Resa Australien och Nya Zeeland

Rundresa Australien & Nya Zeeland. Australien eller Nya Zeeland? Välj båda! Det har aldrig funnits ett bättre tillfälle att få uppleva världen Down Under, och under vårt äventyr så gör vi det med hjälp av tåg, kabinbanor och privata yachts. Det finns ingen brist på sevärdheter i Sydney och Auckland, promenera runt mäktiga Uluru, besök byar med aboriginals, och ta del av vinprovning. Allt detta plus en vildmarkskryssning med övernattning - här har du ett äventyr som lämnar dig med minnen för livet!

Flyg till och från start- och slutstad ingår ej Visa alla avgångar
1 plats kvar
G
Avresa
Retur
30 Jan 2019
Dag 1 Sydney: 

Anländ valfri tid.

Dag 2 Sydney (1F, 1M): 

Utforska Sydney genom att ta en promenad längs hamnområdet till spektakulära Sydney Opera House och området The Rocks. På eftermiddagen kliver vi ombord en privat yacht och njuter av en kryssning i solnedgången samt BBQ middag.

Dag 3 Sydney/Port Douglas (1F): 

Flyg till Cairns och därefter vidare upp längs kusten till Mossman Gorge. Här promenerar vi tillsammans med en lokal aboriginalguide och får lära oss om deras traditionella sätt att leva och deras överlevnadsteknik i Daintree regnskog. Vi fortsätter till vår resort i Port Douglas, vårt hem de kommande två nätterna.

Dag 4 Port Douglas (1F): 

Njut av den färggranna resortstaden Port Douglas. Promenera längs huvudgatorna, koppla av på stranden eller snorkla på barriärrevet.

Dag 5 Port Douglas/Cairns: 

Vi återvänder till Cairns där man har egen tid att utforska denna tropiska stad. Vi får en exklusiv titt bakom kulisserna och guidad tur på James Cook University research aquarium, grundat av marinbiolog och National Geographic stipendiaten Dr. Jamie Seymour. Under vår privata visning får vi se många spännande varelser och höra om den senaste forskningen från Jamie eller en av hans kollegor.

Dag 6 Cairns (1F, 1L): 

Resan går vidare till Tully där vi besöker ett stödprojekt som bjuder på en interaktiv och genuin upplevelse hos urinvånarna. Vi får en privat föreläsning om folket från Janbanbarra Jirrbal regnskog, deras historia och kultur. Vi får ta del av deras djupa band med landet och hur de i tusentals år har levt i harmoni med naturen. Vår kulturella djupdykning fortsätter då vi äter en traditionell lunch och besöker Ingan Cultural Museum och är med i en konstklass med Jirrbal Aboriginal Artists.

Dag 7 Cairns (1F): 

Cairns är den stora äventyrsstaden i delstaten Queensland. Idag har du möjlighet att utforska området på egen hand. Passa på att snorkla längs det stora barriärrevet, ta linbana genom regnskogen eller upptäck staden.

Dag 8 Cairns/Uluru (1F): 

Vi flyger till Uluru, listad som UNESCO världsarv. Här njuter vi av den magisk solnedgången med ett glas champagne i handen.

Dag 9 Uluru (1F): 

Vi siktar på att vakna före soluppgången för att hinna uppleva hur färgerna skiftar över Uluru. Vi går på en guidad Mala vandring kring foten av Uluru och får en inblick i betydelsen Uluru har för de lokala aboriginal invånarna. Vi besöker kulturcentret och lär oss om forntida traditioner och sägner som återspeglas i konst, mat och musik. Senare njuter vi av en promenad genom Valley of the Winds i Kata Tjuta och de vackra röda stenformationerna. Egen tid på eftermiddagen.

Dag 10 Uluru/Melbourne (1F): 

Njut av ännu en soluppgång över Uluru innan vi flyger vidare till till Melbourne. Egen tid att utforska staden på kvällen.

