En röd tråd...

Oavsett om du bokar ditt första eller femte äventyr med Carpe Adventures så vill vi att du ska få en så unik reseupplevelse som möjligt. Ofta är det mötet med nya människor som lämnar störst intryck och ger oss minnen för livet. Naturligtvis så är resmålet extremt viktigt men vi tycker också att umgänget under resan är av stor betydelse. Många av våra resenärer har tack vare våra internationella resgrupper byggt upp ett nätverk med vänner och bekanta över hela världen. 

När man planerar sin drömresa så känns det ofta bra att vara ute i god tid. Man kanske behöver säkra tillstånd till Inkaleden eller boka en hytt på en expedition till Antarktis. För att du i lugn och ro ska kunna boka, planera och se fram emot din resa så garanterar vi alla våra avgångar. Det innebär att våra äventyr och expeditioner avgår enligt angivet schema, utan ovälkomna cancelleringar.

Vi uppmuntrar och välkomnar alla att utforska världen, oavsett om man för tillfället reser med familjen, sin älskling, en kompis eller solo. För oss är det självklart att du som väljer att resa på egen hand aldrig ska behöva betala någonting extra. Tack vare denna filosofi har vi många soloresenärer på våra äventyr. Våra priser är del i dubbelrum. Vi hjälper till att matchar dig med en rumskompis av samma kön. 

Hänsynsfullt resande innebär olika saker för olika människor. Vår fokus är att lämna positiva avtryck på de destinationer vi har förmånen att besöka. Vi vill att vårt besök ska gynna befolkningen, hjälpa deras samhällen samt värna om landets djur och natur. Tanken är att resan ska väcka ett ansvar och en önskan hos våra resenärer att ge något tillbaka. Vi väljer att resa i små grupper, stödja lokala verksamheter och besöka hjälporganisationer av olika slag. För att kunna leverera enligt vår värdegrund har vi valt att samarbeta med arrangörer som arbetar aktivt med lokala stödprojekt på respektive destination. De flesta av våra äventyr inkluderar även ett besök till ett stödprojekt eller välgörenhetsorganisation.