passa på att utforska denna fascinerande stad som växte mellan Borneos djungel och Sydkinesiska havet. Moderna KK är en livlig modern storstad som har återhämtat sig från andra världskrigets bombningar. Sabah State Museum ger dig chansen att fördjupa dig i regionens historia.

Dag 2 Mt Kinabalu/Ranau: 

Vi lämnar Kota Kinabalu bakom oss och tar sikte på den orörda vildmarken i världsarvslistade Kinabalu nationalpark (ca 3 timmars färd). På vägen kommer vi att besöka ett lokalt hem i Dusunbyn. Dusens invånare är underbart varma och vänliga människor, och medan vi avnjuter av en hemlagad lunch får vi också en inblick i livet på landsbygden. Efter lunch får vi tillfälle att sträcka på benen och njuta av bergslandskapet under en promenad genom Kinabalu nationalpark. Det finns många vandringsleder från vilka du bland annat kan fågelskåda. Den botaniska trädgården bjuder på en fantastisk utställning över det rika plantliv som frodas i bergsregionen, eftersom att flora från hela parken har återplanteras här. Sent på eftermiddagen reser vi vidare med privat buss till Sabah Tea Plantation (ca 30 min). I kväll bor vi på området till den grönskande teträdgård.

Dag 3 Floden Kinabatangan : 

Efter frukost tar vi en rundtur i själva tefabriken och avslutar med provsmakning av några av de ljuvliga sorterna. Därefter tar vi oss med privat minibuss till Kinabatanganfloden, en resa på ca 5 timmar. Vår djungel-lodge, belägen vid floden, är utmärkt bas för att utforska de frodiga omgivningarna. Med sina 560 kilometer är Kinabatanganfloden den nästa längsta floden i Malaysia. Det är också detta skyddade skogreservat som innehåller den största koncentrationen av vilda djur på Borneo. Senare på eftermiddagen ger vi oss ut på en flodkryssning, förhoppningsvis får vi syn på några exotiska varelser. Vilda elefanter brukar gömma sig väl, men krokodiler, makaker, vild orangutanger, näsapor, hornfåglar och kungsfiskare syns lättare. Efter ett kortare äventyr återvänder vi till lodgen för att avnjuta middag.

Dag 4 Floden Kinabatangan : 

Du kanske vaknar till lätet av en gibbon, eller kanske en hornfågel. Njut av en morgonkryssning nerför floden, där vi spanar efter fler fåglar och djurliv. Senare kan du gå upp till ett fågelskådningstorn med utsikt över floden samt besöka ett Merabu-träd. Vår kvällskryssning blir din sista din sista chans att fotografera eller bara beundra och njuta av omgivningen. Tillbringa ytterligare en natt i vårt ljuvliga boende mitt i djungeln.

Dag 5 Sandakan: 

Resan fortsätter med privat minivan. Vi gör ett stopp och besöker Gomantonggrottorna. Kända för sina ätbara nät, som skördas för svalbosoppa. Insamlingen är en gammal tradition, men nu mera krävs licenser för detta. Turen går vidare till Sandakan, en resa på runt 3 timmar. Vi stannar vid Sandakan War Memorial. Här lär vi oss mer om stadens förflutna då vi faktiskt står på samma mark som det tidigare japanska POW-lägret. Denna plats markerar utgångspunkten för de tragiska Sandakan dödsmarscherna, där 2.400 POWs (krigsfångar) tvingades gå genom Borneos djungler. Vid slutet av marschen överlevde endast 6 australiensare, och bara för att de hade rymt. Vi anländer i Sandakan, som en gång var huvudstaden i Brittiska Nordborneo och traditionellt hade starka handelsförbindelser med Hong Kong. Det kantonesiska inflytandet är påtagligt på den livliga hamnmarknaden, både genom den lokala maten och de många kinesiska templen.

Dag 6 Sepilok Orangutan Sanctuary/Sandakan: 

Denna morgon reser vi med privat transfer till Sepliok Orangutan Sanctuary (ca 1 timme). Centret upprättades för att hjälpa återanpassa dessa underbara varelser till naturen efter ett liv av fångenskap eller som föräldralös. Från plattformarna kan du studera och fotografera dessa charmiga varelser när de svingar fram och äter stödmålet av bananer och mjölk som läggs ut åt dem två gånger om dagen. Människokontakt måste hållas till ett minimum och det är viktigt att vi följer parkens anvisningar, enligt instruktioner från din turguide. Det finns också en ny barnkammare där du kan se unga orangutanger lära sig klättra på en speciellt konstruerad klätterställning. Vi står bakom en glasvägg för att inte störa djuren. För att se mer av Borneos fantastiska varelser finns det möjlighet att besöka det nyöppnade Bornean Sun Bear Conservation Center. Här omhändertas, rehabiliteras och återanpassas malajbjörnar som tidigare har utsatts för misshandel eller levt i fångenskap. Vi kommer också att besöka Labuk Bay Proboscis Monkey Sanctuary, där vi på nära håll kan studera hur dessa fascinerande näsapor kopplar av och äter - en upplevelse som bara existerar på Borneo.

Dag 7 Ön Manukan : 

Transfer till Sandakan Airport och vidare med flyg till Kota Kinabalu. En kort båttur (ca 20 minuter) tar oss till Manukan Island, strax utanför Kota Kinabalu. Detta är en av de större öarna som tillhör Tunku Abdul Rahman Marine National Park. Njut av egen tid att utforska ön. Det är härligt att promenera längs den 1,5kilometer långa stranden vid lågvatten.

Dag 8 Ön Manukan: 

Idag gör vi en snorkelutflykt bland koraller och färggrant marinliv. För den som är intresserad kan vi också hjälpa till att arrangera en dyktur. Efter vår utflykt finns det tid för avkoppling, promenader och simning.

Dag 9 Kota Kinabalu: 

Vi tar oss tillbaka till Kota Kinabalu med båt och minivan, vilket tar ungefär 40 minuter. Frivilliga aktiviteter inkluderar ett besök till den spännande Mari Mari Cultural Village, gömd långt ute på landsbygden. Här ser du hur inhemska etniska grupper på Borneo brukade bo. Eller besök Sabah museet för att lära dig mer om Sabahs förflutna. Du kan också passa på att göra lite sista minuten souvenir shopping på den filippinska marknaden. I kväll finns det tillfälle att gå ut för en sista måltid med gruppen och fira ditt Borneo-äventyr.

Dag 10 Kota Kinabalu: 

Vi har inga aktiviteter planerade idag. Det går bra att lämna Kota Kinabalu valfri tid.

Har du några frågor?
Fysik
Kultur
Start stad 
Kota Kinabalu
Slut stad 
Kota Kinabalu
Turkod 
TMKB
Höjdpunkter 
Upptäck exotisk flora och fauna i Kinabalu nationalpark, förläska dig i orangutangerna i Sepilok, spana efter fågelbon i Gomantong grottorna, spendera en natt i en djungellodge, njut av stränderna i närheten av Kota Kinabalu.
Boende 
Chalet (4 nätter), hotell (4 nätter), cottage (1 natt)
Mat 
9 frukostar, 3 lunch, 3 middagar
Transport 
Van, taxi, båt, inrikesflyg (bagagevikt max 15kg)
Gruppen 
Max 16 personer
Gruppledare 
Engelsktalande turguide och lokala guider.
Extra budget 
Tunku Abdul Marine Park - Dykning
Ej inkluderat 
Flygresan till och från start- och slutstad ingår inte i priset.