Dag 11 Melbourne (1F, 1M): 

Idag går vi på upptäcktsfärd längs gatorna i Melbourne tillsammans med en lokal författare och matskribent. Vi avslutar turen med en tre rätters lunch. På eftermiddagen har du egen tid att utforska staden eller något av de många vinområden som finns i trakten.

Dag 12 Melbourne/Auckland (1F): 

Flyg till Auckland, NZ. Egen tid att utforska stan.

Dag 13 Auckland (1F): 

Vi kliver ombord en forskningsbåt och kryssar Hauraki Gulf Marine Park på spaning efter val, delfiner och havsfågel. Efter vår kryssning får vi tid för djupare diskussion med vår expert besättning om djurliv och miljövård.

Dag 14 Auckland/Raglan (1F, 1L): 

Vår vackra färdväg tar oss till en ålfarm med fokus på att utveckla en hållbar akvakultur. Njut av lunch, en måltid som har producerats på ett hållbart sätt på farmen. Vi reser vidare till den konstnärliga staden Raglan. Följ med på en kryssning i det otroligt vackra hamnområdet

Dag 15 Raglan/Rotorua (1F, 1M): 

Vi kör till Rotorua, med ett stopp vid Waitomo Caves på vägen. Här tar vi en båtfärd genom grottan och se hur tusentals lysmaskar lyser upp väggarna. Till kvällen besöker vi Tamaki Maori Village och får ett personligt välkomnande och introduktion från “Kaumātua” (en äldre i Māori samhället). Avslutningsvis bjuds vi på extravagant uppvisning kring lokala myter och legender samtidigt som vi njuter av mat från det traditionella Hangi köket.

Dag 16. Rotorua/Christchurch (1F, 1L): 

Egen tid i Rotorua innan vi hoppar på flyget till Christchurch. Väl framme så tar vi en rundvandring för att orientera oss i stan.

Dag 17 Christchurch/Franz Josef (1F): 

Idag får vi njuta av en av världens mest natursköna färdvägar, ombord TranzAlpine tåget. Resan går över södra alperna till Nya Zeelands glaciärregion. Vi kliver av och tar transfer till en vacker regnskogslodge, vårt hem i två nätter.

Dag 18. Franz Josef (1F): 

Här finns det massor av spännande aktiviter att välja bland. Satsa på en helikoptertur, vandring på glaciären, eller ett dopp i de varma poolerna omgivna av ett spektakulärt landskap.

Dag 19 Franz Josef/Queenstown (1F): 

Resan går genom regnskogslandskapet på västkusten vidare till staden Queenstown. På kvällen kan du njuta av en gondoltur med otrolig utsikt över stan.

Dag 20 Queenstown/Doubtful Sound (1F, 1M): 

Vi ger oss ut på en fantastisk vildmarkskryssning genom Doubtful Sound med tillfälle att se delfiner, pälssäl, havsfåglar och pingviner. Den som önskar kan också paddla kajak. Vi övernattar i bekväma hytter och kopplar av på däck med ett glas Nyzeeländskt vin.

Dag 21 Doubtful Sound/Queenstown (1F): 

Denna morgon fortsätter vi att spana efter djurliv innan det är dags att kryssa tillbaka till hamn och återvända till Queenstown för en sista kväll tillsammans.

Dag 22 Queenstown (1F): 

Avresa valfri tid.

Har du några frågor?
Start stad 
Sydney
Slut stad 
Queenstown
Turkod 
OANNG
Boende 
Hotell (20 nätter), kryssning (under säsong) (1 natt).
Mat 
21 frukostar, 3 luncher, 3 middagar.
Transport 
Minibuss, flyg, tåg, båt, till fots.
Gruppen 
Max 16, snitt 12.
Gruppledare 
Engelsktalande guider och lokala guider.
Extra budget 
Räkna med USD 860-1120 för måltider som ej ingår.
Ej inkluderat 
Flyg till och från start- och slut stad ingår ej i priset.